Deerma vízpumpás felmosó teszt – Turbó felmosás

20180524162958_58795_eredmeny.jpg

A Deerma vízpumpás felmosó tipikusan olyan eszköz, amivel meggyorsíthatjuk a takarítást. Kevesebb időt kell áldoznunk arra, amit egyébként is utálunk, ráadásul kényelmesen teríti be folyadékkal a padlót, ami így gyorsabban is szárad fel. Az ára pedig vámhatár alá esik, így a 7.700 forintos összegen túl nem kell foglalkoznunk további közterhekkel sem, szállítása pedig ingyenes.

Deerma vízpumpás felmosó - 7.300 Ft
Xiaomi mop - 36.000 Ft

 

Deerma vízpumpás felmosó kicsomagolása

A Xiaomi Electric Mopot is én teszteltem, így emiatt minimum valami csili-vili elektromos kütyüre számítottam. Ehhez képest a doboz tartalmának kiborítása egy őszinte egyszerűséggel operáló készüléket hozott „napvilágra”.

A termék összesen 5 darabból áll, a nyél felső és alsó része, a víztartály, a fej és a felmosó párna, amivel a takarítást végezzük. Jár még hozzá egy kínai nyelvű leírás, amit nem igazán használtam, bár a rajz kétségkívül segít az összerakásban.

img_2377.JPG

Melléraktam a Xiaomi Roidmi F8 vezetéknélküli porszívót, a minőségi különbséget zongorázni lehet, igaz az ára tizenkétszer magasabb, ennek türkében egyáltalán nem rossz a Deerma felmosó. Az anyagok nem keltenek prémium hatást, meglehetősen egyszerűek, de nem gagyik, az egyetlen pont, aminél aggódnék, az a két cső illesztési pontja, amiről el tudom képzelni, hogy évek alatt kikopik.

img_2370.JPG

Az első harmadban találjuk az átlátszó, 350 milliliteres víztartályt, alatta a flexibilis forgófejet, amelyet meglehetősen vékony anyagból teremtett meg a "jóisten". Ennek a karmos-érdes felületére kell felnyomnunk a felmosó anyagot, amely kellően puha, mégis elég jól tisztít, köszönhetően a műanyag szálaknak, amelyet az anyag közé szőttek, időtálló darabnak néz ki.

20180524162958_54455_eredmeny.jpg

Szerencsére a kinézete kellően filigrán ahhoz, hogy be tudjuk illeszteni bármilyen lakás összképébe, szétszedni pedig gyerekjáték, három patentet kell megnyomni, és máris eldobozolható.

 

Deerma vízpumpás felmosó tesztje

A teszt rém egyszerű a Deerma vízpumpás felmosó esetében: mossunk fel vele. Minden ilyen eszközben az a trükk, hogy nem kell soha kicsavarnunk a fejet, illetve sokkal jobban teríti a vizet, nem fog ázni tőle a parketta vagy a laminált padló.

Ez nem tűnik nagy dolognak ilyenkor nyáron, amikor 30 fok van, de ősszel és télen, illetve nagy páratartalomban a fél órás száradást akár pár percre is le tudja rövidíteni a vékony filmréteg, amivel az eszköz dolgozik. Már pedig az idő pénz, minek várnánk egy ilyen felesleges dolog miatt?

img_2375.JPG

A nyélrészen egy kar huzigálásával tudjuk a pumpát működésbe hozni, ami leginkább a lábbal hajtott matracfelfújóra emlékeztet, annál egy fokkal jobb működési kultúrával. Meghúzzuk a ravaszt, és máris spricceli a fej a folyadékot, ami természetesen nemcsak víz lehet, hanem bármilyen felmosószeres keverék.

img_2378.JPG

A fej kézi döntögetésével tudjuk állítani a függőleges szöget, hogy hova szórja a vizet, míg a húzás erejével a spriccelés távolságát és vízszintes terülését. Ez utóbbival érdemes vigyázni, mert amikor nagyon belelkesültem, összespricceltem vele az oldalfalat vagy a bútorokat, olyan nagy a terítési szög.

20180524162958_88743_eredmeny.jpg

A működés a fenti folyamatok ismétlését és a felmosó tologatását jelenti. Mivel a "rongy", amivel a vizet terítjük nemcsak puha, hanem érdesebb mikroszálakat is tartalmaz, így a makacsabb foltokat is sikerült vele felmasszíroznom, ennek ellenére nem karcolja a padlót. A dolog kövön is működik különösebb megerőltetés nélkül, azt is szépen tisztítja, amennyiben előtte felporszívóztuk a területet. A tartály nagyjából a feléig ürült ki az 50 négyzetméteres lakás feltakarításakor, így jó eséllyel elég dupla ekkora területre is.

20180524162958_44057_eredmeny.jpg

A Deerma vízpumpás felmosó egyik legnagyobb előnye az, hogy iszonyatosan könnyű, mindössze 0,75 kilogramm. Ez persze azt is jelenti, hogy az anyagai nem törhetetlenek, cserébe egy gyerek is elboldogul vele. A Xiaomi Mop ugyanezt gépi erővel csinálja, és bár az nehezebb, ott az automatikus fejmozgás is előre viszi a gépet, de azért azt érezhetően kellemetlenebb emelgetni.

 

Összegzés

A Deerma vízpumpás felmosó beváltotta a hozzáfűzött reményeimet, tényleg meggyorsítja a felmosást, nincs csatakos fej, amit állandóan vödörbe kell mártogatni, és a száradás is sokszorosára gyorsul. A minősége pont olyan, mint amit ennyiért elvárhatunk, vagyis nem különösebben rossz minőségű, de azért nem éri el a Xiaomi Mop szintjét. A választást rátok bízzuk, mindkét termék kellemes, de a tesztalany 7.700 forintért nem fog szégyent vallani, ráadásul a szállítása is ingyenes, és ez még nem vámköteles összeg.

Érdemes ránézni a többi Deerma termékre is, ugyanis vállra akasztható takarítógépet is árulnak, amit állítólag a Xiaomi finanszíroz.

Deerma vízpumpás felmosó - 7.300 Ft
Xiaomi mop - 36.000 Ft