BlitzWolf soundbarok összehasonlítása – A Balaton Sound soha nem érhet véget

nyito-6-696x396.jpg

A fesztiválszezon közepén jár a nyár, így adja magát a dolog, hogy összemérjük az új és a régi BlitzWolf soundbarok tudását, hiszen alig „hangoltuk fel” az elsőt, máris itt az újabb, szebb, több sugárzóval ellátott darab, amely valószínűleg még jobban szól. A BW-SDB1 modellt pedig extra alacsony, 22.000 Ft-os áron szerezhetitek be az SDB2020 kupon segítségével, illetve érdemes European Direct Mail áfa- és vámmentes szállítással rendelni.

BlitzWolf BW-SDB1 - 22.000 Ft
BlitzWolf BW-SDB2 - 42.000 Ft

 

23_1.png

A BlitzWolf BW-SDB1 soundbart – ez az olcsóbbik a kettő közül – már körbe dicsértük több cikkünkben is, először jó alaposan leteszteltük, majd össze is hasonlítottuk a két konkurensével, a Shunpad és a Xiaomi sajátjával, amelyből szintén ő került ki győztesen. Olyannyira megszerettük, hogy a mai napig gyűrjük, a Szigetre is ezzel hangolunk, hiszen nemcsak a hangja remek, de a multimédia szolgáltatásai is széleskörűek.

s_1.jpg

A gyártó azonban nem ül a babérjain, hanem lassan megjelenteti az utódterméket, amely a BlitzWolf nevezéktana szerint a sorban következő számot kapta, vagyis hivatalosan BW-SDB2-nek hívják. A cég ugyanezt a logikát használja a Bluetooth fülhallgatói kapcsán is, gondoljunk az új BTS2-re és BTS3-ra.

21.jpg

A BlitzWolf BW-SDB1 anyaghasználata egyáltalán nem nevezhető rossznak, de zenei szempontból a fából készült hangfalláda a kívánatos. Egészen tudományosan szokták meghatározni, melyik fajta hogyan módosítja a hangokat, nem véletlenül kapott az új modell  is fa magot a dizájnos fém borítás alá. A kiterjedt multimédia funkciókat pedig érintőkijelzőn követhetjük nyomon, és a fizikai gombokat is kapacitívra cserélték, és szépen beledolgozták a felületbe. Ez utóbbi megoldás modernebb és egységesebb benyomást kelt, a fejlődés itt is tetten érhető.

1529404045_26.jpg

Már az elődmodell is remekül szólt, meg is tekertünk néhány Balaton Sound tracket rajta, hogy a fesztiválozás otthon se érjen véget. Mindkét hangprojektor összteljesítménye 60 watt, ami bőven elegendő a kellően hangos zenebonához. A hat hangkeltő membránt az BW-DSB2 esetében két mélysugárzó egészíti ki, amivel a hangkép teljes spektruma kiegyenlítettebb lehet.

22.jpg

A bemenetek és csatlakozási formák mindig nagyon fontos részét képezik az ilyen eszközöknek, mivel nagymértékben növelik a használhatóságot. Az eddig is kifejezetten bőkezű felhozatalt a továbbiakban egy vezeték nélküli mélynyomó kapcsolat is kiegészíti, amellyel további hangfalakat fűzhetünk fel kedvencünkre.

ssdds.jpg

A különbségeket és a hasonlóságokat összeszedtük nektek egy táblázatba is, hogy minél könnyebben áttekinthessétek:

   BW-SDB1  BW-SDB2
 Méret (mm)  900x86x43  900x98x60
 Anyaghasználat  műanyag+fém  fa+fém
 Sugárzók száma  6  6+2 mélysugárzó
 Összteljesítmény (W)  60  60
 Portok, kapcsolat  jack, BT, AUX, optikai, koax, USB, HDMI  BT, AUX, optikai, koax, USB, vezeték nélküli mélynyomó kapcsolat
 Megjelenítő  nincs  LCD kijelző
 Gombok  fizikai  kapacitív
 Távirányító  IGEN  IGEN
 Smart power mód

 IGEN

 IGEN

 

Jelenleg a BlitzWolf BW-SDB2 még nem rendelhető, de érdemes feliratkozni az e-mail értesítőre, ráadásul a plusz költségek sem okoznak majd gondot, hiszen előre láthatólag áfa- és vámmentes European Direct Maillel lehet majd megrendelni.

bg_sb.jpg

Addig pedig a jóval olcsóbb, BlitzWolf BW-SDB1-re érdemes rárepülni, a 22.000 Ft-os árat az SDB2020 kupon felhasználásával érhetitek el, hongkongi raktárból. Válasszátok a vám- és áfamentes European Direct Mail szállítást, így biztosan közteher mentesen érkezik a hangprojektor.

BlitzWolf BW-SDB1 - 22.000 Ft
BlitzWolf BW-SDB2 - 42.000 Ft