Warwolf T7 egér tesztje – A templom szegény egere

20170505111500_79814_eredmeny.jpgOlvasónk, VéZéTé írása

Az olvasói cikkek változtatás nélkül kerülnek publikálásra, így tartalmukért és minőségükért nem vállalunk felelősséget.

Ha a gamer egerekről van szó - mint a Warwolf T7, tesztünk alanya -, akkor azok általában az alábbi kritériumoknak kell, hogy megfeleljen: csillogó-villogós, tartalmazzon negyven kiló LED-et, akkor is, ha fülhallgató, és persze legyen jó drága. Legalábbis manapság a gyártók nagy részénél ennyit jelent a „gamer” kifejezés. Esetleg minőségi alkatrészeket, de ez már nem feltételül igaz. De sajna a három éves Trust egerem szó szerint elkezdett cincogni, a görgőn sem takarítás, sem WD-40 nem segített. És ha már ez utóbbi csodaszer sem használ, akkor bizony csere. Alacsony árért persze, a Warwolf pedig adta magát egy tesztre. Lássuk hát a 2.500 forintos távol-keleti farkast.

Warwolf T7 - 2.500 Ft

 

A Warwolf T7 kicsomagolása

Semmi csicsa, egyszerű, fehér doboz, rajta egy logóval és némi felirattal a reklám kedvéért, ez már egy jó pont nálam, hiszen a külcsín csak az asszonynál számít. Minden másnál csak a belbecs a lényeg.

dsc_0028.JPG

A dobozon belül egy kötelező jellegű útmutató kínai és angol nyelven, valamint az egér, egy vékony réteg buborékos fóliában. Dobálni éppen ezért nem ajánlott, az eszközt semmi nem védi a dobozon belül. A rágcsálót kibontva jön a meglepetés: Az 1,4m hosszú kábel harisnyázott, ez kopás és megtörés ellen hasznos, de mégsem merevíti használhatatlanra a kábelt.

dsc_0031.JPG

Első benyomásom az egérről: tetszik. Nincsenek szemet és tenyeret bántó élek, elég visszafogott a vonalvezetés. Második: nehéz, legalábbis az előző egeremhez képest, ami már a Guy Ritchie filmes érában is a megbízhatóságot jelentette.

 

A Warwolf T7 tesztje

Az installáció rém egyszerű. Bedugjuk az erre rendszeresített USB portba, a Windows felismeri, feltesz valamilyen általános drivert és kész, nagy gond már nem lehet.

dsc_0034.JPG

És itt jön ki a súly. Még nem tudom eldönteni, hogy a tömege szokatlan, vagy a talpak nem csúsznak eléggé, de legalább nem sorjás, nem vágja a kezemet, árához képest ez nagyon jó pont.

Mérete miatt tenyeres fogásra ajánlott, bár nagy tenyerűek „fingertip grip” tartásban is kényelmesnek érezhetik. A rossz hír, hogy csak jobbkezeseknek való, mivel a két kiegészítő gomb a bal oldalon figyel, ráadásul ezek lehetnének előrébb is, a hüvelykujjam nehezen éri el a hátsót.  Egyébként határozottan kényelmes, a nyomáspontok is megfelelőek, finomak, de a kezünk súlya nem fogja lenyomni. Talán kicsit hangos a kattintás, de ez szintén ízlés kérdése.

dsc_0033.JPG

RGB LED-ek is kellettek bele, mert az manapság divat. Valamint tájékoztat az aktuális DPI beállításról is (1200/ 1600/2400/3200 DPI). A fénye nem erős, nem bántja a szemet, így éjszaka nem fogunk felriadni rá és a macskát sem zavarja majd alvás közben. Sajnos egy színre állítani sem lehet, marad a breathing-effekt - vagyis folyamatosan pulzál -, de pár nap után meg lehet szokni, így nem fogja elterelni a tekintetünket a képernyőről.

20170505111500_17342.jpg

Túl sokat nem játszottam az elmúlt pár napban, de egy kis Fallout 4 belefért. Miután megtaláltam a nekem megfelelő DPI beállítást, nem volt probléma a rágcsálóval. A szövet egérpadot nem szerette, de azt kicserélve a talpak is jobban csúsztak. A gombok jól használhatók, ahogy a görgő kicsiny ellenállását is meg lehet szokni, valakinek ez a kényelmes. A szenzor ebben az árkategóriában megfelelő, pontos, a késleltetés nem észrevehető.

 

Összegzés

Megnevezése szerint gamer egér, ami kinézetre ez meg is van, nekem legalábbis tetszik. A felszereltség „gamersége” kimerül a breathing effektben, nekem a duplaklikk gomb veszettül hiányzik, hardcore játékosoknak pedig a gombok száma lehet kevés. A harisnyázott kábel ebben az árkategóriában kifejezetten kellemes meglepetés, és jól is sikerült, nem teszi túl merevvé a zsinórt.

Bő egy hét használat után is azt mondom, hogy kellemes, egyetlen érezhető hátránya a görgő túl könnyű futása maradt. A szövet paddal is összebarátkozott egy alapos mosás után, a jelek szerint a gyárban maradhatott rajta valami szmötyi. 2.500 forintot simán megér, ha nem mondogatjuk túl sokszor a gamer jelzőt. Egér, használatra, kattintásra, kevés játékra. Counter Strike meccsre nem ilyet vinnék, de egész jól összebarátkoztunk, a Trust bizony ment tartalékba.

Warwolf T7 - 2.500 Ft