Meizu EP52 Bt füles teszt - Na meizu?

nevtelen-1.jpgA Meizu EP52 személyében a gyártó egy kompromisszum nélküli sportfülhallgatóra törekedett, ami magában foglalja az izzadság elleni védelmet és a mozgás közbeni stabil rögzítést a fülben. A kisebb testvére már járt nálunk teszten, és nem bukott el, sőt igen szépen teljesített, szóval a léc magasan van.  A termékhez 12 000 forint körül juthatunk hozzá postával együtt, de a kérdés inkább az, hogy megéri-e a pénzét?

 

A Meizu EP52 kibontása és felépítése

A csomagolásnál már észrevehető a minőség, a fehér borításból jobbra csúszik ki a kemény, piros doboz, amin ízléses díszítés található. Következő lépésként a bal oldalon található mágneszárat kell kioldanunk, és máris elénk tárul a tökéletesen elrendezett kialakítás. Találunk itt egy szintén mágnessel záródó szilikon hordozótokot a töltőkábellel, egy fekete dobozt, benne a változó méretű fültétekkel és agyba dugókkal.

img_20180111_183633.jpg

A párosítás a megszokott módon működik, lenyomva tartjuk a bekapcsológombot, amíg a készülék el nem kezd villogni (esetünkben pirosan és kéken), kiválasztjuk a telefonunkon a Meizu EP52 nevű eszközt,  és már folyhat is a ritmus az ereinkben. A fülhallgatót egyszerre több eszközzel is lehet párosítani, például az okosóránkhoz és a mobilunkhoz, hogy míg az egyiken zenét hallgatunk, a másikon tudjuk fogadni hívásainkat.

img_20180111_183648-e1515881123671.jpg

Az eszközhasználat számomra kifejezetten felső kategóriás volt, mind a nyakpánt, mind a két kábel szilikon bevonatú, a két meghajtó pedig fém. A fekete rész kialakítása egy nagyon jól átgondolt tervezés eredménye, hiszen a két végében található a súly (az aksi és a vezérlő egység), ez azért jó, mert így a gravitáció is a fülünkben akarja tartani az eszközt, nem kirántani azt.

img_20180111_183813.jpg

Tipikusan a jobb oldalon találhatóak a vezérlők, két hangszabályzó és egy ki-/be kapcsoló  gomb. A sportolásban nagyon ideális társ a Meizu EP52, hiszen kényelmes, futás közben is a fülünkben marad. Külön kiemelném, hogy tökéletes súlyelosztása miatt csak az egyik felét használva sem csúszik ki fülünkből a másik.

 

A Meizu EP52 hangzása

Zene minőség szempontjából sem kell csalódnunk a fülesben, a Meizu EP52 az olyan vetélytársakkal szemben is megállta a helyét, mint a korábban már tesztelt Xiaomi és a Baseus headsetek, sőt, jobb is mindkettőnél.

A magasak teltek és tiszták, emellett olyan részletes és erős mély hangtartományokat is ki lehet hallani, amit Bluetooth fülhallgatónál én még nem halottam. A hangerő is kényelmetlenül hangosra állítható, a legkisebb torzítás nélkül. Híváskor a hangminőség csillagos ötös volt, és a mikrofon is átlagon felülinek számít árkategóriájában.

img_20180113_174937.jpg

A Meizu EP52 sok nagyon okos megoldással operál, ilyen például a két meghajtó mágnesessége, ami abban segít, hogy a mellkasunkon lógva összekapcsolhassuk őket. Ez nem csak az ide-oda csapódást gátolja meg, de amint egymáshoz tapad a két mágnes, a készülék automatikusan készenléti állapotba helyezi magát az akkumulátoridő meghosszabbítása végett.

Ha már az akkunál járunk, nem hagyhatom ki a több mint 8 órás üzemidőt folyamatos használat mellett, ami nagyon jó érték. Micro USB-s töltőjével kb. 2 óra alatt feltölthetjük, ami szintén megfelel a leírásában megtalálható értéknek.

 

Összesítés

Talán nem megalapozatlan azt mondani, hogy ez a fülhallgató az árkategóriájában igen kiemelkedő, az aksi szinte egy egész napot kibír folyamatos használat mellett, a hangzása is a felső kategóriát képviseli. Az egyedüli probléma esetleg az lehet, hogy nem fül mögött átmenő kialakítása van, bár a szárnyas megoldás szerintem kényelmesebb. Most Flash Sale keretében 10500 forintért a tiétek lehet.

Ezt a terméket egy kedves olvasónk adta kölcsön, köszönjük.

Gearbest - 10.500 Ft