Ganzo G7503 CF kés teszt

20161102174840_31031.jpg

A címből kiderül, hogy a Ganzo G7503 CF esetében elmarad a jóízű pocskondiázás, kici occózás, meg a többi kínai relációban megszokott hülye toposz. A Ganzo G750-es sorozata úgy jó, ahogy van. Az intellektuális feladvány hovatovább az, hogy miért vegyünk más kést. A válasz egyébként nem olyan nehéz: egy késnél jobb a több. Más vágószerszámokat lehet például vitrinben tartani. Jelen írás tárgyát ugyan lehet, de nem érdemes. A Facebookra való posztolásra szintén nem alkalmas, legfeljebb a „Mindig van nálam kés” csoportban. Ajándékba adni nem szabad – túl azon, hogy kést amúgy sem ajándékozunk – mert akkor egy nagyon jó bicskával kevesebb lesz nekünk. Nézzük hát, hogy néz ki egy igazi jó cucc kínaiul!

Ordas módon fogok kukacoskodni: Miért G a típusjele egy olyan vágószerszámnak ami a Firebird logo-t is hordozza, ha ez utóbbiak F jelzést szoktak kapni? Ennyi tellett tőlem hibakeresés címén.

A doboz alaposabb szemügyre vétele ad némi magyarázatot az anomáliára. Egy matrica arról tájékoztatja a nagyérdeműt angol nyelven, hogy a Ganzo kések ezentúl az új Firebird logot használják. Aha! A multiszerszámok Ganzo néven futnak, a kések pedig Firebirdként? Meglátjuk.

A trónkövetelő álruhában, „egyenganzo” dobozban érkezett. Hű társai, Sprőd Szűtyő, Szlikagél és Pukistasak kísérték. Kényelmesen, magabiztosan feküdt, nem sietett előmászni, úgyhogy ki kellett vennem.

Kinek a trónját is követeli a G7503 CF? Természetesen a korábban bemutatott F7562 CF-ét, amit szintén kénytelen voltam agyondicsérni.

Szerkezetileg a két kés nagyon sok hasonlóságot mutat – Axis lock, nyitópecek, szénszálas borítású markolat panelek, a méretük is hasonló. A legnagyobb különbség a penge formájában és a markolat kialakításában van.

Lássuk először a számokat:

  • Teljes hossz: 21 cm
  • Penge hossz: 8.9 cm
  • Penge vastagság: 0.33 cm
  • Penge anyaga: 440 c
  • metal hardness 58HRC - margin
  • markolat anyag: G10 alap, szénszálas borítással
  • tömeg: 130 g

Már első pillantásra megnyerő, harmonikus kinézetű vágóeszköz. A szürkésfekete szénszálas markolat, a titánszürke borítású vágó felület, a kékített csavarok és nyitó pecek nélkülözik a vásári, utcai harcosnak öltözött suttyó jelleget. A pengén a már említett két logó, a típus és az anyag megjelölés látható. Kialakítása elegáns, funkcionális, mégis látványos. A pengeháton látható vékonyítások és hullámok látványelemek, de az összképen inkább javítanak. Olyanok, mint a Trónok Harcában Bronn ajkán a gúnyos félmosoly.

A nyél és a penge találkozásánál biztos támasztást adó bordák helyezkednek el a hüvelykujjnak. A markolat enyhe domborulata belesimul a tenyérbe, a középső és mutatóujj külön-külön ívet kapott, a gyűrűs- és a kisujj szintén bordákon támaszkodik. A sima CF borítású markolat ellenére biztosan áll a kézben, mint Katiban a gyerek, a végén szintén titánszürke, kékített csavarokkal odafogott hordklipsz és zsinórfurat helyezkedik el.

Az még a hab a tortán, hogy a pengeforma közepes intenzitású kutakodás eredményeként sem köszönt vissza. Nem merészkednék azt állítani, hogy a Ganzo dizájn boszorkánykonyhájának eredeti terméke, de egyetlen ismertetőben sem hangzott el az általam ismert nyelveken a lesajnáló félmondat: ez is csak egy koppintás.

A trónkövetelő megérkezett, ha nem is söpörte el a korábbi uralkodót, becsüccsent mellé a vastrónra. A minőséget azonban meg kell fizetni. A Ganzo G7503 CF-ért 21 USD-t kell leszurkolni, ami a valutaváltók gonoszabbik felénél haladja meg az 5.500 forintot. Az a tudat vigasztalhatja viszont a reménybeli vásárlót, hogy vámot, áfát és szállítási költséget nem kell fizetni. Továbbá, hogy az "OUT12OFF" kóddal 12% kedvezménnyel vásárolható meg, így már csak 5.000 forintunk "bánja".

Kedves olvasó! Üljön le a gépe elé, és rendelje meg ezt a kést, mert ennél jobb ár/érték arányú bicskát égen földön nem talál. Amennyiben a szíve az F7562 CF-hez húz továbbra is, akkor pedig itt olvasson. Ámen!

Gearbest - 5000 Ft