BlitzWolf BW-BTS2 fülhallgató teszt – Multifunkciós zenebona

nyito-4-696x530.jpg

A BlitzWolf BW-BTS2 fülhallgató a nemrég megjelent széria tagja, melyet kifejezetten sportoláshoz fejlesztettek ki. Ez persze nem lenne annyira egyedi, ezért teletömték a készüléket mindenféle extra funkcióval: dinamikus hangkiemelés, IPX7 vízállóság, intelligens hangjelzések, beépített mikrofon, de említhetnénk a duális eszközkapcsolatot is. A fülhallgató Magyarországról is elérhető 10.915 Ft-ért a RKI5 kuponkóddal, a  BlitzWolf.Shop kínálatából. Ez egyben azt jelenti, hogy magyarországi garanciát és terméktámogatást kapunk a füleshez, nem kell áfát és a vámot fizetnünk, és a szállítás sem tart majd hetekig.

- BlitzWolf.Shop /Magyarország/: BlitzWolf BW-BTS2
- Banggood /Kína/: BlitzWolf BW-BTS2

 

A BlitzWolf BW-BTS2 kicsomagolása

A BlitzWolf védjegye a fehér alapon zöld sávos csomagolás, ami kezd olyan magasságokba emelkedni, mint a Xiaomi sajátja, könnyen megjegyezhető, de pozitív értelemben sallangmentes. A hátoldalon találhatunk egy tájékoztató matricát a fontosabb műszaki paraméterekről, beavatva a használót a kibontás előtt a termékjellemzőkbe.

A beltartalom semmi váratlant nem tartogat, leírás, egy kis BlitzWolf reklám, és az igazgyöngyöt kagylóhéjként körbeölelő, kifejezetten kellemes, gumis fogású tartó tárul elénk. Kinyitva egy USB kábelt, 3 szett gumiharangot különböző méretben és magát a BlitzWolf BW-BTS2 fülhallgatót találhatjuk.

 Ez utóbbit kifejezetten jó kézbe venni, mindenhol kellemes anyagokat tapinthatunk meg, amelyeket helyenként formai játékok – ilyen például a piros szegéllyel keretezett alumínium bemarás – szakítanak meg. Azt viszont meglepődve tapasztaltam, hogy a zajkeltő fülpántja óriási, de ez ugye az eltérő testadottságok miatt akár pozitív is lehet, mondjuk, ha az elődeink között elefántok is megtalálhatóak. Ráadásul kézzel szabadon hajlítgatható, így mindenki saját magára igazíthatja rádiuszát.

352d0f2d9fefa6fa396525033d3f5c71.jpg

A beszédmikrofont diszkréten elrejtették a fülespáros jobb oldali felében, hiszen itt található a készülék agya, a három vezérlőgombbal egyetemben. Az előbbi megoldás szerintem nem szerencsés, jobban örültem volna, ha a kábel közepére kerül a hangérzékelő, mert így a szánktól eléggé távol helyezkedik el. Ez utóbbi megoldást több, nagynevű konkurens – Xiaomi, Awei – is alkalmazza, és azoknál meglehetősen jól működik.

25a7c830d6ae715047b1d44719a235ad.jpg

Az első „tapi kör” után a benyomásom az volt, hogy kifejezetten jó anyagokból összerakott, kábelgubancolódásra egyáltalán nem hajlamos, kifejezetten sportos darabbal van dolgunk, amelyet a cég sem rejt véka alá, hiszen az IPX7 szabvány szerint ellenáll a külső behatásoknak. Ez egyben azt is jelenti, hogy akár esőben is futhatunk vele - kipróbáltam, tényleg -, de például egy túra alkalmával sem kell aggódnunk, ha elkap minket egy zivatar. Értelemszerűen a rezisztancia kiterjed az emberi izzadtságra is, állatokon viszont nem teszteltem.

 

A BlitzWolf BW-BTS2 tesztje

Az ember a próba előtt szeret belefeledkezni a műszaki paraméterek olvasgatásába, már csak azért is, mert nem árt tudni, hogy mekkora üzemidőre, hangerőre, milyen hangminőségre számíthatunk.

c8f205fa3bcaa23aa7eb202b28a4d32b.jpg

A BlitzWolf BW-BTS2 110 milliamperórás akkumulátort kapott, ami 8 órányi lejátszási időt ígér, 2 órányi töltésért cserébe. Ezt az adatot abszolút meg tudom erősíteni, tényleg nagyon sokáig - szerintem inkább 10 órán át - kitart, például a Xiaomi Mi Sportot elég csúnyán elveri, igaz, nemcsak ebben a tekintetben. A készenléti ideje 220 óra, de ez igazából lábjegyzetbe való adat.

5a4e03ea0eeb47ae142279134a7a0cfe.gif

Mint minden Bluetooth alapú fülhallgatót, először ezt is párosítanunk kell egy BT szabványt támogatókütyühöz. A slusszpoén az, hogy ezt két okoseszközzel is megtehetjük, ilyenkor mindkettő képes felváltva hangot küldeni a készülékre, ami elég szürreális élmény. A vezérlőchip 4.1-es BT szabvány szerint kommunikál, ami kifejezetten energiatakarékos, ezért is örvendeztet meg minket hosszú üzemidővel. Ráadásul mindenféle eseményt kimond angolul, legyen az bejövő hívás vagy párosítás, végre nem kínaiul kellet hallgatnom a szöveget, mint már olyan sokszor.

