Hopestar A10 BT hangszóró teszt – Zenélő Alien tojás

13-696x478.jpg

A dizájnhangszórók a virágkorukat élik, a Hopestar A10 is ebbe a kategóriába tartozik, és formailag jelentősen el is tér az átlagtól. A hátoldalon különböző csatlakozók tengerében tobzódhatunk, a beépített akkumulátor pedig sokórányi üzemidőt tesz lehetővé. 6.500 forintért pedig egész sokat villant meg tudásából, fölösleges többletköltségek nélkül.

Hopestar A10 - 6.500 Ft

 

Hopestar A10 Bluetooth hangszóró kicsomagolása

Biztos ismeritek azt az érzést, amikor a gyári képek alapján összefut a nyál a szánkban egy termék kapcsán. Hú, milyen jól néz ki, ez a felület fantasztikus, micsoda illesztések, szóval az árát meghazudtolóan sokat ígér, legalábbis a sajtó fotón. Én is beleléptem ebbe a csapdába, sokat vártam egy 6.400 forintos terméktől.

img_2942.jpg

Mivel mi kizárólag egy paraméter, az ár-érték arány köré csoportosítjuk véleményünket, ezért a forintosított összeg mindig döntő szerepet játszik értékítéletünkben, erről feledkeztem el a képek láttán. Így élőben eleinte csalódásnak éltem meg, hogy nem egy Faberge tojást tartok kezeim között, itt bizony a műanyag ural mindent, abból is maximum az átlagos fajta jutott a burkolatra.

img_2944.jpg

Ellenben a Hopestar A10 formai játéka nagyon tetszik, szépen kitalálták ezt a szopott gombócot, a tetején a "bass reflex" nyílással, illetve a pici bőr füllel az oldalán, ami a fogást teszi könnyebbé. A hátoldalon van az egyetlen hangszóró, a fronton a vezérlőgombok, ha pedig felfordítjuk, újabb mikrokapcsolók kerülnek elő a szilikon körtalp alól.

img_2943.jpg

A tápot 5V-os micro USB-n keresztül szolgáltathatjuk a 800 mAh kapacitású akkumulátorhoz – egyes források szerint 1.800, de ne higgyük el -, amivel 4-5 órát lehet elkaristolni. A dobozban kapunk ehhez egy USB kábelt, amit kiegészít egy jack dugós is, illetve egy totálisan értelmezhetetlen angol hadova nyelven megfogalmazott leírás.

 

Hopestar A10 Bluetooth hangszóró tesztje

Mivel néhány BT hangszóróval már megégettem magamat, például nem akartak működni a funkciók, egyből kezdtem a hátoldalon lévő csatlakozókkal. Jack, micro SD kártya, USB bemenet a repertoár, szóval lehet mindenféle adathordozóval tömni a Hope A10-et.

img_2946.jpg

Amire kíváncsi voltam, hogy mi a maximális méret, amit lekezel. 64 GB simán megy neki, és szépen bement egy szintnyi könyvtárba is és lejátszotta a fájlokat, amit a drágább termékek sem mindig szoktak tudni. Ráadásul nemcsak akkumulátorról működik, hanem USB tápról is, csak a csatlakozó kicsit laza.

img_2949.jpg

A kezelés rém egyszerű, szemből variálhatjuk hosszú nyomással a hangerőt, röviddel lapozhatjuk a számokat, az alsó gomb pedig megállítja a lejátszást. Alul találjuk a bekapcsoló gombot, illetve egy másik, "Z-vel" jelölt nyomkodót, amivel a bemenetek között lapozgathatunk.

12_6.jpg

Ami a hangját illeti, eleinte nem tetszett, mert az elmúlt 5 hangszórót mind V karakterisztikával verte meg az isten, így igen jelentős basszussal volt dolgom, nem így a Hopestar A10 hangszóró esetében. Mondhatnám, hogy lineáris a hangja, de akkor 300.000-Ft-ba kerülne, nem pedig 6.400-ba, itt inkább arról van szó, hogy minden tartományban kicsit tompa a hangja.

img_2948.jpg

Aztán elkezdtem bejáratni, és óráról órára javult, illetve a fülem is megszokta az orgánumot, és elkezdett tetszeni, amit hallok. Most mindenféle hangzatos, Sommelier tanfolyamokhoz hasonló közhelyet ellőhetnék, csak itt az "érzem a bükkfahordó karcosságát" a "színpad kellően széles, a hangszerek prímán elválnak" dumának felelne meg, de NEM, semmi ilyet nem lehet kivenni a Hope A10 hangjából. Nem meglepő, hiszen ez még mindig egy 6.400 forintba kerülő hangszóró, viszont az árához képest jól szól.

4-1_3.jpg

Ami érdekessége ennek a formának, hogy az 5 W-os hangszóró a hátoldalon helyezkedik el, és felfele, kémény gyanánt mered a bass-reflex nyílás, de túl nagy légnyomást itt azért nem kell várni. Érdekes, hogy pont a mélyet éreztem kevésnek, de ez itt szerintem a teljesítmény szűkösségéből adódik, ennél nagyobbat egy ekkora membrántól nem is nagyon várhatunk el.

img_2947.jpg

Még a Bluetooth kapcsolattal sem volt bajom, ebből a 4.2-es szabványt ismeri, ami már elég energiatakarékos, és a hatótáv is egészen jó volt, ami nem lényegtelen egy olyan kütyü kapcsán, aminek a fő erénye a hordozhatóság.

 

Összegzés

Próbáltam belekötni a Hopestar A10 BT hangszóróba, de most őszintén mibe tudnék, egy 6.400 forintos tojásnál, ha mindene működik? Jah, szar a leírás, na bumm, 5 gomb van rajta, amit nyomkodni lehet, ha nem lenne kézikönyv, akkor is rájönnénk, hogyan működik.

Az anyagminőség nem olyan jó, mint a képeken, de szinte soha nem olyan, kivéve, ha Bang&Olufsen termékeket veszünk 2.000 dollárért. Ez csak 22,89 USD, annyiért viszont nagyon tetszett. A hangja is remek az árához képest, ami persze egy abszolút skálán még mindig valahol lent van, na de ne legyünk telhetetlenek. Hordozáshoz, partira, kerti sütögetéshez kiváló, szóval, aki nem akar sokat invesztálni, az vegye a Hope A10 hangszórót. Mivel nekem ez a termékük bejött, én ránéznék a többi termékükre is.

Hopestar A10 - 6.500 Ft