Redragon egerek tesztje - M703 és M711

redragon_logo.png

A Redragon egy eredeti kínai gémer cuccokat gyártó cég, akik nem egy az egyben hamisítják a nagy kutyákat, hanem egy kicsit egyedivé teszik termékeiket. Most két egerüket veszem kezelés alá, mégpedig az M711-et (5.500 Ft) és az M703-at (3.100 Ft). Elsőt a szivárvány görbe, másodikat a jobb és bal kezes használat teszi érdekessé. Összehasonlítási alapul egy Razer Deathadder Chroma és egy Logitech G700 szolgált.

M703 - 3.100 Ft >>

M711 - 5.500 Ft >>

A Redragon M703 kicsomagolása


Az M703 doboza a megszokott játékos esztétikával van ellátva, fekete alapon vörös csíkok, egy-két specifikáció, valamint az elmaradhatatlan színjátszós sárkány logó. Mindez szép és jó, és ilyen árért nem is várhatunk el bársonypárnát. A védőműanyag elegendő védelmet nyújt az egérnek, és a gyártó még egy CD-t is rakott a leírás mellé, ha esetleg valakinél nem lenne internet (és van olvasója természetesen).

Az anyaghasználat átlagosnak mondható, semmi kifejezetten extra, de masszív műanyagból készült, oldalán gumírozott résszel. A borítása szerencsére nem kifejezetten gyűjti az ujjlenyomatokat, ez alól kivétel a piros rész a görgő körül, az ugyanis fényes műanyag, ami sajnos szereti a zsírt. A kábel nem harisnyázott ugyan, azonban elég vastag és erős szilikon borítással rendelkezik.

A Redragon M703 tesztüzeme


A driver egész könnyen megtalálható a Redragon honlapján, de akinek kényelmes, a gyári CD-ről is telepítheti nyugodtan. A szoftver egészen használható, kulturáltan néz ki, és mindent egyszerűen be tudunk állítani rajta. Alap beállításként az érzékenység színekhez van kötve, és ha átállítjuk őket, a világítás is megváltozik. Ezen felül a LED külön kontrollálható az Advanced fül alatt.

Az angol nyelv érthető, a DPI beállítások értelemszerűek, a profilok használata kifejezetten hasznos, és még a macro-k létrehozása is gyerekjáték. Egyszerűen rámegyünk a saját fülére, jobb katt, "New macro", és már rögzíthetjük is a gomb kombóinkat. Természetesen a két aktiválás közötti időt is beállíthatjuk többféleképpen ,megadhatjuk előre, vagy lehet valós idejű.

szoft.png

Kialakítása miatt valóban mindkét kézzel használható, ugyanakkor a plusz gombok a bal oldalon találhatóak, aminek a balkezesek valószínűleg nem kifejezetten örülnek. Mindazonáltal a távolabbi macro gomb mintázott, így könnyen megkülönböztethető a kettő csukott szemmel is. Az egér alján található továbbá egy módválasztó kapcsoló is, amivel a profilok között tudunk váltani.

nevtelen_1.png

A leírásnak megfelelően 7200 DPI a maximális felbontás, ami szerintem a legtöbb ember igényeit kielégíti, E-sport játékokban a profik például 1000 alatti értékkel játszanak. Én azonban már megszoktam a Deathadder nyújtotta 10 000-es érzékenységet, így a teljes potenciált kihasználtam.

Rendeltetésszerű használata a játék, így kipróbáltam a következőkben: CS GO, Rainbow Six Siege, GTA V, Shadow of War, The Division. 1000 Hz frissítés mellett minden alkalmazásban kitűnően működött, és semmiféle input lag nem volt érzékelhető.

sgf.png
 
A Redragon M711 kicsomagolása


A kistesóhoz hasonló, de kisebb dobozban érkezett hozzánk a Redragon üdvöskéje. A csomagolás teljesen ugyanazt a műanyagot használja, mint a fent említett társa, és a többnyelvű leírás, valamint a CD sem hiányzik. Az M711 már ránézésre érdekesnek tűnik, de mikor bedugjuk az számítógépünkbe igazi unikornis tárul a szemünk elé.

Anyaghasználat terén is kissé az M703 felett van, hiszen selymes borítása még kényelmesebb fogást biztosít. A kábel is harisnyázott ezúttal, ami szintén prémium hatást kelt. A két gumi oldalrész úgynevezett „honeycomb” mintás, ami egymás mellett lévő hatszögeket jelent. Az egerünk egyébiránt 6 pluszgombbal rendelkezik, amelyből ötöt meg is tudunk nyomni, ugyanis az egyik a készülék alján található módváltó kapcsoló.


Redragon M711 tesztüzeme


A szoftver egy kicsit más, mint az elődnél, de inkább csak kinézetre, továbbra is mindent lehet állítani. A világítás itt külön fület kapott, aminek van is értelme, hiszen az egér oldalán található fénycsík minden gémer álma. Sokféle effekt mellett, a szivárvány átmenet néz ki legjobban szerintem, de ha épp túl csicsásnak véltem, ki is tudtam kapcsolni teljesen. m711.png

Az egér 10.000 DPI-es érzékenysége, és 1.000 Hz frissítése megüti a felsőkategória szintjét. Minden alkalmazásban kényelmesen lehet használni, sok gombját az MMORPG rajongók külön imádni fogják, és a nagyon kényelmes fogásának köszönhetően a több órás játékmenet sem probléma.
img_20180120_102253.jpg

Input lag nincs, és a könnyű kialakításának köszönhetően, az alacsony DPI okozta ide-oda rakosgatás sem fárasztó vagy kényelmetlen. Nekem különösen bejött az egérben, hogy nem olyan széles, mint a Razer vagy a Logitech, és így a kis kezembe sokkal jobban illik.

Összegzés


A Redragon kitett magáért, hiszen mind a két termék igazán megéri az árát. Az M703-at azoknak ajánlom kifejezetten, akik balkezesek, valamint akik marokra szeretik fogni az egeret. Az M711 mindenkinek ajánlott, a specifikációi felsőkategóriások, a világítása a legjobb és legszebb, amit valaha láttam, és a kisebb kezűeknek egy áldás a mérete. A Redragon szoftver kifejezetten kulturált mindkét termék esetében. Az áruk baráti, az M703 3.100 forint, míg az M711 5.500 Ft.

M711 - 5.500 Ft >>

M703 - 3.100 Ft >>