Blitzwolf BW-ANC1 fülhallgató teszt - Kizárja a zajokat

 5_2.png

A BW-ANC1 a Blitzwolf hangtechnikai eszközök újabb tagja, ami egy nagyon hasznos dologgal emelkedik ki a társai közül, mégpedig azzal, hogy zajkioltós chippel rendelkezik. A fiatal gyártó jobbnál jobb termékeket ad ki, és nem csak töltők vagy hordozható akkumulátorok terén. A fülhallgató 14.000 forintba kerül, de most a 15bwanc1 kuponkóddal már 12 ezer forint alatt a tiétek lehet, ami már áfahatár alatti összeg.

Itt megvásárolható >>

 

A BW-ANC1 kicsomagolása

A többi Blitzwolf fülhallgatóhoz hasonlóan a BW-ANC1 is egy zöld-fehér dobozban érkezett, amin belül egy kemény fekete tok rejti a fülhallgatót, és kiegészítőit: egy micro USB-s töltőkábelt, két pár fülbetétet, és egy angol nyelvű leírást. A fülhallgató végén látható négyzet alakú dobozban van a 120 mAh-s akkumulátor, a Bluetooth 4.1-es vezérlő, a zajkioltó chip, valamint az apt-x működéséhez szükséges modul.

A BW-ANC1 anyaghasználatára nem lehet sok panasz, hiszen minőségi alumínium, gumi és szövet használatával készült. A vezérlőegységből kiinduló kábel harisnyázott, azonban amikor ez ketté válik, akkor már csak egy egyszerűbb szilikon védi a benne lévő réz drótot. Szerintem ez utóbbin lehetett volna egy kicsit javítani, de összességében meg vagyok elégedve a termékkel.

 

A BW-ANC1 tesztüzeme

Először természetesen a legfőbb eladási tulajdonságát teszteltem a fülhallgatónak, ami nem más mint a "noise-cancelling", avagy a zajkioltás. Aki nem tudja, hogy ez mit is takar, annak röviden úgy egyszerűsíteném le, hogy van benne egy chip, ami adott hanghullámokkal ellentétes, térben tovaterjedő rezgéseket generál, így a két hullám interferál (találkozik) és csökkentik, vagy jobb esetben teljesen kioltják egymást.

1-1_1.pngA valóságban ez úgy érzékelhető, hogy a vezérlőegység oldalán található kis gomb lenyomása után a chip nagy mértékben letompítja a környezeti zajokat. Ezt több helyen is kipróbáltam, és még a régi kék Ikarus buszok hangját is szinte teljesen elnyomta, a metrókéval együtt, sőt még a 2 ütemű benzines fűnyírónk is csak halkan dorombolt a használatával. Én szeretek podcastokat és sorozatokat nézni utazás közben, és sokszor volt már olyan, hogy nem hallottam rendesen egyiket vagy másikat, de a BW-ANC1 megoldotta ezt a problémámat.

3_6.png

Telefonálás közben is nagyon jól jött a "noise-cancelling", hiszen nem kell többé az agyunkig benyomni a fülhallgatót, ha a jó öreg szovjet metrón zötykölődve hív a gyenge hangú nagymamánk. A mikrofon a jobb oldali meghajtó kábelén található, és jobb az átlagnál, hangzásra kicsit dobozos ugyan, de jól érthetően hallani lehet a viselője mondandóját. A vezérlőegységen található gombok segítségével lehet beállítani a hangerőt, számot váltani, megállítani a zenét, fel- és lerakni a telefont, valamint ki- és bekapcsolni a zajkioltást.

2_4.png

Hangzásra szintén nagyon meg voltam elégedve a BW-ANC1 fülessel, körülbelül a Meizu EP52 szintjén van, ami kifejezetten jónak számít. A magas, közép és mély hangok egyaránt tiszták és erősek voltak, így a legtöbb zenestílushoz tökéletes választás, bár talán a hardcore rock rajongók kissé keményebb basszust szeretnek. Még érdemes megemlíteni az apt-x modult, ami érezhetően javítja a zenei minőséget egy speciális tömörítés segítségével, ami CD minőséget megközelítő felbontást tesz lehetővé.

1_4.png

Az akkumulátor ugyan nem nagy, de a célnak tökéletesen megfelel, 7-8 órát bír zenehallgatás közben, bekapcsolt zajkioltással pedig 6-7 óra a maximum. Ez az érték az elvárt átlagosnak felel meg, ami nekem 2-3 nap használatot jelent, de ez termeszesen emberenként változik. A töltés valamivel kevesebb mint két óra alatt kész van, ha teljesen lemerítettük a fülhallgatót.

 

Összegzés

A BW-ANC1 fülhallgatóval ismét nagyot tarolt a Blitzwolf, annak ellenére, hogy nemrég alapították, egy kiforrott és nagyon megbízható vállalattá nőtte ki magát. A fülhallgatón egyedül egy dolog van, amin változtatnék, mégpedig a korábban említett egyszerűbb szilikonos kábel, de ez sem egy nagy probléma, főleg hogy a mérleg másik nyelvén ott van a remek hangzás, a sok extra, és természetesen a zajkioltás is. A BW-ANC1 annyira jól sikerült, hogy leváltom a korábbi nagy kedvencemet, a Meizu EP52-t. A fülhallgató 14.000 forintért lehet a tietek, ami ingyen postával, és 500 forintos vámbiztosítással garantáltan áfamentesen fog érkezni, de most limitált ideig a 15bwanc1 kuponkóddal már 12 ezer forint alá is becsúszik, ami már áfahatár alatti összeg.

 

Itt megvásárolható >>