XY JX08 USB elosztó teszt - 7-en vannak, mint a gonoszok

1_3.png

Az XY JX08 arra a manapság kifejezetten nagy problémára nyújt megoldást, hogy a legújabb laptopokban egyre csökken az USB-A portok száma. Ez sokszor nagyon megnehezíti az ember életét, hiszen nem tud egy egeret, egy billentyűzetet és egy pendriveot egyszerre csatlakoztatni. Erre kínál megoldást a kínai 3.0-s elosztó, amely mindössze 4.800 forintért a tied lehet.

XY JX08 USB elosztó - 4.800 Ft

 

Az XY JX08 kicsomagolása

A termék egy igazi olcsó, de legalább vacak csomagolást kapott, egy műanyag burok, és egy annak hátuljára celluxozott töltő képében. Szerencsénkre nincsen nagyon törékeny alkatrésze a készüléknek, de azért egy alapszintű védelemnek és némi igényességnek örültem volna. Anyaghasználat szintjén nem sok mindent lehet elmondani a XY JX08 tartozékairól, a kábelek műanyag bevonatúak, magával az elosztóval együtt.

 

Az XY JX08 tesztüzeme

Az első megpróbáltatás egyszerű volt, kíváncsi voltam tud-e a készülék egyszerre hét eszközt kezelni hibamentesen. Szerencsére ez egész jól működött, egy egeret, 3 pendriveot, egy billentyűzetet, egy joystick-ot és a telefonomat is tudtam használni egy időben.

 2_13.jpg

Következő lépésként az XY JX08 sebességét mértem le, hiszen a gyártó USB 3.0-s csatlakozást ígér, ami azt jelenti, hogy a korábbi USB 2.0 (60 Megabyte per second)teljesítményének több mint tízszeresére képes (641 MBps). Ezek sajnos csak elméleti számok, hiszen a valóságban erre nem sok adathordózó képes jelenleg.

3_3.png

Ahogy a képeken láthatjátok, nem volt eget verő különbség az adatok írásánál, az olvasásánál azonban már drasztikus -több mint háromszoros - eltéréseket láthatunk, a közvetlenül csatlakoztatott pendriveoknál. A tesztemben a háttértárat egy Samsung 960  PRO NVME SSD, az adathordozókat pedig egy Kingston DTmicroDuo 3.0 és egy Adata AUC350 3.1 képviselte.

 3_1_1.png

Az XY JX08 tud külön áramellátás nélkül is működni, de mikor a telefonunkat szeretnénk tölteni a készülékkel, akkor erősen ajánlott bedugni a tápot. Gyorstöltésre az eszköz egyáltalán nem képes, de ez az 5 V 0,5 A-es adaptertől és az laptopból kiadott maximum 4,5 wattól nem is várható el.

 

Összegzés

Végeredményben én elégedett voltam az eszköz teljesítményével és minőségével, a fénysebességet ugyan nem éri el, de azt nem is vártam tőle. Páran írtátok, hogy hamar meghalt több portja is, és a szerkesztőtársamnál lévő 2.0-s verzióval is volt ilyen probléma, így ezt is meg kell említenem, de a nálam töltöt 3 hét használat alatt nem jelentkeztek ezek a problémák. 4.800 forintos ára közepesen jónak számít, aki ennél kicsit olcsóbbat szeretne, annak az ORICO W5P-t tudom ajánlani.

XY JX08 USB elosztó - 4.800 Ft