Felfújható nyári cuccok tömegteszt – Vízparti móka és hideg sör

img_2162.JPG

Felfújható nyári cuccok tömkelegét szedtük nektek össze, ami a pihenést teszi érdekesebbé. Van közte vicces gumimatrac, italhűtő, fotel a homokos parton punnyadáshoz, de még fejtámasz is, ha elbóbiskolnánk a kocsiban. Összesen hat mókás terméket hoztunk nektek, főleg olyat, amelyek nem jelentenek nagy kiadást.

 

IPRee hordozható fotel és kanapé

Szeretjük az IPRee termékeket, mert jó ár-érték arányú produktumokat gyártanak, és ettől az egyszemélyes kanapéjuk sem tér el. A felállításhoz elméletileg elég, ha kettőt húzunk a levegőben, máris kerül annyi levegő a kanapéba, hogy a száját összekötve rá tudjunk ülni. Amikor pedig üres, akkor nagyon kicsi méretre is összegöngyölhető, így könnyedén hordozható.

Hogy ez milyen jól sikerült, azt a fenti, sírva-nevetős videóban tekinthetitek meg, maradjunk annyiban, hogy annyira nem volt egyszerű, de nem is lehetetlen a dolog, azért nem árt, ha a végén egy pumpával rádolgozunk. Az ügyesebbek, ha gyorsan feltekerik a fotel száját, ezzel szűkítve a belső térfogatot, is jó eredményt érhetnek el. A trükk az, hogy addig csavarjátok, amíg jó kemény nem lesz a felülete.

 Miután ez sikerült, egész kényelmesen elüldögéltünk benne, a hátat jól megtámasztja a magasított rész. Az egyszemélyes, 400 kilogrammig terhelhető lazuló fotelt 6 színben vásárolhatjuk meg 3.900 forintért, ennyit tuti megér, már csak azért is, hogy lássuk a barátaink küzdelmét a termékkel.

vidi1.JPG

Az IPRee árul egy ennél lényegesen hosszabb variánst is, azoknak, akik nem ülni szeretnek a vízparton, hanem vízszintesbe helyezni magukat. Ennek a terhelhetősége 300 kilogramm és jóval hosszabb, mint az előbb említett delikvens. Ez is a szivárvány minden színében megvásárolható – összesen 10-ben – vagyis mindenki kedvére válogathat, mi egy barnát próbáltunk ki.

 A felfújható „ágyat” nagyon picire össze lehet tekerni, nem foglal sok helyet, és hasonlóan a testvértermékhez, ez is vízlepergető hatású anyagból készült. Az ára megegyezik a kisebbik variánssal, ez is 3.900 Ft, a kényelmet szeretőknek egy kempingben is aranyat érhet. Leszámítva a felfújás trükkösségét, teljesen jó mindkettő, ezért 4 csillagot kapnak.

IPRee fotel - 3.900 Ft
IPRee kanapé - 3.900 Ft

 

IPRee autós fejtámasz

Aki sokat utazik, és nem vezet, az gyakran szembesül azzal a problémával, hogy egy hosszabb kiruccanás során bizony a nyakunk durván el tud gémberedni. Aki szokott külföldre utazni busszal, annál a jelenség hatványozottan jelentkezik, és akkor egy tízórás repülőutat még meg sem említettem. Erre kínál megoldást az IPRee terméke egy remek párnával.

img_2172.JPG

Az ötlet pofonegyszerű: egy "negyedhold" alakú felfújható párnáról van szó, ami tökéletesen felveszi nyakunk vonalát, betámasztva a szék fejtámlája és az ablaküveg közé. Pont passzentos, akinek pedig egy picit nagy, az kijjebb tolja és máris jó lesz. A kanapémon is kipróbáltam, ott is használható, akár TV nézés közben is.

c404ce59-47a7-4b39-bd63-bb3323f8fac2.jpg

Felfújni nem annyira egyszerű, teszt jelleggel én is tüdővel csináltam, nagyjából 5 percet vesz igénybe, leereszteni viszont az, simán kinyomjuk belőle a levegőt. A szelep duális fedelet kapott, így elméletileg nem ereszti ki akkor sem a levegőt, ha a dugót eltávolítjuk. Négyféle színben érhető el, és van köztük kevert-színű csíkos is.

Két érdekességet is találunk a terméken, az első egy pánt, amelyet áthúzhatunk felsőtestünkön, amin így nem mozdul el, bárhogy is mocorgunk. Ezzel akár rögzíthetjük az autó fejtámlájára is a párnát. Nekem ez a megoldás annyira nem jött be, de értékeltem, hogy egyáltalán van ilyen. A másik egy kapcsos felület, amivel bőröndök fogantyújára lehet szíjazni. Ebből is látszik, hogy a fő törekvés az utazás közbeni használat megkönnyítése volt, és tényleg praktikusak ezek az ötletek.

