A legmenőbb kínai kütyük egy helyen

Best of china

2018\09\13 Mrfoglalt

Ninebot scooter Mini és Plusz teszt - Turista járgányok csatája

0.jpg

A Ninebot scooter Mini és Plusz egyaránt az eredeti segway leszármazottjai, amit a turisták szórakoztatására és a látványosságok gyors körbejárására találtak ki. Tavaly nagy divatja volt a kisebb változatának, az úgy nevezett hoverboard-nak, ami hasonló elven működik, vagyis az egyensúlyunkat megváltoztatva tudjuk irányítani, azonban ez utóbbi inkább játékra való, mintsem tényleges közlekedésre. A most következő tesztalanyokat a Xiaomishop biztosította, amit ezúttal szeretnék nagyon megköszönni nekik.

Ninebot scooter Mini - Xiaomishop
Ninebot scooter Plusz - Xiaomishop
Ninebot scooter Mini - Banggood
Ninebot scooter Plusz - Gearbest

 

A Ninebot scooter Mini és Plusz kicsomagolása

A termékek nem igényelnek nagyobb összeszerelési procedúrát, mindössze fel kell tölteni az aksit a mellékelt töltővel, felrögzíteni az irányítókart 2 csavarral, és már „száguldhatunk” is. A csomag elég nagynak és nehéznek mondható, hiszen a mini kis híján 13, a pro pedig 16 kilós. Tartozékként egy leírást, egy egyedi kialakítású töltőkábelt és egy szelepet kapunk.
 img_5942.jpg

 
A Ninebot scooter Mini és Plusz tesztüzeme

Mind a két Ninebot scooter beüzemelése egyszerű, csak bekapcsolod, megvárod míg stabilan megáll magától, és rálépsz, mint egy lépcsőre. Először meg kell tanulni megmaradni a járműveken, ami eleinte kicsit nehéz lesz, de 5 perc után már teljesen természetesnek fogjuk érezni az irányítását. A Plusz, és a Mini is egy-egy kormányrúddal rendelkezik, amit a lábszárunkkal/térdünkkel tudunk ide-oda dönteni, ezzel forgatva a járgányt. Az előre-hátra menet egyszerűbb, hiszen csak a súlypontunkat kell megváltoztatnunk, és már gurulunk is. Leszállásnál arra kell figyelni, hogy a roller mögé lépjünk le, mert különben rámegy a sarkunkra.

A Ninebot scooter Plusz legnagyobb különbsége a Minitől, hogy nagyobb akkumulátorral rendelkezik, ami annyit tesz, hogy előbbi kb. 25, utóbbi kb. 18 kilométert tud megtenni, egy töltéssel. Természetesen ez nagyon sok mindentől függ – hőmérséklet, súly, meredekség, sebesség, út minőség stb. – így ezek csak az általam mért általános mindennapi használatú tükrözik (nem túl meredek, de dimbes-dombos utak, 80 kg, maximális sebesség és nyári időjárás). A gyorsaságuk is eltér, a nagy tesó 18, a Mini pedig 16 km/h-val képes menni.

A két járgány ugyan azt a nagyon jól megcsinált appot használják, mint az ES1 és az ES2, szóval megkapunk minden hasznos infót és személyre szabási lehetőséget. Ezeknél is át lehet állítani a hátulsó LED színeit a szivárvány minden színére, hogy unikornisként száguldhassunk át a város sötét utcáin. A két Ninebot scooter ezen felül még irányítható a telefonunk segítségével is, így ezzel a kiegészítővel akár automatizált bevásárlókosárként is használhatjuk őket. A Ninebot scooter Plusz továbbá rendelkezik egy olyan sajátossággal, hogy a tartozékai közé tartozó kontrolleren lévő kutyafej mintás gomb megnyomásával, az eszköz magától képes követni a távkapcsolónkat.

A legújabb kiegészítőjével akár gokarttá is alakítható mind a Mini és a Mini pro, amit sajnos nem volt szerencsém kipróbálni, de nagyon jó vélemények vannak róla, így aki ilyenen töri a fejét, annak érdemes lehet beruházni rá.


Jogosan merülhet fel az a kérdés bennetek, hogy miben különbözik a „hagyományos” elektromos rollerektől a két Ninebot scooter, így összeszedtem nektek az előnyeit, és a hátrányait az ES2-vel szemben. Az irányítása olyan szinten egyszerű, hogy 1 nap használat után már gondolnom se kellett rá; használat közben mind a két kezedet üresen hagyja, és ennek, valamint a stabil járásának köszönhetően nagyon jól lehet fotókat, videókat készíteni; meredek lejtőkön könnyebben felkapaszkodik és terepen is sokkal jobban használható.

