KCasa duplarétegű esernyő teszt

1985f5f6-daa1-4911-8f22-e323121b9c19.jpgAz összecsukható esernyő elődjét 1786-ban találták fel, tehát nem gondoltam volna, hogy több mint 200 év alatt ezt a témát még nem sikerült "kimaxolni". Pedig a mai tesztalany egy nagyon jó ötletet ötvöz remek minőséggel, amihez egyszerű használhatóság és alacsony 4.500 forintos ár is társul. Hogy mi ez az ötlet? A cikk végére kiderül.

Egy esernyő esetében nem nagyon beszélhetünk kicsomagolásról, hacsak nem a markolatot védő pufis zacskó levételére gondolunk, amit mindenki előszeretettel durrant ki. A terméknek nincs is szüksége külső takaróra, ugyanis mint minden esernyő, ezen is találunk egy tépőzárat, amit önmagán átvetve szépen összehúzhatunk, kész is van az összecsukás.

Aki életében már legalább egyszer vett ilyen terméket, az tudja, hogy a legtöbb típus tönkremenetelét az erősebb szélrohamok okozzák. Ezek kifordítják a vízlepergető anyagot, eltörik a tartóvázat, és már mehet is a kukába a szerkezet. Másik tipikus hibája az utcán árult olcsó esernyőknek, hogy a nyitómechanika gyorsan elkopik, és így vagy a nyél nem csúszik szét, vagy az ernyőrész nem nyílik ki.

8b6551b7-26e7-427b-9cf7-299da507190a.jpg
A legtöbb ilyen szerkezetet pont akkorára méretezik, hogy ne férjen el alatta két ember, ezért ösztönösen elhúzzuk valamelyik irányba, így hol magunkat, hol partnerünket áztatva el. Ráadásul nagyon nehéz szárítani, mert ki kell nyitni, sok helyet elfoglal a szobában, vagy nem lehet tőle zuhanyozni, mert a kádban várja a száradást.

79fd8e48-6644-429b-af1f-c387f7c7af61.jpg
Az előbb felsorolt okok miatt utálom az esernyőket, pedig vettem már vagy fél tucatot, de mindegyik rövid úton tönkre ment. Ezért nagyon ritkán hordok ilyet magammal, inkább felveszek egy sapkát meg egy kabátot, és kész. Eleinte nem is nagyon értettem, mi a pláne a KCasa termékében, aztán jött egy szeles és esős nap, és az éles próba alatt megvilágosodtam.

Ami a minőséget illeti, sokkal jobb az itthon kapható olcsó variánsoknál. Belül nem varrás, hanem egy vázfeszítő műanyag kupak található a vászon végén, ami az anyagot tartja a helyén, így ez valószínűleg külön is cserélhető, ha esetleg sérüll. Ezt egészít ki egy körbefutó minta és a színes vászon. A fogantyú anyaga talán szilikon lehet, vagy valamilyen puha műanyag, fogásra egyáltalán nem kellemetlen. Nem kell persze űrtechnológiában használt anyagokat keresni, de szerintem nem fog az első nagyobb vihar alatt tönkre menni.



Nem tudom, hogy miért nem jöttek rá előbb, de az alapötlet zseniális: fogjunk két esernyővásznat, akasszuk középen össze, úgy hogy egymással szemben álljanak, és egy búgócsiga formát adjanak ki. Így a szél nem tudja kifordítani az anyagot, felül lehet szélesebb fekete vízlepergető anyagból, belül pedig divatos, élénk színekkel spékelhetjük meg, így feledtetve az unalmas külcsínt.

26f6c866-e74b-495e-b770-42d831970739.jpg
A dupla falú esernyő a gyakorlatban úgy működik, hogy ha a szél belekap, akkor a hozzá varrt ellendarab megfeszül, és nem engedi kifordítani a vázat. Ugyanez igaz akkor is, ha a szélvihar felülről próbálja lenyomni a felületet. Összecsukás esetén - amit a már megszokott mechanikus gombbal vagy kézzel végezhetünk el - pedig egyszerűen saját magára húzzuk és már kész is a művelet.

ffcb92bc-24bd-4736-ad46-a8981a816218.jpg
Az anyagválasztás - mind a vászon, mind pedig a fogantyú tekintetében – lényegesen jobb, mint a 2-3.000 forintos, bazárokban kapható variánsok esetében. Ez nem csak tapintásra, de súlyra és méretre is érződik, majdnem fél kiló a nehezebbik verzió, ugyanis kétfélét is lehet belőle kapni. Az egyik a már hagyományos J alakú nyéllel, míg a másik a C betűt formázó fogantyúval készül, nálam az utóbbi járt.

