Edifier W570BT fejhallgató teszt – A kínai muzsikus

1-2-1.jpg

Az Edifier W570BT egy méltán elhíresült kínai audiotechnikai cég terméke, akik autóhangszóróktól kezdve gémer füleseken keresztül Hi-Fi berendezésekig mindennel foglalkoznak. Az a szerencse ért, hogy ezt az on-ear stílusú Bluetooth fejhallgatót letesztelhetem nektek. Próbáim során a felső-közép és az alsó kategóriával is összehasonlítom, hogy ár-érték arányban hol helyezkedik el. A termék 10.000 forintos árával elég csábító, de a szerelem csak vak, nem süket.

Edifier W570BT - 10.000 Ft

 

Az Edifier W570BT kicsomagolása

A műanyag doboz nem egy prémium kategóriás termék ismertetőjele. Latin betűket nem nagyon fogunk találni rajta, de a piktogramok szerencsére magyarul is ugyanazt jelentik. A csomagolásból felülről tudjuk kihúzni a fülhallgatót tartó burkot, amiben a micro USB töltőkábelünk is található.

A Edifier W570BT teljesesen műanyag vázzal operál, amire az ergonómia miatt kissé befelé fordított meghajtók kerültek, hiszen a fülünk is eláll a fejünktől. Ez a kialakítás a hosszabb viselést hivatott kényelmesebbé tenni. A hangszórókat vékony szivacs fedi műbőr borítással, ezek együtt a zajzáróképességet növelik. A készülék oldalán egy hangerő fel/le, a külsején pedig egy ki/be kapcsoló gomb található. A töltőport és a mikrofon a termék alján helyezkedik el.
img_20180304_223338.jpg

A fentebb említett összehasonlítás képviselői: egy Grado SR80 e, a korábban már tesztelt Meizu EP52, és egy Sony MDR-ZX310. Azért ezeket választottam, mert a Grado hasonlóan on-ear kialakítású, a Meizu megegyező árkategória, a Sony pedig mind a kettő.

 

Az Edifier W570BT tesztüzeme

Az első használat gyerekjáték volt, bekapcsolás után rögtön párosítómódba kapcsolt a füles, és pár pillanattal, egy jelzőhanggal és egy kék LED villanással később már játszotta is le a slágereimet. Az on-ear kialakítás annyit jelent, hogy a fejhallgatónk nem öleli körül a fülünket, csak rajta fekszik. Ezen meghajtók előnye abban rejlik, hogy nem zárják ki a külvilágot, így sokkal természetesebb hanghatásokat élvezhetünk. Hátrányuk azonban sokszor pont ebből adódik, ugyanis egy zsúfolt metrón a környezet zaja belezavar a muzsika kiteljesedésébe, nem is beszélve arról, hogy az utasok is hallják, amint épp kínai népzenére ütjük a ritmust.

123_1.png

Leírtam nektek, hogy milyen is általában az on-ear kialakítás, de most, hogy erősítsük a szabályt, az Edifier W570BT teljesen meghazudtol. Egyáltalán nem jellemző rá sem a hangok kiszökése, sem a környezeti zajok beengedése. Eleget tesz a leírásában is szereplő zajkizáró tulajdonságának. Kialakítása lehetővé teszi, hogy kisebb helyet foglaljon és könnyebb legyen - 89 gramm - mint egy over-ear fejes.

Az akkumulátor mindig egy kritikus pont a Bluetooth fülhallgatóknál, hiszen az egész nap gond nélkül működő jack csatlakozós társaikat hivatottak leváltani. Az Edifier W570BT akkujának kapacitását sehol nem találtam meg, még a gyártó oldalán sem volt fenn. De nem is ez érdekes, hanem az üzemidő: egy töltéssel 14,5 órát bírt ki. Ez egész napra is elég, na persze annak, aki néha szokott aludni.

img_20180208_200111.jpg

Ne is kerülgessük tovább a forró kását, nézzük hogy szól a termék. Az összhangzás ugyan egy kicsit lapos, de ez talán csak vájt fülem finnyássága. A magasak és a mélyek átlagon felüliek, a basszusa is tiszta, valamint teljes hangerőn sem hallunk semmiféle torzítást. Az Edifier W570BT erőssége egyértelműen a pop zenékben rejlik, itt adja ki a legtöbbet magából.

Az remélem senkinek sem okozott meglepetést, hogy a Grado magasan veri az összes vetélytársat, azonban az Edifier W570BT árának ötszöröséért. A többi termékkel ellenben szorosabb volt a küzdelem. A Sony termékét mindenben felül tudta múlni, az összecsukhatóságát kivéve. A Meizu valamivel tisztább, és a basszusa is erősebb, de ez részben a kialakításának is köszönhető.
523.png

Fontos figyelembe venni, hogy ez egy fejhallgató, ami azt jelenti, hogy buksink tartja a helyén az eszközt. Ez azért fontos, mert sok embert ismerek, aki vagy nem szereti az in-ear füleseket, vagy egészségügyi okokból nem is használhat olyat. Nekik mindenképpen az on-ear kialakítást ajánlom.

Ha már a kialakításnál tartunk, engem hosszabb használatnál nyomott az Edifier W570BT. Ez valószínűleg azért van, mert elég nagy a fülem, és jobban el is áll, mint más embernek, szóval a hasonló hallószervvel megáldottak erre figyeljenek. Az anyukám és barátaim ezzel ellentétben nagyon kényelmesnek találták.
nevtelen-1.png

A telefonálás minőségével elégedett voltam, mindenki érthetően hallott, habár a dobozos hatás sok Bt füleshez hasonlóan itt is jelen volt. A külsején található gomb nagyon jól kézre esik, ami szintén segíti a hívások fogadását. Kikapcsoláskor azonban volt egy olyan furcsaság, hogy mindig először párosító módba kapcsolt, és utána pár másodperc nyomva tartás után állt le. Ez ugyan zavaró volt elsőre, de a mindennapi használatot nem befolyásolja.

 

Összegzés

Az Edifier W570BT szépen állta a sarat a vetélytársakkal szemben, előnyei közé sorolható a hordozhatóság, a remek gomb elhelyezés, a zajzáró képesség és az egyszerű használat. Aki megunta már az agybadugós fülhallgatókat, annak 10.000 forintos árával ajánlott vétel. Ha valaki mégis inkább az in-ear kialakítást szereti, annak tiszta szívemből tudom ajánlani a Meizu termékét.

 Edifier W570BT - 10.000 Ft