A mérleg másik oldalán pedig ott van az, hogy elég böszme, így a járdákra nem igazán alkalmas, nem megy olyan gyorsan, mint egy bicikli, így a kerékpárúton sem ajánlott, - ha véletlen gyorsabban szeretnél menni, mint a maximális sebesség, akkor a járgány fülsértő hangon kezd el pittyegni, amitől garantáltan megbámul mindenki az utcán - de a legnagyobb probléma az, hogy már sok belvárosi kerületben kitiltották a járdákról, az autók között menni vele pedig életveszélyes.

 

Összefoglalás

A Ninebot scooter Plusz és Mini a „hoverboard”-ok legjavát képviselik, hiszen az anyaghasználattól kezdve, az átgondoláson és a kivitelezésen keresztül, a telefonos applikációig mindenben viszik a prímet. Aki ehhez hasonló járgányokon gondolkodik, mindenképpen ebből a kettőből válasszon, mert biztos nem fog bennük csalódni, viszont aki általános városi közlekedésre vásárolna, annak inkább elektromos rollert, vagy biciklit ajánlanék. A Ninebot scooter Mini itthon 180.000, kintről 127.000 forint, a Ninebot scooter Plusz pedig 237.000, illetve 234.000 forint, áfa és vámmentes szállítással számítva.

Ninebot scooter Mini - Xiaomishop
Ninebot scooter Plusz - Xiaomishop
Ninebot scooter Mini - Banggood
Ninebot scooter Plusz - Gearbest

2018\09\10 Atika11

Xiaomi Xiaowa C10 robotporszívó teszt – iLife végzet

nyito2_1.jpg

Olcsósítás útjára lépett a kínai Apple, így jött létre a Xiaomi Xiaowa C10. Az iLife modellek sikerét megirigyelve, de a koncepciót jelentősen felfejlesztve próbál befurakodni az alsó szegmensbe a robot, miközben olyan prémium szolgáltatásokkal operál, mint az automatikus szőnyegérzékelés vagy az applikáció alapú vezérlés. A kérdés persze az, hogy a Mi Robottal és az iLife termékekkel fel tudja-e venni a harcot a Gearbest appból 63.000 forintért beszerezhető porszívó, amely áfa- és vámmentes szállítás mellett nem tűnik rossz vételnek.

Tovább olvasom
2018\09\06 rbagi

Thunderobot K70 billentyűzet teszt – Legjobb vételem

nyito2-3-696x379.jpg

Nem akartam mechanikus billentyűzetet venni, de a Thunderobot K70 klaviatúráját nem lehetett otthagyni 5.700 forintért. Cherry MX barna jellegű kapcsolók, nagyon minőségi kidolgozás, funkciógombok rengetege, kikapcsolható háttérvilágítás, csúszásgátló gumik. Ezért az árért semmilyen mechanikus klaviatúrát nem lehet kapni, de különösen nem 105 gombos ISO szabványút, amin minden magyar ékezethez elég gomb áll rendelkezésre.

Thunderobot K70 - 5.700 Ft

 

Tovább olvasom
2018\09\03 rbagi

Hopestar A10 BT hangszóró teszt – Zenélő Alien tojás

13-696x478.jpg

A dizájnhangszórók a virágkorukat élik, a Hopestar A10 is ebbe a kategóriába tartozik, és formailag jelentősen el is tér az átlagtól. A hátoldalon különböző csatlakozók tengerében tobzódhatunk, a beépített akkumulátor pedig sokórányi üzemidőt tesz lehetővé. 6.500 forintért pedig egész sokat villant meg tudásából, fölösleges többletköltségek nélkül.

Hopestar A10 - 6.500 Ft

Tovább olvasom
2018\08\28 rbagi

Beelink M1 mini PC teszt – Nagyszerű PC pótlék

img_2823-696x464.jpg

A Beelink M1 mini PC-re akár azt is írhatnám, hogy TV box, de lehetne torrent szerver, médiaközpont is, vagy éppen egy szövegszerkesztésre és táblázatkezelésre befogott masina. Az egész jó hardver – 6 GB RAM, 64 GB háttértár, duális WiFi, BT, Gigabites LAN – nagyon flexibilissé teszi a terméket, ráadásul sok embernek pont erre van szüksége: kis helyen elférő, az alapfeladatokat ellátó, szinte semmit nem fogyasztó PC-re. A Beelinket 46.000 forintért szerezhetjük be a Lightinthebox weboldalról, érdemes rá vámbiztosítást is kötnünk az esetleges kellemetlenségek ellen.

