Xiaomi telefontól a dínójelmezig – Ha vágytok valami újra

dinojelmez.PNG

Ha nyár, akkor végtelen kiárusítás. Legyen szó akár ruhaüzletekről, cipőboltokról, műszaki kereskedésekről, ilyenkor a tavaszi és őszi árakhoz képest jelentősen olcsóbban szerezhettek be mindent. Nincs ez másként az online webáruházaknál sem, ezért ha még többet szeretnétek spórolni, érdemes körülnéznetek itt is, hiszen a bolti árakhoz képest is jelentős kedvezményekre bukkanhattok. És hogy mégis mit találhattok? Van itt minden, mint a búcsúban, így azok is találhatnak maguknak új kedvencet, akik telefont keresnek, de az olcsóbban és környezettudatosabban közlekedők számára is van néhány meglepetés, hiszen elektromos roller és unicikli szintén van a listán. Sőt, dínójelmez is kapható már, ami szülinapibulira vagy legénybúcsúra sem rossz ötlet. Expertek pedig nyugodtan kombinálják a rollert a jelmezzel, biztosan okoztok pár vidám pillanatot a járókelőknek.

Xiaomi Mi 9 okostelefon

 

Az elmúlt hónapok egyik legnagyobb dobása a Mi 9, ami a Xiaomi legújabb zászlóshajója. Tesztünk alatt sem tudtunk rá egy rossz szót sem szólni, sőt. A világ jelenleg legerősebb SoC-ja, a Snapdragon 855 ebben a készülékben mutatkozott be elsők között, ráadásul a 6 GB ROM és a 128 GB belső memória is rátesz egy lapáttal az összteljesítményre.

mi_9.PNG

 

Ehhez méltóan természetesen Android 9 fut rajta, és tud mindent, amit manapság kötelező egy csúcskategóriás mobilnak: 4G, B20, kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, vezetéknélküli töltés, NFC. Sarkalatos pont telefon vásárlásakor a kamera, ami ebben az esetben hibátlan, ott van a top 3 fotós és videós készülék között. Hasonló képességű társaihoz képest árban egyáltalán nem szállt el, a kisebb, 6/64 GB-os 112.000 forintba kerül. Szállításnál a Netherlands Registered (PDM) ingyenes szállítási módot válasszátok, ami áfa- és vámmentes.

Cubot X19 okostelefon

 

Ha bejön nektek, hogy egy telefon végre nem unalmas, fekete színű, de nem költenétek rá annyit, mint egy Mi 9-re, akkor itt a köztes megoldás. A 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely nem rossz, főleg a hasonló árkategóriás Redmi 6-hoz képest, hiszen az X19 kedvezményes áron 20.000 forinttal olcsóbb, mint a Redmi, mégis dupla annyi ROM-ot kapunk. Persze valahonnan máshonnan kellett ezért lecsippenteni a tudásából, így a processzor nem lett annyira bikaerős, középkategóriás Helio P23 került bele.

cubot_x19.PNG

 

A kötelezően elvárható elemek sem maradtak ki, úgymint: 4G, B20, duál SIM, ujjlenyomat-olvasó, GPS. Akkumulátora 4.000 mAh-s, ami nem hangzik rosszul, hiszen a strapatelefonokat leszámítva jellemzően 3.000-3.300 mAh-s telepek vannak az okostelefonokban. A Cubot X19 első ránézésre egyáltalán nem egy rossz készülék, kisebb kompromisszumokkal (komolyabb játékokhoz ne feltétlenül ezt válasszuk) jó társ lehet a mindennapokban. Szállítási módnál továbbra is a Netherlands Registered (PDM) a nyerő, így a 32.000 forintos árán felül nem kell további költségekkel számolnotok.

