A Banggood őrületes drón leárazása

nyito.jpgMondhatnánk, hogy az idei év nagy slágere a drónozás, de ez már igaz volt tavaly is, és valószínűleg jövőre is megállja majd a helyét. Iszonyatosan pörög a piac, ami azt jelenti, hogy az újabb modellek miatt folyamatosan árazzák le a többit, ami nekünk vásárlóknak remek hír. A Banggood sok másik mellett újabb két gép, a nagy tudású, GPS stabilizált Aosenma CG035 és egy belépő szintű modell, az MJX Bugs 3 árát csökkentette 20% százalékkal, ezért érdemes vetni rájuk egy pillantást.

1477297141160061.jpg

Drónok terén a brushless – vagyis szénkefe mentes – motor az, ami elválasztja az árpától az ocsút, vagyis jellemzően ez a vízválasztója annak, hogy egy drón játék vagy hobbi kategóriába tartozik-e. Ma mindkét delikvensünk az utóbbi jeles képviselője, az első az MJX Bugs 3, amiből egy remek kameraplatformot lehet készíteni. Nyugodtan nevezhetjük sláger terméknek, ugyanis az egyik, ha nem a legjobb 30.000 forint alatt kapható gép, de most ebből az árból is lejön 20% az 1c2728 kuponkóddal, így nettó 25.760 forintot kell érte fizetnünk.

A brushless motoroknak köszönhetően az élettartama és ereje lényegesen meghaladja játék kategóriás társaiét, és a modernebb felépítés az üzemidőre is jótékony hatással van, egy feltöltéssel 13-15 percet is elrepkedhetünk. A drónhoz akciókamera keret is jár, így ha már rendelkezünk például egy Gopro vagy SJCAM termékkel, nem kell fölöslegesen vagyonokat költenünk a beépített gyári kamerára, egyszerűen felhasználjuk a sajátunkat, és máris kedvünkre videózhatunk.

1477297141784032.jpg

A távirányító ráadásul intelligens módon visszajelzi az akkumulátor állapotát, rezegni és sípolni kezd, ha elérkezett az idő a leszállásra. Az RSSI-t – vagyis az irányító szignál erejének vizsgálatát – sem kell nélkülöznünk, a kontroller jelez, ha kimennénk a hatótávból, vagy valamilyen interferencia miatt zavaros lenne a vétel. A drón ráadásul előre programozott automatikus mutatványokra is képes, az irányítókar elhúzására a megfelelő irányba bukfencezni is tud.

Banggood - 25.760 Ft /kuponkód: 1c2728 /

 

a.jpg

Az előbbinél jobban felszerelt modell az Aosenma CG035, ami nem csak a hardveres, de a szoftveres téren is szép repertoárt vonultat fel. Így már igencsak érdemes elgondolkodni a megvételen, ami most az 5db63f kuponkóddal nettó 43.960 forintért kapható. A repülő jármű duális GPS modullal stabilizált, hogy minél pontosabban megőrizze pozícióját, ami különösen fontos lehet a videózás szerelmeseinek.

Az intelligens pozíciótartás sok más érdekes lehetőség alapját teremti meg, ilyen az automatikus fel- és leszállás, a felszállási pontra való visszatérés, a headless mód, a panoráma fotó, vagy éppen az automatikus követés, amikor a távirányító jelének távolodására a drón folyamatosan a kezelő felé mozog. Ezek a funkciók segítenek abban, hogy az Aosenma CG035 bizonyos helyzetekben autonóm módon reagáljon, például alacsony feszültség jelzésre leszálljon, vagy a távirányító jelének megszakadására visszatérjen a kiindulási területre.

2_4.jpg

A képalkotásért egy 1080p felbontású kamera felel, amelyet egy kéttengelyes gimbal – szervo motorokkal vezérelt stabilizátor – stabilizál, hogy könnyebben és lehetőleg remegésmentesen le tudjuk filmezni a számunkra érdekes látnivalót. A kamera képét FPV monitoron keresztül követhetjük, amelyet 5.8 Gigahertzen közvetít. A repülési idő 15-20 perc körül alakul, míg a hatótávolság nagyjából 300 méter. Több repülési mód közül is válogathatunk, a GPS stabilizálton kívül van magasságtartás is, amit a beépített barometrikus szenzorának segítségével valósít meg.

Banggood - 43.960 Ft /kuponkód: 5db63f /