Elephone U és U Pro telefonok – Zászlóshajó különítmény

1_1_1.pngMegjelent az Elephone U és az Elephone U Pro, ami a márka két új zászlóshajója, és eléggé befűt a konkurenciának. A modellek nemcsak egymás kis- és nagytestvérei, hanem különböző hardverrel is érkeznek. Választhatunk Snapdragon és MTk processzorok közül, 4 vagy 6 GB RAM-ból, illetve 64 és 128 GB háttértárból is, ezeket ráadásul a Samsung gyártja. A kijelző hajlított szélű AMOLED, a Pro pedig olyan inyencséggel érkezik, mint a vezetéknélküli töltés, ráadásul a készülékek bevezetése miatt most nyereményjátékkal és grátisz ajándékkal is kedveskedik a gyártó.

 

Elephone U Pro

Nemrég teszteltük az Elephone S8-at, ami nekünk kifejezetten tetszett, bár volt néhány hibája, említhetjük például a fókuszt rángató kamerát. Ezt a csorbát egyből két készülékkel is kiküszöböli a gyártó, ráadásul a Pro kifejezetten ütős belsővel érkezik.

2-2.png

A Mediatek processzort Snapdragon 660-ra cserélték, ami a 653-as utódja, és kapott maga mellé egy igen izmos Adreno 512 GPU-t is, hogy a játékok futtatása is zökkenőmentes legyen. Ez bőven 110.000 pont fölött fog az Antutuban teljesíteni, tehát mind a rendszer gördülékenysége, mind az izmosabb applikációk futtatása valószínűleg hibátlan lesz.

3_1.png

Az erős nyolcmagos központi egységet 6 GB RAM és 128 GB háttértár egészíti ki, mindkettő a Samsungtól érkezik, vagyis itt is kimagasló sebességet várhatunk. Kijelző terén is nagyot dobbantott az Elephone U Pro, a 18:9 arányú, Full HD Plus - 2160*1080 pixeles - kijelzőn valószínűleg remek olvasni, az AMOLED technológiának köszönhetően élvezettel adózhatunk a rendkívül élethű színeknek. Bár a képátló a tekintélyt parancsoló 6 inch-et is eléri, mégis egy 5,5 colos telefon külső méretével rendelkezik, és ezt a filigránságot a nagy készülékektől idegenkedők biztosan meg fogják becsülni. A technikai adatok szerelmesei biztosan örülnek majd annak, hogy a képernyő/előlap aránya 87%, a szélein lekerekített felület pedig kifejezetten divatos manapság.

hardver.png

Az operációs rendszer a friss és ropogós Android 8.0 Oreo, amely OTA frissítésként fog érkezni a 7.1-es variánsra. A kamera egy duális, 13 Megapixeles egység, ami minden bizonnyal jobban teljesít az S8-énál. Van még néhány nyalánkság, amit a készülék felvonultat, az egyik a vezetéknélküli töltés, de a hagyományos gyorstöltésre is képes, így meglehetősen tempósan pumpálhatjuk tele az akkumulátort. A telefon az arcfelismerés alapú képernyőfeloldást is támogatja, de természetesen a hagyományos ujjlenyomatos vezérlés is helyet kapott a hátoldalon.

gift.png

Ráadásul most a bevezetés miatt 20 dollárral alacsonyabb is az ára, így kerül 103.700 forintba, ami a specifikációk alapján teljes mértékben elfogadható. Az első 1200 megrendelő ajándékba egy 2 amperes töltőt és kijelző védő fóliát is kap, hogy az apróságokat se kelljen összevadászniunk, ráadásul 5 szerencsés vásárló ingyen kaphat egy második Elephone U Pro-t is.

Gearbest - 103.700 Ft

 

Elephone U

Ha a Pro az anyahajója, akkor az U a csatacirkálója az Elephone-nak, ami némileg gyengébb hardverrel érkezik, cserébe az árcédulája is szerényebb. A processzor a Mediatek 6763 T modellje – amit a Helio P23 leánykori névvel is illetnek -, ami kellően izmos ahhoz, hogy a készülék a telefonok felső harmadához tartozzon.

hardver_2.png

A memória és a háttértár terén a két készülék nem különbözik érdemben egymástól, az Elephone U is 6 GB RAM-ot és 128 GB-nyi eMMC tárolót tud felmutatni, ami azért ebben a szegmensben egyáltalán nem kevés. Természetesen mindkét modellből van egy 6/64-es variáns is.

amoled.png

A kijelző megegyezik a Pro-val, vagyis itt is egy AMOLED alapú, 18:9-es képarányú, rendkívül élénk és valósághű színekkel operáló 6 inch-es kijelzőről van szó. Bár a vezetéknélküli töltés a nagyobb testvére sajátja marad, a kis tesó is 15 wattos töltővel büszkélkedhet, ez papíron másfél órás feltöltést jelent. A megfelelő hangról az NXP gondoskodik, ami egy félvezetőgyártó, és állítólag kifejezetten jó hangcuccokat készít. Ezt várhatóan a tesztjeink is be fogják bizonyítani.

5.png

Minden más hardverjellemző megegyezik, vagyis az „öccs” is megkapta az arcfelismerő rendszert, az ujjlenyomat olvasót, és a duális kamerát is. Az akciós ára 86.000 forint, amihez jár egy kijelző védő fólia is, illetve a 350 és 500 dollár fölötti vásárláshoz további árcsökkentő kuponokat vehetünk igénybe. Akit pedig az akció részletei érdekelnek vagy vetne egy pillantást a többi Elephone termékre is, az ezen a linken találja az információkat.

Gearbest - 86.000 Ft