KXL-D100 lézeres mérőműszer teszt – Már majdnem professzionális...

1503973201339203.jpgA KXL-D100 egy, a mindennapjainkat megkönnyítő mérőműszer, aminek segítségével minden esetben jól felmérhetjük a helyzetet. A készülékben egy 1mW teljesítményű lézer található, ami 100 méteren belül képes lemérni bármilyen teret. Ez az igazán hasznos szerszám mindössze 7000 forintért a miénk lehet.

Gearbest - 7.000 Ft

 

A KXL-D100 Kibontása

A csomagolás egy egyszerű, de nagyszerű barna dobozzal kezdődik, amire a gyártó a műszer körvonalait nyomtatta rá. Kibontva közvetlenül a szerszámot láthatjuk egy selyemszatyorba csomagolva. Hál' istennek  egy észszerű és jól fogalmazott angol leírással érkezik a KXL-D100, de sajnos elemről magunknak kell gondoskodnunk (2db AAA-s elemmel működik).

A termék jól megmunkált, fogásra kifejezetten minőségi műanyagból készült, és mindössze 65 gramm körüli tömegével ideiglenes társ volt egy felmérésre és felújításra váró épületben. Ami nagyon fontos, hogy az oldalai és az alja egyenesek, így a beépített vízszintező is nyugodtan használható.

 

A KXL-D100 tesztelése

A tesztben természetesen mindenki arra kíváncsi, hogy mennyire is pontos a készülék. Ezért fogtam 3 mérőszalagot, egy másik hasonló, de márkásabb névvel ellátott lézeres mérőt, valamint egy mérőkereket, és a 100 méteres maximum méréstávolságtól haladtam egyre közelebb a falhoz.

Véletlen időközönként meg-megálltam kisebb pihenőkre, és mérésegyeztetésre, mindezt egészen addig, amíg el nem értem a 10 méteres távolságot, ahol a mérőszalagjaim is beszálltak a tesztbe. Az eredményeim alapján az összes mérés vagy megegyezett (kivéve az egyik olcsóbb mérőszalagot, ami előbb-utóbb 1 cm eltérést mutatott -> ment is a kukába), vagy hibahatáron belüli eltérések voltak, amit én 5 mm-ben szabtam meg. Összesen 32-szer mértem 100-90 méterig, onnantól még 18-szor, a fentebb felsorolt mérőeszközökkel, és végeredményben a KXL-D100 olyan pontos volt mint drágább társa és mérőszalagos ellenfelei.

img_20180112_180514-e1515786729822.jpg

Ezután kipróbáltam a különlegesebb funkciókat is: a terület, a térfogat, valamint  a Pitagorasz-tétel alapján egy átfogó és egy befogó segítségével a másik befogó mérése. Az összes módszer tökéletesen működött, valamint leegyszerűsítette a dolgokat az állítható 0 pont, amit a készülék talpára, vagy a tetejére programozhatunk be.

A memória csillagos ötöst érdemel, hisz legutolsó 20 mérésünket (térfogat, terület, befogó egy-egy mérésnek számít) automatikusan elmenti és egyszerűen visszakereshetővé teszi, valamint az elemek cseréje után sem felejti el. A vízmérték használható ugyan, de nem ajánlanám nagyobb felületek pontos mérésére, bár ne feledjük el, hogy ez a készülék nem ipari professzionális felhasználásra készült.

img_20180112_180243.jpg

 

Összegzés

A KXL-D100-at ugyan nem a legprofesszionálisabb készülékek ellen tervezték, ennek ellenére sok esetben mérhetetlenül kényelmesebb a használata, mint egy soktízezres komolyabb szerszámé, és a pontossága is megfelelő. A mindennapos használatra ennél jobb semmiképp se kell, és az extráival együtt bőven megéri a pénzét, bátran ajánlom mindenkinek.

A készülék egy kedves olvasónktól érkezett tesztre, amit ezúton is szeretnék nagyon megköszönni.

Gearbest - 7.000 Ft