BlitzWolf BW-BTS1 – Újra harapós a Farkas

cf295fef-e43c-4118-b50c-08dc09816231.jpg

A BlitzWolf BW-BTS1 tölti be a legkisebb királyfi szerepet a gyártó "agyba dugós" fülhallgató palettáján, tehát mindenki joggal gondolhatná, hogy akkor ez a leggyengébb darab. Ehhez képest csúnyán ellopta a showt a headsetként is remekül használható, Bluetooth képes, mágneses füles. Lelövöm a poént, eddig magasan ez tetszett a legjobban a hármasból, ráadásul a BlitzWolf.Shop-tól is a másik kettőhöz nagyon hasonló áron, 10.450 forintért szerezhetitek be az RKI5 kupon segítségével, magyar garanciával és támogatással, vám- ás áfamentesen, extra gyors szállítással.

BlitzWolf.Shop Blitzwolf BW-BTS1 - 10.450 Ft /magyar beszerzés/
Banggood BlitzWolf BW-BTS1 - 7.300 Ft /kínai beszerzés/

 

BlitzWolf BW-BTS1 kicsomagolása

A BTS1-gyel háromfősre hízott a széria nálunk járt egyedeinek száma, és mivel hardveresen nagyon hasonlóak, ezért érdemes fellapozni a BW-BTS2-ről írt tesztemet is, amely remek támpontot ad arra, mit is várhattok a számozás szerint "legkisebb" modelltől.

img_2528.JPG

Az újdonsült tesztalany doboza némileg eltér a szokottól, téglaformára nyúlt az eddigi kocka, ebből már lehet sejteni, hogy a gyöngyházszerűen nyíló tartó tokot egy ovális darab váltotta fel. A minőség ugyanolyan remek, mint eddig, csak a formai játék más, és szerencsére a beltartalom is előnyére változott.

Felpattintva a csomagolást, a füles, 3 pár fülpárna, 4 db fülkagylót támasztó profil, egy mikrofon csiptető, egy kábelrendező, egy USB zsinór és egy garanciapapír a jutalmunk. A felsorolásból látszik, hogy eltérően az eddig megszokottól, a mikrofon végre értelmes helyre került, közel a szánkhoz, ráadásul a szárat fel tudjuk fogatni a ruhánkra is. Maga a készülék sem a fülkagyló külsején támaszkodik, ahogyan az előző két modell, hanem belül, zseniális megoldás, kényelmes és tart is.

Ami a dizájnt illeti, a változás gyökeres, a fekete henger sokkal letisztultabb lett, a végét pedig egy polírozott sötétezüst felület zárja le, ahol a két hangszórót mágnesesen összetapaszthatjuk. Ez nem különösebben egyedi dolog, a Meizu termékei is tudják, engem mégis meg lehet ilyenekkel venni, és így a nyakunkból sem esik ki, ha éppen nem a fülünkben van. A vezérlőgombok maradtak a száron, ugyanaz a háromgombos rendszer, mint eddig, kiegészülve a mikrofonnal.

 

BlitzWolf BW-BTS1 tesztje

A BTS2 és BTS3 nem volt az igazi, főleg a hitvány headsetes tulajdonságoknak köszönhetően, illetve a BTS3 az egyébként kiváló hangját a Bluetooth kapcsolat instabilitásával verte agyon. Ehhez képest a BW-BTS1 egyetlen hibát sem örökölt, ami egy hatalmas rejtély számomra, különösen azért, mert a hardver ugyanaz.

b1f5b4dc-1849-459f-8bbd-e5a06d2b8937.jpg

A Bluetooth chipet CSR8635 névre keresztelték el, és a kommunikációs szabvány 4.1-es verzióját implementálták, ez szerencsére tökéletesen működik. Nem szaggat, nem akadozik, pedig a BTS3 esetében azért voltak gondjaim. Egyre inkább arra gyanakszom, hogy ott egy gyári hibás eszközről volt szó. Azért is gyanús a dolog, mert az akkumulátor és az üzemidő is nagyon hasonló: a 110 milliamperórás kapacitásból nagyjából 7-8 óra üzemidő jön ki.

9b2d4fe5-2da4-4221-a220-106046086ea4.jpg

Az eszköz IPX4 szabvány szerinti védettséget kapott – ez a fröccsenő víz ellen kiváló -, aminek nem tulajdonítok különösebben nagy jelentőséget. Én még embert nem halottam, aki például a fülhallgatói védelmét alacsony nyomású vízsugárral tesztelte volna, ez lenne ugyanis az IPX5, na, ennél kaptunk egy szinttel gyengébb védelmet. Mindegyik tökéletesen bírja az izzadtságot, szakadó esőben meg azért ritkán futkározunk, tehát nem hiszem, hogy ebből bárkinek gondja lenne.

0d655ac6-7064-4bbc-8daf-5924be8e71be.jpg

Arra tippelek, hogy a BW-BTS sorozat ugyanazzal a hangszóró kialakítással dolgozik, mint a többi modell esetében, ugyanis ennek a hangja is nagyon jó, bár a V karakterisztika itt is kidomborodik, vagyis hangsúlyosabbak a mélyek és a magasak. Szerencsére ez a kialakítás sem veri agyon a középtartományt, de azért mindenkinek azt javaslom, hogy hangszeres zenékkel teszteljen. Egy kellemes Lindsey Stirling – dubstep violin – igen kellemesen szól rajta, van benne kellő mély, de a hegedű elég jól bejátssza a teljes hangtartományt, erre a hangképre ez az igazán illő zene.