Itt megvásárolható >>

 

Ninebot Segway ES1 elektromos roller

 

Teszteltünk már több elektromos járművet is, de a leggyakorlatiasabb mindenképpen a roller, hiszen régen túljutott már gyerekkorunk egyik játéka azon a szinten, amikor csak az utcában használtuk bandázásra a többi kölyökkel együtt. Egy éves BKK bérlet árából már vehettek egy olyan típust, ami simán kiválthatja a csúcsidőben való tömegközlekedést, így elkerülhető a sorstársakkal való nemkívánt összesimulás a trolin vagy a metrón. Nagyobb szabadságot ad, hiszen sok időt spórolhattok a megállókban ácsorgás elhagyásával, és a dugó sem okoz problémát.

es1.PNG

Egyszer már kiszámoltuk, hogy mennyi pénz folyik el akkor, amikor csak gyorsan beülünk a kocsiba és elugrunk valamiért a boltba, ez akár havi, akár éves szinten jelentős kiesés, amiből egy elektromos járművel jelentősen le tudtok faragni. 130.000 forintba kerül, de ha továbbra sem vagytok biztosak, olvassátok el a tesztünket.

Itt megvásárolható >>

 

Dínójelmez

 

dino.PNG

A telefonok és okoskarkötők mellett olyan állatságokat is beszerezhettek, mint a dínójelmez, amit nem csak farsangkor hordhattok. Gyerekek ijesztgetésére, szülinapi bulira, fogadás elvesztésére nem rossz, de én láttam például legénybúcsús bandát is rohangálni ebben. 150 cm-től 190 cm-es magasságig bárki hordhatja, ami szerencsére egy elég nagy szórás, így senki nem marad ki a buliból. 10.600 forintba kerül, akár szülinapi ajándéknak is király szerintem.

Itt megvásárolható >>

 

Xiaomi Mi Band 3 okoskarkötő

 

Az egyik kedvencünk az okosórák és karkötők közül a Mi Band 3. Az ára miatt áfahatár alatt van, szuper populáris, tonnányi színes szíjat lehet hozzá vásárolni, szóval tipikusan az a cucc, ami elképesztő népszerűségnek örvend.

mi_band_3.PNG

Ráadásul az ára 1 év alatt nagyjából a felére esett, nem is nagyon tudok más mondani – maximum az új Honor Bandet, ami megszorongatná. Elsősorban sportoláshoz találták ki anno ezeket a kütyüket, de azóta sikerült tovább turbózni olyan funkciókkal, amiknek a mindennapokban is nagy hasznát vehetitek. Ilyen például az értesítések megjelenítése, így nem szükséges állandóan a telefonotokért nyúlni, illetve az ébresztő, ami rezgéssel jelzi a kötelező feltámadás időpontját.

band_3.PNG

Hogy az óra minden funkcióját ki tudjátok használni, töltsétek le rögtön a Mi Fit alkalmazást, amin keresztül mindent megtalálhattok, amire szükségetek lehet sportolás közben. A pulzusszámotokat, a megtett lépéseiteket, sőt, az alvásciklusotokat is nyomon követhetitek grafikonokon, na és persze tud még 24 másik dolgot is, ami most éppen nem jut eszembe, ebből is látszik mennyire sokrétű eszközről van szó. Mi szerettük, nézzétek meg a tesztet, ha kíváncsiak vagytok rá, hogy hogyan működik élesben a karkötő. Áfahatár alatt van, 8.000 forintba kerül, szóval nem kell további költségekkel számolnotok.

Itt megvásárolható >>

 

Xiaomi elektromos fogkefe

 

xiaomi_fogkefe.PNG

Ha eddig csak szemeztetek az elektromos fogkefékkel, itt a lehetőség beszerezni egyet. Több Xiaomi tesztünkből is már kiderült, hogy ugyanazt tudja, mint például egy Philips, csak jóval olcsóbban. Három különböző fokozat közül választhattok, és bár nem köthető össze applikációval, ennyiért – 4.100 forint – lassan hagyományos fogkefét sem lehet már venni. Külön öröm, hogy vezetéknélküli töltővel rendelkezik, így nem kell attól félni, hogy az otthoni elemhiány miatt marad ki az esti rutin.

Itt megvásárolható >>

 

Ha kíváncsiak vagytok a többi kütyüre is, nézzetek körül ezen az oldalon, ahol biztosan találtok néhány vicces/hasznos/furcsa/kihagyhatatlan ajánlatot is.