 7f2da7d3-fe1e-4d63-8c6f-c988bdc3be48.jpg

2.000 forintot kérnek érte, így tőlem 4 csillagot kap, mert nagyon olcsó, és tényleg olyan piaci rést fed le, ahol eddig nem nagyon volt semmilyen termék, viszont a felfújás lehetne egyszerűbb.

IPRee fejpárna - 2.000 Ft

 

Felfújható italtartó

Eleinte nem tudtuk, hogy ez mire való, és ha nincs meg a link, akkor azért adott volna némi gondolkodásra okot. A méretét viszonylag könnyen meg fogjátok határozni a képek alapján, egy felnőtt férfi kétharmada elfér benne, ez sörben nagyjából 30 darabot jelenthet, ez ugyanis egy felfújható ital- és ételtartó.

2018-06-28_15_11_36.jpg

Ezt már a hagyományos módon, pumpával telítettük meg levegővel, a szelepet egy gumi membránnal lehet lezárni. A szemfülesek észrevehették, hogy az alján egy további leeresztő fülecske található, itt kell a megolvadt jeget kifolyatnunk.

colchoneta-bandeja-piscina2.jpg

Az oldalfala durván 10 centiméter magas, vagyis az italokat ferdén kell belehelyeznünk, de mondjuk pezsgős üvegek hűtésére így sem igazán alkalmas. Ellenben mindenféle ételt elhelyezhetünk benne, azok nem fognak kipottyanni.

A felhasználhatóságot leginkább az korlátozza, hogy ritkán van az embernél a vízparton 10 kilogramm zúzott jég, kivéve, ha a csajunk Sharon Stone az elemi ösztönből, ellenben egy "garden party" ékének el tudom képzelni a vicces tárolót. Szerencsére nagyon olcsó, 2.400 forintért kelleti magát, így nem kockáztatunk különösebben sokat a megvásárlásával. 4 csillag az ítélet, leginkább a plusz jég macerás beszerezhetősége miatt.

Felfújható italtartó - 2.400 Ft

 

Átlátszó matrac

Számomra a teszt igazi győztese ez a termék, a bestbuy a mai válogatásból. Egyrészt nagyon vicces, másrészt meg teljes mértékben használható, amit mi sem bizonyít jobban, hogy mrgergoke bevállalta, hogy ruhában is beevez vele a Duna közepére.

img_2176.JPG

Ez is két színben érhető el, nálunk az ezüstszürke külsejű járt. Leegyszerűsítve a dolgokat, valójában ez egy úszó fotel egy italtartóval és egy lábáztatóval. Az elején található lyukon kidughatjuk a pacskert és hűsölhetünk vele, míg a jobb oldalon található mélyedésbe pont befér egy fél literes dobozos sör, így mindenki kényelemben és kellemes bódultsággal lebeghet a vízfelületen.

Ezt is pumpával fújtuk fel, két szelepen keresztül kell benyomni a levegőt, egyik az alját, másik a háttámlát és a kartámaszt hivatott megtölteni. Szerencsére a súlypontja remek az eszköznek, így nem folyik be elől a víz, közvetlenül a fenekünk alá. Ráadásul elég masszív, 150 kilogrammig terhelhető, így a testesebbeket is a víz felszínén tartja.8.000 forintot kérnek érte, és szerintem ennyit ér is.

Átlátszó matrac - 8.000 Ft

 

Hűsítő vízi szivacs

A cikk írása közben jöttem rá, milyen rettenetesen nehéz lefordítani értelmes címre az angol megnevezéseket, hiszen mégsem hívhatjuk "Portable Foldable Inflatable Water Floating Chair Seat Bed Summer Swimming Pool Fun Toy"-nak, ahogy a kínaiak teszik.

2018-06-28_15_12_00.jpg

Ez egy olyan vízi szék, amely fej és láb magasságban feltámasztja a testet, míg a hát és a csípő részen engedi hűsölni a többi testrészt. Meglepően könnyen hordozható, egyszerűen csak feltekerjük a két végére a középső hálót, be a kocsiba, és kész, nem kell állandóan leereszteni meg újra felfújni, ötletes darab.

39d64b42-428d-4fad-8b82-e93c74cc6dee.jpg

Az már egy másik kérdés, hogy ki az, aki folyamatosan szeret vizes lenni. Aki esetleg nem, az a homokos tópartra is leterítheti, így is viszonylag kényelmes. A gyártó 200 kilogramm terhelhetőséget ad meg rá, ami hihetőnek tűnik, főleg, hogy a testünk nagyobb része középen támaszkodik.  Ötféle színben szerezhető be, az 5.500 forintos ülőalkalmatosság. Kicsit tanácstalan voltam a pontozást illetően, de mivel az átlátszó matrac sokkal nagyobb királyság, ezért én biztosan azt preferálnám ezzel szemben.

9377cf1b-e7c4-4473-a249-9f9c47234d62.jpg

Egyéb nyári őrültségeket pedug itt találtok.

Hűsítő vízi szivacs - 5.500 Ft