Xiaomi okosmérleg v2 teszt - A helyzet súlyos

123.pngA Xiaomi okosmérleg v2 ékes bizonyíték arra, hogy a kínai cég minden kategóriában képes termékeket gyártani, méghozzá kiemelkedő minőségben. A kistesó már volt nálunk teszten korábban, és abban sem csalódtunk. A készülék már-már mindent megtesz az egészséges életmód ösztönzéséért, ha kell akár le is kövérez, hogy motiváljon. A készülék ára 12.000 Ft körül ingadozik.

Gearbest - 12.000 Ft

 

A Xiaomi okosmérleg v2 kicsomagolása, anyaghasználata

A kibontás nem különösebb élmény, nincs se mágneszár se agyondíszített borító, csak a letisztult fehér doboz a termék fényképével. Védelmet a két oldalon elhelyezett karton helykitöltő adja. A selyemzsák levétele után egy nagyon vékony (1,5 cm), de masszív műanyag testet láthatunk, 4 alumínium koronggal a tetején.

A termék leírásában többször megemlítik, hogy a működéshez szükséges 4 darab AAA elem nem tartozéka a csomagnak, és ehhez tartják is magukat, szóval ne feledjetek előtte beszerezni párat. A fehér kialakítás ízléses és minimalista, azonban sajnos a közepén található Mi felirat ettől nehezen kivehető. Ez azért lehet probléma, mert a rejtett kijelző és a szimmetrikus kialakítás miatt sokszor a talpam alá került az a bizonyos rettegett szám.

img_20180106_164446-e1516913254957.jpg

 

A Xiaomi okosmérleg v2 tesztje

Az elemek behelyezése után a párosítás pikk-pakk kész volt, csak rámentem a Mi fit appban a hozzáadásra, és csatlakozott is. A használata igen egyszerű történet, ráállsz és kész, valamint, ha mezítláb méred le magad, akkor 5 másodperc várakozás után kiszámolja a korábban megadott adatok (kor, nem, magasság) alapján a következőket: anyagcsere érték, testtömeg index, testzsír százalék, izomtömeg, csonttömeg, zsigeri zsírtömeg és vízmennyiség.

1-2.png

Ez mind nagyon jól hangzik, és biztos van valami igazságalapja a méréseknek, de többnyire inkább csak becslés. Biztos azt gondoljátok, hogy azért mondom ezt, mert túlsúlyosnak gondol a gép, de ez nem igaz, csak az izom nehezebb, mint a háj, és alacsony vagyok az izomtömegemhez. Viccet félretéve, tényleg elég becslés szagú a mérés, de a BMI alapból is csak viszonyítási értéknek lett kitalálva.

2-1.png

A méréseket egyébként kifejezetten jól átláthatóvá teszi a rendszer, mégpedig úgy, hogy hozzáadhatjuk párunkat/családtagjainkat név, magasság, kor és nem alapján. Ráadásul a Xiaomi okosmérleg v2 automatikusan érzékeli, hogy ki állt rá a mérlegre, persze ha nincsenek nagy hasonlóságok az értékek között.

screenshot_2018-01-25-11-54-02-508_com_xiaomi_hm_health.png

Másik hasznos funkciója a babamérleg, amikor is először baba nélkül kell lemérnünk magunkat, majd a babával a kezünkben külön a kicsi súlyát adja meg. Ezt teszteltem is, és azt kell mondjam teljesen jól működik, és így sokkal könnyebb volt megmérni a kishúgom.

 

Összegzés

Ismételten nem kell csalódnunk a Xiaomi-ban, nem véletlenül szeretjük őket annyira. A mérleg egy újabb lépés az egészséges életmód felé, használata egyszerű és könnyen átlátható. Az adatokat eltárolja a telefonunkban, ezáltal vissza követhető a saláta és a futás vagy éppen a meki és a lustaság eredménye. Anyukáknak különösen ajánlott, hisz nagymértékben megkönnyíti az izgága gyerekek lemérését. Az ára 12.000 forint átlagosan, ez változattól és raktártól függően eléggé fluktuál, de úgy vélem ez egy hosszútávú eszköz, és megéri az árát.

A kínai és a nemzetközi változatai között csak az angol nyelvű leírás a különbség a sok Q&A alapján (ezért jó mindig elolvasni a GYIK-et).

Gearbest - 12.000 Ft