Beelink M1 - 46.000 Ft

Tovább olvasom
2018\08\23 Atika11

Awei X650 BL BT fülhallgató teszt – Fülsugárhajtómű

nyito-12-696x407.jpg

Az Awei X650 BL fülhallgató kinézetre olyan, mintha egy sugárhajtású repülőgépgyártó próbált volna meg hangkeltő eszközt készíteni. A pokoli jó külcsínt azonban már sokan tudják manapság, mint ahogy a kellemes anyaghasználatot is, szerencsére az Awei mást is tartogat a tarsolyában. Meggyőző basszussal telített hangzás, mágneses felfogatás, headset funkciók, zajkioltás, kezelőszervek a madzagon és versenyképes, 9.600 forintos ár, amely még éppen nem kelti fel a vámosok figyelmét, így többletköltségekkel sem kell számolnunk.

Awei X650 BL itt megvásárolható >>


Tovább olvasom
2018\08\15 Atika11

Xiaomi Mi 8 okostelefon teszt – A 2018-as zászlós romboló

p1990011.JPG

Az idei év egyik nagy dobása a Xiaomi Mi 8, amit számos pletyka és jóslat előzött meg, hogy mennyire hiper-szuper csúcsmobil lesz. Azonban nem gondoltam volna, hogy mindezt be is váltja valós használat közben, komolyan kellett erőlködnöm, hogy hibát találjak benne. Tényleg egy ízig-vérig csúcs telefont rakott le a Xiaomi az asztalra.

Tovább olvasom
2018\08\13 rbagi

Blitzwolf BW-FWC3 vezetéknélküli töltő teszt – Jövőbemutató söralátét

32012958-7fa3-4f6f-909b-082c5c74f51a-696x464.jpg

A BlitzWolf BW-FWC3 vezetéknélküli telefontöltő kifejezetten jövőbe mutató megoldás, amely már nemcsak az ajtónkon kopogtat, hanem az íróasztalunkon trónol. A kifejezetten igényesen kidolgozott, induktív elven működő koronggal nincs többé kábeldugdosás, nem kopik az USB csatlakozó, csak lazán rátesszük mobilunkat, és máris töltődik. A bruttó 7.600 forintos kütyüt a BlitzWolf.Shop kínálatából, az RKI5 kuponkód segítségével itthonról, magyar garanciával és terméktámogatással szerezhetjük be, extra gyors szállítással.

BlitzWolf.Shop /Magyarország/ - BW-FWC3
Banggood /Kína/ - BW-FWC3

 

Tovább olvasom
2018\08\09 Atika11

MJX Bugs 5W drón teszt – Frigót nyelt Alien

nyito-1_6.jpg

Az MJX Bugs 5W egy igazán érdekes masina, olyan, mintha Dr. Frankeinstein különböző állatokból varrta volna össze. Egy hatalmas póknak néz ki, ami a hasán hordja 1080p kameráját, ami hátul bogártestben folytatódik, itt lakik a GPS, ami a rengeteg elektronikus funkcióért felel, míg a távirányító kagylóként mered elénk, miközben kiírja a repülési adatokat. A látszólagos összevisszaság mégis egy életképes drónt eredményez, amelyet most áfa- és vámmentes szállítással, 55.000 forint körül vihetünk haza.

Tovább olvasom
2018\08\03 Mrfoglalt

Blitzwolf BW-ANC1 fülhallgató teszt - Kizárja a zajokat

 5_2.png

A BW-ANC1 a Blitzwolf hangtechnikai eszközök újabb tagja, ami egy nagyon hasznos dologgal emelkedik ki a társai közül, mégpedig azzal, hogy zajkioltós chippel rendelkezik. A fiatal gyártó jobbnál jobb termékeket ad ki, és nem csak töltők vagy hordozható akkumulátorok terén. A fülhallgató 14.000 forintba kerül, de most a 15bwanc1 kuponkóddal már 12 ezer forint alatt a tiétek lehet, ami már áfahatár alatti összeg.

Itt megvásárolható >>

 

Tovább olvasom