Mint minden hangkeltő eszközt, a BlitzWolf BW-BTS2-t is be kell először járatni. Hogy ez mekkora időintervallumot jelent, azt nehéz meghatározni, de azért 8-10 óra kell neki, mire eléri a teljes hangterjedelmet, amit képes leadni. Az már elsőre feltűnt, hogy a karakterisztika agresszív mélyekkel teli, amit a sajtóanyag a „dinamikus driver” előnyeként aposztrofál. Ez a V jellegű hangkép mostanában nagyon divatos és a fiatalok 90%-a ilyen eszközöket vásárol, gondoljunk csak a Skull Candy-re.

screenshot_2018-07-06-11-12-05-729_com_aimp_player.png

Én azonban a lineáris hangképet szeretem, ezért bekapcsoltam az ekvalizert, és szépen elsimítottam „DNS lánc” mintával a különböző frekvenciákat. Ez persze ízlés dolga, az viszont nem, hogy tényleg nagyon szépen elkülöníti a sávokat egymástól, nem recseg, nem torzít, pozitív értelemben „dobogós”, a dobbal telített zenéket nagyon kellemes vele hallgatni. Érdekesség, hogy a nagyon finom háttérhangokat is jól szólaltatja meg, például egy Parov Stelar albumon a gramofon tűjének sercegését is hallani lehet.

61e9f4a5a75136175047677e92730289.jpg

Másik hatalmas előnye, a stabilitása, 8-10 méterről, egy fal mögött állva tudtam kiprovokálni belőle szaggatást, egyébként az egyik legjobban működő BT fülhallgató, amit valaha használtam. Ugyanez igaz mindenféle egyéb tevékenységre is, ott sem szakadozik, így legalább nem kell futás vagy túrázás közben nélkülöznünk a motiváló ütemet.

65c8db2feb95bd247a63aea07c8bc72d.jpg

Kényelmi szempontokat előtérbe helyezve, az én fülembe pont passzentosan illett az alap dugó, ellenben a fülcimpa pánt túlságosan nagy volt, emiatt állandóan le akart esni. Ez persze egyedi dolog, mert mindenkinek más méretűek a testrészei, de én nem sok hasonlóságot mutatok egy szervállal, vagyis nekem folyamatosan igazgatnom kellett. Ez nem igazán segít sportolás közben, emiatt folyamatosan az volt a félelmem, hogy esetleg kiesik.

c90cd40f40ed4e12b6a646fd7b7dee6a.jpg

A másik gond pedig az, hogy a mikrofon a jobb oldali fülesben található, ami meglehetősen messze van a szánktól, így nem igazán hallottak a partnereim, még egy csendes szobában sem. A hangminőség viszont kifejezetten jó, tökéletesen érettem mindenkit, sőt olyan hangos volt, hogy halkítanom is kellett az eszközön. Kár, hogy a túloldal ugyanezt nem tapasztalhatta meg.

jab.jpg

A jobb oldalra integrált kezelőszerveket elég kényelmes nyomkodni, és szerintem itt jön ki a fülhallgató zsenialitása, ugyanis minden gomb egy úgynevezett MFB, vagyis multifunkcionális kapcsoló is egyben. Rengeteg mindent tudnak, ezért inkább táblázatba foglaltam, hogy melyik mit csinál:

 Funkció  Művelet
 Bekapcsolás  középső gombot  3 másodpercig nyomni
 Kikapcsolás  középső gombot  3,5 másodpercig nyomni
 Párosítás  középső gombot  6,5 másodpercig nyomni
 Hívás felvétele  középső gombot  egyszer megnyomni
 Hívás letétele  középső gombot  egyszer megnyomni
 Hívás elutasítása  középső gombot  1 másodpercig nyomva tartani
 Újratárcsázás  középső gombot  kétszer megnyomni
 Hangerő állítás  szélső gombokat nyomogatni
 Előző/következő szám  szélső gombot folyamatosan nyomva tartani*

*lapozás irányának megfelelően

Mint látható, korlátozottan a telefonunkat is vezérelhetjük, ami a gyakorlatban kifejezetten jól működik, kár hogy ebben a mikrofon nem partner. Ennek ellenére zenehallgatás közben én folyamatosan használtam kapcsolókat, és hiba nélkül tették a dolgukat.

 

Összegzés

A BlitzWolf BW-BTS2 egy kiváló fülhallgató is lehetett volna, ha képes lenne maradéktalanul betölteni a headset funkciót, de erre sajnos a rosszul elhelyezett mikrofon miatt alkalmatlan, és ez agyoncsapja az egyébként remekül kitalált vezérlési logikát is. Zenehallgatásra viszont kiváló, különösen akkor, ha basszussal telített zene a zsánerünk.

A stabilitása és az üzemideje is megsüvegelendő, és a nagyobb fülűek imádni fogják, hiszen nekik lesz igazán kényelmes. Akinek viszont kisebb a cimpája, az nyűglődni fog a túlméretezett, és emiatt lötyögősre sikerül tartóval. Összegezve: zenehallgatásra kiváló, telefonálásra kevésbé, ennek tükrében kell mérlegelni az árat.

A BlitzWolf.Shop-nál 10.915 Ft-os áron vásárolhatjátok meg a fülest, amit az RKI5 kuponnal érhettek el.  Azt is figyelembe véve, hogy Magyarországról érkezik, és a támogatás, illetve a garancia is hazai, ráadásul a szállítás is gyors, ez az összeg egyáltalán nem tűnik soknak. Aki pedig a Kínából rendelést részesíti előnyben, természetesen megtalálja a Banggoodon is.

A BlitzWolf repertoárját sok más eszköz is gazdagítja, érdemes ezeket is megtekinteni.

- BlitzWolf.Shop /Magyarország/: BlitzWolf BW-BTS2
- Banggood /Kína/: BlitzWolf BW-BTS2