Dareu LM116G egér teszt - Gyémántot a szénbányából

nyito1-696x504.jpgDareu LM116G - nyilván keveseknek mond bármit is ez a név. Pedig egy igen kellemes, vezetéknélküli egérről van szó, amit a sok szürke ellenlábasa között elég nehéz volt észrevenni. Pedig az árához képest remek teljesítménnyel rukkolt elő, és ami fontos, hiba nélkül teszi a dolgát, mindössze 2.300 forintért.

Banggood - 2.300 Ft

 

Dareu LM116G kicsomagolása

Végre egy kicsomagolás, ahol leírhatok valamit azon kívül, hogy "jellegtelen papírdobozban figyel a jellegtelen termék". A papír doboz itt is megvan, de végre mertek a paletta fekete-fehér részén kívül eső színt is használni, itt a "szecsuáni csirke" jeleket fehér-narancs háttéren olvashatjuk.

img_0179.jpg

A doboz kinyitása is trükkös, ugyanis magunk felé kell széthajtanunk oldalról, de gyanítom, hogy az emberek nagyobb része egyszerűen le fogja tépni a csomagolást a Dareu LM116G -ről. A terméket középen láthatjuk egy műanyag burkolat alatt, de egyéb extra előkerülésére nem is számíthatunk, ugyanis a semmiféle kiegészítő nem jár az egérhez.

img_0177.jpg

Ezzel persze nincs baj, csak hol az adapter, ami a működéshez kell? Természetesen a termék aljában elrejtve, ahol az elem is lakik. Egyetlen AA erőforrással üzemel, ami nem tudom hogy a szokásoshoz képest fele üzemidőt fog-e jelenteni vagy ennyire takarékos, de kifejezetten örültem neki, hogy nem kell telepakolnunk áramforrásokkal.

img_0180.jpg

Az egér felső része nem különösebben kellemes műanyag, oldalt pedig ugyanennek a matériának a fényesebb - és egy fokkal jobb tapintású -  változatát találhatjuk. Jobb hátul  és alul kínai nyelven a Dareu LM116G felirat látható - legalábbis gondolom -, míg középen a kellemes tapintású gumigörgő pompázik fekete-sárgában. Valójában érzetre a drágább egerek annyiban tudnak többet, mint a tesztalany, hogy a tapintható felületek minősége sokkal jobb, mondom ezt 2 db Razer egér tulajdonosaként.

img_0182.jpg

Ha csak a gombokat nyomkodjuk végig, akkor meglepően egyben van a tesztalany. Semmi nem lötyög vagy csattog, sőt az elemtartó ajtaját sem kínszenvedés becsukni, és még illesztési hibákat sem fedeztem fel rajta. Az alján ott figyel a ki-bekapcsoló gomb, vagyis akár spórolósan is használhatjuk, bár nem nagyon látom azt a réteget, aki a 10 db-os, 600 forintba kerülő IKEA elemeken fog spórolni, hiszen ehhez a perifériához nagyjából ez a szint illik.

 

Dareu LM116G tesztüzeme

Az egerek egyik neuralgikus pontja, hogy milyen fogással fogja a használója, illetve hogy mekkora az ember keze. A három típustól - tenyeres, karvaly és ujjbegyes fogás - én az első és az utolsó kombinációjával egerezem, ráadásul jobb kézzel, és a tenyérméretem is legyen mondjuk átlagos, tehát ilyen tekintetben én jól megtestesítem azt a csoportot, akire az egereket tervezik.

 img_0181.jpg

Éppen ezért nekem a termék nagyon kényelmes, ráadásul a böngésző lapozó gombok is jobb kézre vannak rendezve, így kifejezetten kellemes volt a használata. Mivel ez egy hatgombos egér, ezért a görgő is megnyomható, míg előtte helyezkedik el a DPI választó kapcsoló, amivel a 800/1200/1600 értékek között váltogathatunk. Ez egyébként sokkal hihetőbb érték, mint az ennél is olcsóbb egerekre jellemzően írt 2400-4000 DPI kamu számok.

40686bb4-964b-43cc-ad35-e17a9af0b9d2.jpg

Az külső burkolat formai kialakítása szimmetrikus (ambidextrous), ami persze nem teljesen igaz, hiszen a jobb kéz hüvelykujjára esik két gomb is, de így sem kényelmetlen, viszont nincs balkezes variáns, tehát erről sajnos le kell mondania annak a 10%-nak, aki a "gyengébbik" kezét használja egerezésre.

img_0183.jpg

Az egyik legfontosabb - és számomra egyben selling pointként funkcionáló - tulajdonsága, hogy ez egy adapteres variáns, vagyis a vezetéknélküliségét 1 db USB csatlakozó elhasználásával valósítja meg. Ez mindenképpen hátrány ott, ahol kevés a port, ellenben az előny, hogy olyan notebookokkal is működik, amiben nincs Bluetooth chip, ilyen például barátnőm Acere is. Cserébe villámgyorsan feléled - ebben veri a Razer Orochimat - és egyszer sem vettem észre, hogy késlekedve reagálna, ez pedig igen kellemes használati érzetet jelent.

e7c97b67-98cc-481f-8c9c-13ca2f55a3d3.jpg

Kattintani vele szintén kellemes, nem lötyögős az érzet és nem is elviselhetetlenül hangos, valahogy jól eltalálták a nyomáspontot, ráadásul az ember tudja, mennyibe került, így az árához képest nem is nagyon hisszük el, hogy milyen kulturáltan működik. Ráadásul nincs Bluetooth-os párosítási szekvencia, csak használjuk és kész, ezt pedig olcsó kínai termékek esetében igencsak értékelni kell.

88f34708-9d70-4228-9b75-428de5a9b272.jpeg

Egy hibát azért megemlítenék, ami inkább a játékosok vesszőparipája lesz, sem mint az átlagos felhasználóké. Mivel nincsen személyre szabott - csak általános - vezérlőprogram, ezért egyedi funkciókat nem lehet beállítani. Így nem tudunk makrokat konfigurálni, nincsenek programozható gombok, csak fixen állíthatjuk az érzékenységet, vagyis aki direkt gamingre keres rágcsálót, annak az igényeit nem a Dareu LM116G fogja kielégíteni.

79ce939d-9ae8-4f23-9f94-754d6b8d6ef7.jpeg

Pár nap használat után nem nagyon értettem, hogy ez az egér "noname" létére hogyan lehet ennyiért ilyen jó, ezért elkezdtem kutatni egy picit a márka után. Ekkor fedeztem fel, hogy egy komplett termékpalettát hozott össze a gyártó, az olcsó egértől - ami a mai tesztalanyunk - a tizenezres kategóriáig, és ugyanez a vonal a billentyűzeteknél is létezik. Kíváncsian várom a következő teszt terméküket, remélem az is ilyen kellemes lesz, mint a Dareu LM116 G.

 

Dareu LM116G összegzése

A legjobb egér, amit valaha próbáltam 2.500 forint alatt. Az anyaghasználata lehetne jobb, illetve örültem volna egy olyan verziónak is, ami nem adapteres, de ennek is van előnye. A fentieket leszámítva igen kellemes használni, villámgyorsan feléled, valószínűleg nem fogyaszt sokat, a DPI valósnak érződik, és a hat gomb nekem bőségesen elegendő volt mindenre. Akár második egérnek is érdemes megvenni, amit nem sajnálunk hurcibálni és ütni-vágni, miközben a kellemes használati érzetről sem kell lemondanunk. 2.300 forintért remek választás.

Banggood - 2.300 Ft