dbeaad64-8c39-4143-acbe-24a330fb4b8b.jpg
Én mindenképpen ezt a verziót választanám, ugyanis így át tudjuk rajta dugni a csuklónkat, míg a nyelet a vállunkra támasztva felszabadíthatjuk a kezünket. Ez a Mary Poppins-os beállás férfiak esetében kicsit furcsa, de a lányoknak jól áll, haszna pedig megkérdőjelezhetetlen, például meg tudunk kapaszkodni, vagy a telefonunkkal babrálni.

p1030295.JPG
A duplafalú esernyőnek más előnyei is vannak. Az egyik, hogy fordított módon kell kinyitni, mint a hagyományos típusokat. Én direkt egy drágább, 6-7.000 forint körüli, színváltós darabot használtam, automata nyitómechanizmussal, de hagyományos nyitásiránnyal. Amikor kilépünk a házból, vagy szállunk ki az autóból, akkor kénytelenek vagyunk kilépni az esőbe, majd utána kinyitni az ernyőt.

p1030296.JPG
Ez bizonyos szituációkban – például színházba menet – elég kellemetlen tud lenni, hiszen vagy így üljük végig az előadást, vagy haza megyünk átöltözni. A KCasa esetében ez pont fordítva történik, csak kidugjuk az ajtón és menet közben már nyílik is, így gátolva meg, hogy vizesek legyünk.

publikálva a www.rendeljkinait.hu engedélyével

 

A másik probléma a víztaszító vászonfelület szárítása. A munkahelyemen a kollégák komplett barikádot szoktak építeni száradó, teljesen kinyitott esernyőkből, máskülönben a víz megreked a redők között, és később belefolyik a táskánkba.

publikálva a www.rendeljkinait.hu engedélyével

 

A tesztalanyunk fordított csukásmechanizmusa miatt azonban a barázdák között egyenlő távolság marad, és a lapos záróvég miatt le tudjuk állítani a földre. Így a víz kifolyik, és sokkal kisebb helyet is foglal el, mint a hagyományos típusok esetében.

publikálva a www.rendeljkinait.hu engedélyével

 

Újabb előny a hatalmas méret, simán elfér alatta két ember. Csináltam egy videót, hogy szemléltessem a különbséget a hagyományos és a normál ernyőméret között. A duplafalúval könnyedén be tudunk takarni egy átlagosat, annyival nagyobb a tesztalany.

bf7f5f1c-9ae7-447d-a29e-80d88d7d647d.jpg
Bár én nem használom divattermékként, sokan így tekintenek rá , ezért a színválasztás sem lényegtelen. A gyártó erre is figyelt, tetszés szerint 10 különböző színvilágú ernyő közül választhatunk.

p1030285.JPG

A terméknek mindössze egyetlen hibát tudok felróni, azt hogy elég hosszú, de ez nyilvánvalóan a nagyobb méretből fakad. Ez autóban nem zavaró, ahol el tudjuk fektetni az ülés mellett, ellenben tömegközlekedési járműveken mindig cipelnünk kell, nem tudjuk a táskánkba rejteni. Szerencsére nem különösebben nehéz, nagyjából fél kiló, így hosszabb távon sem okoz gondot a hordozása.

Ha legközelebb esernyőt kell vennem, szinte biztos, hogy ezt a kétoldalút fogom választani. Annyival jobb, mint a hagyományos rendszerűek, hogy nem érdemes már olyat venni. Minőségben is az átlag fölé tud kerekedni, ráadásul az ára is jó, főleg úgy hogy két raktárból is elérhető.

Az ellenálló képessége, a szárítás egyszerűsége és a mérete is meggyőző, ráadásul aki sokat babrál a kezével, annak a C alakú fogantyú is jó szolgálatot tehet. Az sem mellékes, hogy kinyitás előtt nem kell eláztatnunk magunkat, hanem már úgy tudunk kilépni az ajtón, hogy véd minket az időjárási viszontagságoktól.

Ezek az előnyök pedig megérik az érte kért pénzt, ráadásul két lehetőség közül is választhatunk a rendelési helyet illetően. A türelmetlenek megrendelhetik EU raktárból 4.700 forintos áron, amire rájön a 2.700 forintos szállítási költség, de szerintem ebben az esetben jobb választás a kínai raktár, ahonnan 4.400 forintért érhető el, amire 400 forint plusz rakódik rá. Vámérték alatti termék, tehát egyéb fizetési költségünk nem keletkezik.

Banggood - 4.700 Ft