X-Cam Sight 2 stabilizátor teszt - Áll, mint...

s-l1600-1.jpg

 

Az X-Cam Sight 2 az amatőr Instagram és Facebook fotósok/videósok számára egy olcsó megoldás a remegő kézre. A motorizált, 2 tengelyű stabilizátor igencsak kitűnik jó árával - 10.800 Ft -, kérdés tehát az, mit tud, érdemes-e megvenni, és csinálhatok-e vele egy "Mrfoglalt photography" oldalt?

X-Cam Sight 2 - 10.800 Ft

 
Az X-Cam Sight 2 kicsomagolása

A stabilizátor fehér dobozban érkezik, rajta a termék képével és nevével. A csomagolás szétbontása után szemünk elé kerül a gimbal és kiegészítői – egy micro USB kábel, egy imbuszkulcs, egy gyapjúzsák, és két kis párna -. Utóbbi a kisebb telefonok használatát teszi lehetővé.

Az anyaghasználat terén érezhetően spóroltak egy kicsit, a műanyag váz fogása nem az igazi, és a tetején lévő gomb benyomása kifejezetten nehéz. Súlyra érezhető, hogy van benne anyag, de ez egy kissé ellene is szól, mert a súlypontja nem a markolatnál van, ezáltal egy idő után nehéz tartani. Az oldalán lévő tekerő viszont teljesen jól funkcionál.

 

Az X-Cam Sight 2 tesztüzeme

A beüzemelés egy kissé pepecs munka, de érdemes megcsinálni, mivel ha nem egyensúlyozzuk ki a telefonunkat, az X-Cam Sight 2 gyorsabban merül. Ez a beállítás nem olyan egyszerű, főleg a nagyobb mobilokkal, de idővel belejön az ember. A stabilizátor fülei maximum 8 centiméterre tudnak eltávolodni egymástól, ami azt jelenti, hogy az ennél szélesebb készülékek nem férnek bele. A minimum 6 centi, de a mellékelt párnácskák segítségével ezt lecsökkenthetjük 4,8-ra, így tovább nő a kompatibilis eszközök száma.
nevtelen-1.png

A gimbalhoz Bluetooth segítségével tudunk csatlakozni, ami azért szükséges, hogy minden funkciót tudjunk használni. Itt jön képbe az oldalán található tekerő, ugyanis ennek benyomásával képet vagy videót készíthetünk, fel és le mozgatásával pedig a telefont forgathatjuk horizontálisan. Én örültem volna, ha ez a kapcsoló a hüvelykujjam alá kerül, nem pedig a mutató alá, de egy barátom szerint ott jó, ahol van, szóval ez személyenként eltérhet.
img_20180221_172912.jpg

Az 1000 mAh-s akkumulátor nekem körülbelül 3 órát bírt, de ez nagyban függ a már említett beállítástól, a készülék súlyától és a motorok használatától is. Véleményem szerint ez teljesen elég, hiszen még nem videóztam 15 percnél többet egyhuzamban. A feltöltési idő valamivel több mint két és fél óra volt a mellékelt kábellel.

A használatát úgy véltem egy videó mutatja be legjobban, így készítettem egyet arról, hogyan is működik, és egyet arról, milyen lesz vele a végeredmény.

 

 
Összegzés

A X-Cam Sight 2 az egyik legolcsóbb 2 tengelyes motorizált stabilizátor, de ez szerencsére nem a minőségét minősíti. Tökéletesen használható, a telefonunkat stabilan tartja, kompakt, és a beállítás után egyszerű használni is. A markolat ugyan nem a legkényelmesebb fogású és a bekapcsoló gombját se a legegyszerűbb benyomni, de ez nem vesz el a funkcionalitásából. Nettó 10.800 forintos ára eléggé meggyőző.

X-Cam Sight 2 - 10.800 Ft