834f7f3a-750a-43f8-9d87-ba59a2f54244.jpg

Persze a muzsikák nálam sem merültek ki egyetlen műfajban, Arnold Schwarzenegger ZZ Top-ra is eredményesen feszített a chopperen, de a Deep Purple megszólaltatásában sem vallott szégyent a termék. Tulajdonképpen mindegy is, mit küldünk ki rá, mindent elég jól megszólaltat, bár az tény, hogy nem Mozartra hegyezték ki a hangképet.

img_2535.JPG

Sokszor gondot okoz számomra, hogy melyik a jobb és a bal sugárzó, érdekes módon itt egyszer sem tévesztettem el, hiszen a dőlésszögből pontosan látszik, melyik való melyik fülünkbe. Elég, ha annyit megjegyzünk, hogy a kezelőszerveknek jobb oldalra kell esniük, nekem ráadásul a levétel és a mágneses összekapcsolás is így logikus.

img_2534.JPG

A gombok nagyon kézre állnak, mindig ösztönösen oda nyúltam, ahová a tervező megálmodta őket. A vezérlő kombinációk megegyeznek a BW-BTS2 és BTS3 modellekkel, amelyeket a lenti táblázatban vehettek szemügyre:

Funkció Művelet
Bekapcsolás középső gombot  3 másodpercig nyomni
Kikapcsolás középső gombot  3,5 másodpercig nyomni
Párosítás középső gombot  6,5 másodpercig nyomni
Hívás felvétele középső gombot  egyszer megnyomni
Hívás letétele középső gombot  egyszer megnyomni
Hívás elutasítása középső gombot  1 másodpercig nyomva tartani
Újratárcsázás középső gombot  kétszer megnyomni
Hangerőállítás szélső gombokat nyomogatni
Előző/következő szám szélső gombot folyamatosan nyomva tartani*

*lapozás irányának megfelelően

46bf0080-e9d3-43f5-8048-854686fe87be.jpg

A nagy durranás természetesen a telefonvezérlés és a headset mód, ami végre úgy működik, ahogyan kell. Nem a világ végéről, Gollam barlangjából hallja beszélgetőpartnerünk a hangunkat, mint a BTS2-BTS3 páros esetében, hanem közvetlenül a szánk mellől. Ez, mondanom sem kell, nagyságrendileg javítja a beszélgetés minőségét, megkockáztatom, még autóban is jól használható, nem véletlenül került a mikrofon a kábelen elhelyezkedő gombsor tetejére.

c89d4985-cc0f-4421-b431-1c46c97b0281.jpg

Ha esetleg nem tudnánk, mit nyomkodtunk össze, a füles akkor is értesít minket ékes angol nyelven, hogy éppen mi történik. Érdekes funkció még, hogy két eszközhöz is csatlakoztathatjuk szeretett fülesünket, így nem kell állandóan vesződni a párosítással. Ha a Bluetooth kapcsolat aktív telefonunkon, az eszközök automatikusan összetalálnak, amit kifejezetten kényelmesnek találtam.

81a26092-629e-434f-91a5-b059dceb3b44.jpg

Ha valamibe bele kellene kötnöm, azt mondanám, a kábel nem lapos, ezért gubancolódik, de akkor hazudnom kellene. Mivel nem különösebben hosszú a vezetékelés, ezért az összeakadás kínját sem kell átélnünk, és még kényelmes is, futás közben nem dörgöli a „bimbimet”, mint a Xiaomi In-ear Pro HD, amit szerintem a lányok is értékelni fognak.

 

Összegzés

Pokolból a mennybe, ezt az utat járta be a BlitzWolf Bluetooth füleseinek kínálata. Amilyen ergya volt a BTS3, úgy ugrott egy nagyságrendet a „jóság skálán” a BW-BTS2, de ami igazán kéne, az bizony mai tesztalanyunk, a BlitzWolf BW-BTS1. Jól néz ki, igényes a kialakítása, nem gubancolódik a zsinórja, stabil a BT kapcsolat, jól szól, és végre a mikrofonja is pöpec, így headsetként is remekül használható. Ráadásul semmivel sem drágább, mint az alomból származó másik két hangkeltő, így minek vennénk bármi mást, mint ezt, vastagon be is húzza a megérdemelt öt csillagos értékelést.

A BlitzWolf.Shop-tól a testvéreihez hasonló áron, 10.450 forintért szerezhetitek be az RKI5 kupon segítségével, magyar garanciával és támogatással, vám- ás áfamentesen, extra gyors szállítással. Aki pedig maradna a Távol-keleti csatornáknál, az a továbbiakban is választhatja a Banggodot. A BlitzWolf fülhallgató repertoárját sok más eszköz is gazdagítja, érdemes ezeket is megtekinteni.

BlitzWolf.Shop Blitzwolf BW-BTS1 - 10.450 Ft /magyar beszerzés/
Banggood BlitzWolf BW-BTS1 - 7.300 Ft /kínai beszerzés/