Ezek a kínai cuccok a világmárkákat is verik

es2-1.png

Xiaomi Mi 8 Pro okostelefon, Ninebot elektromos roller, ILIFE robotporszívó, JBL füles – van itt minden, mint a búcsúban, ha átfutjuk a héten legnépszerűbb termékek listáját. Nem véletlenül vannak pont ezek a cuccok a toppon, mind árban, mind funkcionalitásban megállják a helyüket. Nézzük is meg, hogy miből válogathatunk a héten.

Xiaomi Mi 8 és Mi 8 Pro okostelefon

mi-8.png

A Xiaomi szép lassan kúszott be a magyar köztudatba, és egyre nagyobb teret hódított magának. Nem volt nehéz dolga, hiszen képes volt hozni a csúcskategóriás telefonok minőségét és tudását, viszont nincs indokolatlanul túlárazva. A Mi 8 ára tavaly óta még lejjebb ment, ezért érdemes lecsapni rá annak, aki csúcskategóriás telefont keres jó áron. 6 GB RAM és 128 GB belső memória áll rendelkezésünkre, ami nagyon hasznos, ha fotózásra is szeretnénk használni a telefont. Hátlapi dupla kamerája világszinten is kiemelkedő, 12+12 MP-es egységével kevés fényben is jó képeket készíthetünk, továbbá 4K-ban is rögzíthetünk videókat.

pro.png

Tesztünk alatt nyúztuk rendesen, de még így is leverte az Antutu mérése alapján a legtöbb konkurenst (például Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy S9+, Apple iPhone X). Aki pedig az egyedi külsőre is ad, az csekkolja az átlátszó hátlappal rendelkező típust. Mind a kettőt teszteltük, érdemes elolvasni, ha közelebbi infókat szeretnétek, vagy kíváncsiak vagytok a telefonokkal készített képekre. A legnagyobb Mi 8 készüléket 117.000 forintért, az egyedi Mi 8 Prot pedig 141.000 forintért rendelhetjük meg. A Netherlands Registered (PDM) szállítási móddal áfát és vámot sem kell fizetnünk.

A Mi 8 itt megvásárolható >>

A Mi 8 Pro itt megvásárolható >>

 

Ninebot ES1 és ES2 elektromos roller

roller.png

Amennyiben meguntuk az akaratlanul, túl gyorsan, és túl közvetlen helyzetekbe kerülést a trolin az utastársakkal, esetleg zavaró, amikor dugóban ülve lehagynak a gyalogosok a Rákóczi úton, jó alternatíva lehet egy elektromos roller. AZ ES2-vel akár 30 km/h-s sebességgel is mehetünk, és egy töltéssel akár 25 kilométert is elmegy. Plusz külső akkumulátorral 45 km-ig is feltornázhatjuk ezt az értéket. 6-7 óra alatt tölt fel teljesen, így munkába járáshoz is ideális, simán új erőre kap, amíg mi dolgozunk.

es1.png

A kisebb verziója, az ES1, már kevesesebből kijön, mint egy éves BKK bérlet, maximális sebessége tesztünk alapján 21-22 km/h, és körülbelül 25 kilométert tud megtenni. Bevásárláskor is jó szolgálatot tesz, hiszen mind időben, mind üzemanyagban gazdaságosabban jövünk ki, nem érdemes a vacsorához szükséges néhány hozzávalóért beindítani a kocsit vagy hosszú perceket várni a megállóban. A kisebb verzió 93.000, a nagyobb pedig 155.000 forintba kerül. A Europe Railway Priority Mail szállítási móddal további költségekkel sem kell számolnunk.

A Ninebot ES1 itt megvásárolható >>

A Ninebot ES2 itt megvásárolható >>

 

ILIFE V5S Pro robotporszívó

ilife.png

Mindenki álma, a varázsütésre takarító robotporszívó, árát tekintve egyre inkább elérhetővé válik mindenki számára. Akiknél kutya, macska vagy kisgyerek is él a lakásban, azok számára fontos a mindennapos takarítás, de bárki számára hasznos lehet, aki nem ér rá, vagy nem szeretné a szabadidejét porszívó tologatásával tölteni. Időzíthető, szóval nem fog a lábunk alatt szaladgálni, amíg otthon vagyunk, elintézi a takarítást távollétünkben. A masinában beépített víztartály is van, így akár fel is tud mosni, ha arra van szükség. A régi porszívónkat és felmosóvödrünket azért ne dobjuk ki, érdemes néha nekünk is átfutni a padlót. Bár van ettől okosabb verzió is, ami appon keresztül vezérelhető – például a Xiaomi Mi Robot -, árban jóval kedvezőbb a V5S Pro, így jó kompromisszum. 44.000 forintba kerül, EU Priority Line szállítási móddal pedig áfát vagy vámot sem kell fizetnünk.

Itt megvásárolható >>

 

JBL fülhallgató

jbl_1.png

A vezetéknélküli fülesek kedvelői mellett még mindig bőven akadnak olyanok, akik a régi, hagyományos verziót kedvelik. Nem kell félni, hogy mikor merül le, továbbá kisebb az esély rá, hogy elhagyjuk valahol. Ismert márkaként valószínűleg a hangzásvilágban sem kell csalódnunk. 4.000 forintért érdemes lehet beszerezni egyet akkor is, ha már van vezetéknélküli verziónk, így 100 százalékig be vagyunk biztosítva lemerülés esetén is.

Itt megvásárolható >>

 

Alfawise RST2056 elektromos fogkefe

fogkefe_1.png

Kipróbáltuk mi is, így részletes, személyes tapasztalatért olvassátok el tesztünket. Árát meghazudtoló minőség és funkciók, többek között időzíthetjük, és különböző erősségek között is váltogathatunk. Aksis, így nem maradunk hoppon akkor sem, ha nem táraztunk be előre ceruzaelemeket, ráadásul környezetbarátabb is. Aki váltana a hagyományos fogkeféről, de kezdésnek nem akar vagyonokat költeni egy hasonló tudású Oral-B vagy Philips készülékre, annak itt a lehetőség. 5.600 forintért ár-érték arányban veri a mezőnyt.

Itt megvásárolható >>

 

Alfawise 128 GB micro SD kártya

sd.png

Tesztünkből kiderült, hogy egy Samsung micro SD kártya nem feltétlenül tud többet, mint egy kevésbé ismert társa. Van, hogy a világ összes tárhelye is kevés lenne, ezért mindig jó, ha van a közelben egy kártya, amit berakhatunk akár a telefonunkba, ha sok fotót vagy zenét szeretnénk tárolni, de akár otthoni adattárolásra jó megoldás. 5.600 forintba kerül a 128 GB-os verzió, de választhatjuk a 256 GB-os verziót is 13.000 forintért.

Itt megvásárolható >>