Végre itt a jó idő – Szabadtéri cuccok 5.000 forint alatt

turazas.jpg

Bár még a naptár szerint február van, ha kinézek az ablakon, akkor már a napsütésnek köszönhetően a szabadtéri evés-iváson és a túrázáson jár az eszem. Elhatároztam, hogy beújítok egy komplett kirándulós szettet, hogy ne ezen bukjanak el a rendszeresíteni kívánt hétvégi túrázásaim. A legolcsóbb kikapcsolódási lehetőségek közé tartozik ez a program, főleg, ha tudjuk, hogy mit és hol tudunk a legolcsóbban beszerezni. Erre hoztam most pár ötletet, hogy ti is mielőbb kedvet kapjatok a szabadtéri kimozdulásokhoz.

 

Hátizsák

hatizsak_eredmeny.jpg

Az első és legfontosabb, hogy valamibe pakolni kell. Nem árt, ha kényelmes, hiszen egész nap ez fog a hátamon lógni, de muszáj, hogy hely is legyen benne a cuccoknak. Külön öröm, hogy kisebb-nagyobb zsebekre van felosztva a táska, így a telefonomat nem két szalámis szendvics közé kell betennem, és szerencsére van külön tároló az oldalán a vizesflakonnak is, így nem kell majd állandóan kicipzározni a hátizsákot, ha szomjas vagyok. 4.700 forintba kerül, és piros színben is kapható, ha neked esetleg az tetszik.

Itt megvásárolható >>

 

Túlélőszett zombiapokalipszis esetére

tuleloszett_eredmeny.jpg

Azt hittem, hogy többet fogok szívni majd a túlélő eszközök összevadászásával, de szerencsére kapható egy szett, amiben benne vannak a leglényegesebb dolgok. Zseblámpa, iránytű, kés, fűrész, tűzpattintó fémrúd, önvédelmi toll is van a dobozban. Úgy érzem, hogy ezzel a pakkal a táskámban még egy medvét is legyőznék. 4.500 forintba kerül, szerintem simán megéri, de ha valakinek nincs szüksége ennyi mindenre, az egyesével is beszerezheti ezeket a dolgokat.

Itt megvásárolható >>

 

Esőkabát

esokabat_eredmeny.jpg

Nem érdemes esőkabát nélkül elindulni, bármit is mond a telefonunk az időjárásról. Aki már volt túrázni többször, mint három, biztos belefutott váratlanul egy jó kis záporba. Fesztiválidőszakra is érdemes beszerezni belőle, hiszen ott helyszínen jóval drágábban árulják. 500 forintba kerül.

Itt megvásárolható >>

 

Összecsukható pohár

pohar_eredmeny.jpg

A kutyámmal kettesben is szeretnék majd kirándulni, de olyan progit is tervezek, amikor majd haverokkal csoportosan vágunk neki az erdőnek. Mivel a boroskóla és a fröccs is az alapfelszereléshez tartozik, ezért fontos, hogy legyen pohár. A műanyag változat nem éppen környezettudatos, sokkal jobb az elmosható, tartós verzió. Összecsukható, szóval a helyet sem foglalja, ára pedig 900 forint.

Itt megvásárolható >>

 

Folyadékpótló szekció

ivo.jpg

Amikor elkezdtem vizesflakont keresni, belefutottam más egyéb finomságokba. Kezdjük az elején, természetesen víz számára is találtam üveget, tetszik is, ráadásul az itthoni árak alatt, 1.700 forintért rendeltem meg. A másik kettő nem tartozik bele szigorúan a folyadékpótlás megsegítésébe, mégis közkedvelt darabok. Az egyik egy elég menő Jack Daniel’s flaska 1.300 forintért, a másik pedig egy hatdarabos sörtartó öv. Mivel a folyékony kenyérben rengeteg energia van, ezért nem merülünk ki annyira, az alkohol pedig enyhíti a fáradtság érzetét, és mivel egyből elégetjük, ezért lerészegedni sem fogunk. Természetesen akár más itókával is megtölthetjük a töltényövre emlékeztető jópofaságot.

A kulacs itt megvásárolható >>

A flaska itt megvásárolható >>

Az italtartó öv itt megvásárolható >>

 

Evőeszközök

evoeszkoz.jpg

Régóta könyörgök Apának a katona korából megmaradt evőeszközeiért, de nem adja oda őket. Ez a szett már majdnem ugyanaz a feeling kialakításra is, továbbá ha ezt elhagyom esetleg, nem annyira gáz, mintha a családi ereklyét veszíteném el egy erdő közepén. 1.600 forintért teljesen jó deal.

Itt megvásárolható >>

 

Tál kutyáknak

tal.jpg

Már említettem, hogy a kutyámat is tervezem vinni magammal, így rá is kell gondolnom. Ez a tál leginkább azért fogott meg, mert karabinerrel a táskámra akaszthatom, nem kell beletuszkolnom a többi cucc közé. Ugyanúgy összenyomható, mint a pohár, nem problémás a szállítása, ára pedig 900 forint.

Itt megvásárolható >>

Az én táskám így fog kinézni kívül-belül, de ha valaki inkább horgászni szeretne, arra is van csomó jó felszerelés, és a biciklisekre is gondoltak többek között kesztyűvel és lámpával is. Ha a túratáskátokat bővítenétek további eszközökkel, itt nézzetek körül.