Elephone ELE-BOX 2 Bluetooth hangszóró teszt

7500eaa1-bf7c-4f79-b78e-72dad0953b55.jpg

Az ELE-BOX 2 üdítő színt visz a Bluetooth hangszórók világába, felüdülés a színes téglatest, a szálcsiszolt fém előlap pedig kifejezetten vonzóvá teszi. A kérdés, hogy elég-e a szépség a jó benyomáshoz.

A doboz végtelenül egyszerű, alig nagyobb a hangszórónál, és kicsúsztatás után azonnal rá is jövünk, miért. Ugyanis csak egy angol nyelvű leírást mellékeltek. Háromféle színben létezik: fehér, zöld és rózsaszín. Bár zöldet rendeltünk, mégis a rózsaszínnel áldottak meg, de még így is bejön. Az apró "kocka" mindössze 8,5x8,5x3,3 centis, így nagyon könnyen hordozható.

Tetszik, tetszik, de valahonnan ismerős ez a forma. Kis gondolkodás után be is ugrott:

 go-black-hero_dvhamaster.png

Őszintén, nem lepődtem meg, az Elephone palettáján elég sok kölcsönzött ötletből született termék megtalálható, így ezen jobb, ha továbblépünk.

Ettől függetlenül nekem baromira bejön a dizájn, a kifurkált és szálcsiszolt fém előlap mindent visz, ettől lesz komoly, a színes műanyag borítás pedig fiatalossá teszi. Ez a furcsa ellentét jól áll neki, bármelyik dizájner lakásban el tudnám képzelni. Az említett műanyag fogása is nagyon jó, pont a gumis és a kemény határán van.

A tetején lévő gombok merevek, rövid úton járnak, így elég nehéz őket benyomni. A jobb oldalán micro USB csatlakozót találunk a töltéshez, alatta egy mikrofont, legalul pedig egy jack bemenetet helyeztek el. Ezen kívül még egy kék színű LED-et találunk az előlap rácsozásának tetején, ezzel ki is fújtak a külsőségek.

Zenét Bluetooth kapcsolaton keresztül és a jack bemeneten is kaphat, automatikusan átáll a megfelelő módba. A BT kapcsolat stabil volt, elég nagy a hatótáv is, falakkal 7-8 méter. A bekapcsolást, csatakozást és egyéb eseményeket a benne lakó néni narrálja, szerencsére angol nyelven.

A beépített mikrofon segítségével kihangosítónak is jó, de ez legyen szükségmegoldás, mivel elég közel kell rakni, hogy a másik fél értse is, amit mondunk. A tetején lévő telefon gombbal fogadhatjuk, lerakhatjuk és elutasíthatjuk a hívást, dupla megnyomásra újrahívja a legutolsó névjegyet. Amúgy pedig a zene megállítására/elindítására való. A hangerő gombokkal számot is tudunk váltani.

Apró méretéhez képest brutálisan hangosan tud szólni, de maximum hangerő közelében már élvezhetetlenül torzít. A hangminősége tipikus BT hangszórós, ha lehet ilyet mondani. A legtöbb embernek szerintem pont ez a hangzás jut eszébe a dologról. Pedig vannak durván jó hangú darabok is, amiről nem mondanám meg, hogy egy ilyen hordozható hangkeltő produkálja, lásd az Enusic Soundcupdsc01280.JPG

Ennyit a sztereotípiákról, szóval hangzás. Azt már mondtam, hogy hangos. A hangkép rendben van, a magasak és a közepek jó egyensúlyban vannak, viszont a basszus lehetne izmosabb, a mély hangokból nem sokat hallani, nem is megy túl mélyre. Ez persze a méretéből is adódik. Nincs dobozhangja, de nem is képes komolyabb térábrázolásra, kicsit lapos nekem a hangzás, hiányzik a dinamizmus. Összességében egy ilyen kisméretű doboztól korrekt, amit produkál. Haverokkal kiülni vele a parkba vagy túrára magunkkal vinni ideális, de házibulit azért ne ezzel rendezzünk. fca1e928-f454-40d7-b20b-6b10bade5a64.jpg

A bene lévő 1000 mAh-s aksi nekem a gyári érték majdnem kétszereséig kitartott, 11 órán kereszült tudtam zenélni egy töltéssel, és kettő és negyed óra alatt fel tudtam tölteni.

A dizájn - hiába nagyrészt másolt - baromi jó, pont a saját ötletek (előlap) miatt tetszik. A hangzása apró méretéhez képest korrekt, jó hangos is. Zenét BT mellett aux bemeneten keresztül is kaphat, és van rajta kihangosító is, bár igyekeztem inkább nem használni. Az üzemideje nagyon jó, a gyári érték közel dupláját sikerült kihúzni belőle. Kipróbáltam a JBL GO-t is, és nem szól különösebben jobban, mint az Elephone darabja. Így tekintve, hogy 5600 forintos árával kb. fele annyiba kerül, jó vételnek tartom, ha valaki ilyen apró, mutatós és nagyon könnyen hordozható hangszórót keres.

Banggood - 5600 Ft