Reiz Nw074 asztalitenisz háló teszt – Mi lehet ennél kínaibb?

img_1293.JPG

Nem sok olyan dolog kínaibb, mint a Reiz Nw074 ping-pong háló, és ha valamiben a távol-keleti nemzet igazán jó, az pont ez a sportág. Kétszázmillió ember csak nem tévedhet, vagy mégis? Meglátjuk, hogy a 3.800 forintba kerülő asztalitenisz kellék hogyan teljesít a gyakorlatban.

Reiz Nw074 - 3.800 Ft

 

Reiz Nw074 kicsomagolása

Nem kell nagy feneket keríteni egy használati tárgy esetében a kicsomagolás résznek, ráadásul ezek a dobozok sosem agyon dizájnoltak, bár az meglepő, hogy nem jutott a képre egy kínai világbajnok, mondjuk Fan Zhendong. Az biztos, hogy ha teniszütő lenne, akkor vagy Nadal vagy Federer mosolyogna ránk vissza, itt azonban csak a termék figyel az előlapról.

img_1296.JPG

A dobozban csak a két hálótartó vas és maga a háló található, a felszereléshez nem kell különösebben bonyolult használati utasítást mellékelni. Aki emlékszik régebben még a szocialista időkből ránk maradt térelválasztókra - amik egyébként még ma is kaphatóak -, annak biztos beugrik, hogy az alulról tekerős megoldásokat milyen nehéz volt felrakni, ráadásul valamelyik gyógyegér mindig túlhúzta, ami megrongálta a ping-pong asztal felületét.

Itt azonban a Joola hálókon is ismert rendszer köszön vissza, puha, gumifelülettel borított csíptetős megoldásról van szó – amit snapper-nek vagy clicknek is hívnak -, és tökéletesen működik. A Reiz Nw074 meglepően nehéz, elég jó anyagokból készítik, az egyetlen hibát a hálófeszítő sín alumínium behúzójánál találtam, ez egy fokkal gyengébb, mint a már említett Joola megoldása. A háló pamut és nylon szálak keveréke, ami szerintem a skálán inkább a műanyag, mint a természetes szövet felé tolódik, de azért rendben van.

 

Reiz Nw074 tesztelése

Meglepő módon a tesztelést ping-pongozás közben végeztem. Felcsíptettük a Reiz Nw074 hálótartó bakjait a szélekre, majd a háló végébe befűztük a vezetősínt, és elhelyeztük a csipesz szélén. Itt a tartóoszlopot lefele nyomással kell a helyére ugrasztani, majd a felső feszítőkötéllel a megfelelő feszességre húzni azt. A zsinórt a tartókonzol tetején, a vájatba bújtatva, a kiálló pöckök egyikére kell kötni. Ez egyébként elég hosszú, tehát több helyen is meghurkoltuk, biztos, ami biztos.

img_1329.JPG

Szerintem ez gagyibb megoldás, mint az ismertebb márkák esetében, ahol egy lánc szokott a kötél végén elhelyezkedni, és az egyes szemeket be tudjuk akasztani egy beugróperembe, így feszítve meg a hálót. A felső rögzítő szemet ráadásul annyira behajtották a testbe, hogy nem tudtam belefűzni a kötelet, így egy alsóbb – egyébként lényegesen jobb – pozícióban lévő állásba akasztottam. Szerintem a láncos módszert kellemesebb használni, de ez talán időtállóbb, és nem is tud kiugrani olyan könnyen a helyéről, cserébe macerásabb megkötni.

img_1330.JPG

A csipeszek remekül tartanak, a labda energiáját a háló megfelelően nyeli el, persze a tartósságról nem sokat tudok mondani, lévén 3x2 órányi ütögetés azért nem adja vissza a több éves nyüstölés terhelését. Az viszont valószínű, hogy mivel viszonylag sok nylon szálat tartalmaz az anyag, jobban bírja majd az elemek behatásait, mint a nagyobb pamuttartalommal rendelkező darabok. Persze kültérre vannak speciálisan kifejlesztett modellek, és a Reiz Nw074 nem tartozik közéjük, de hozza az elvárható szintet, én nem is vártam tőle mást.

Attól azért nem kell félni, hogy a Tibhar, a Butterfly és a Joola trónja veszélyben forog, sőt valószínűleg a legendás Hans Alser fáit sem tudja produkálni a cég, de azért egy jó közepes minőséget így is hoz. Rendeltünk még be Reiz termékeket, meglátjuk, azok milyen szintet képviselnek.

 

Összegzés

Túl sok mindent nem lehet mondani a Reiz Nw074-ről, egészen jó, csíptetős rendszerű háló, ami leginkább a Joola Clickre hasonlít, de a magyar áraknál nagyjából 2.000 forinttal olcsóbban. Szerintem a hálófeszítő rögzítése macerásabb, de úgyis csak egyszer kell ezt elvégezni, utána ott marad az asztalon, cserébe a 40%-os árkülönbözet eléggé vonzó ajánlat.

Reiz Nw074 - 3.800 Ft