NO.1 F4 okoskarkötő teszt - megjött a konkurencia?

nevtelen-696x522.png

Az okosórák mellett az okoskarkötők is eléggé elterjedtek manapság. A legismertebb talán mindenki számára a Xiaomi Mi Band széria. Jómagam 2 éve használom a szériából mindig a legújabb darabot, így kíváncsi voltam, mikor megkaptam az NO.1 F4-et, hogy vajon képes lesz-e felvenni a versenyt a Mi Band 2-vel.

 

Banggood >>

Gearbest  >>

 

Egyszerű dobozban érkezik, rajta feltüntetve a funkciókkal. A csomag tartalma a már megszokott töltő, használati utasítás (angol nyelven) és természetesen maga az óra. A töltő kábel nem egy általános szabvány, mágnes segítségével tapad rá a karkötőre. A tervezőnek csak gratulálni tudok, mert szerintem nagyon eltalálták a dizájnt, a kapott pánt további 4 színben érhető el és cserélhető is. A kijelző nagy és szép éles, illetve az ikonok is jól néznek ki. Szóval a külsőre nem lehet panaszunk. Amit még fontos megemlíteni, hogy vízálló, így strandon, vagy medencében sem lesz baja

A sok funkcióhoz már kellett egy kicsivel komolyabb menürendszer. Jelenleg 7 menüpont van, ezeken belül találjuk a különböző funkciókat. A navigálást a képernyő alatt beépített láthatatlan gombbal oldották meg. Egyszeri nyomással válthatunk a menüpontok között, 2 másodpercig nyomva pedig beléphetünk az aktuálisba. Ahhoz, hogy visszamenjünk, 5 másodpercig kell nyomni a gombot. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, viszont nagyon gyorsan ráérez az ember és elég könnyű így használni.

A pulzusmérést már megszokhattuk az ilyen készülékekben, viszont itt jön a csavar. A pulzus mellett vérnyomást és oxigén szintet is mér, kérdés, hogy hogyan csinálja, de az adatok helyesnek látszanak. Azt fontos megemlíteni, hogy ezek csak referencia adatok.

A telefonhoz kapott alkalmazás a FunDo Pro, ami elérhető IOS-en, és Androidon, én utóbbin használtam. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen olcsó okoskarkötőhöz ennyire jó alkalmazást kapok. Az egész felület átlátható és szép, megdolgoztak a fejlesztők. Itt hadd említsem meg, hogy mi is aktívan részt vettünk a fejlesztésben javaslattétellel, és visszajelzéssel. Amikor megkaptam az NO.1 F4-et, voltak még hibái szoftveresen, de a tesztidőszak végére ezek mind megszűntek. Szóval a terméktámogatás nem marad el, ami egy elég fontos dolog.

Sok funkció csak ezzel az alkalmazással együtt érhető el, ilyenek például: mozgás és ivás emlékeztető, ébresztő és az időközönkénti pulzusmérés. Az alvás figyelés és a lépésszámláló már alap dolog egy ilyen okoskarkötőnél. Ami kevésbé egyértelmű, az az, hogy előre beállított sportágakban is mérhetjük aktivitásunkat. Ebből a sok adatból készít grafikonokat, ahol elég részletesen követhető minden. Ezenkívül a telefonról leszinkronizálva az időjárást, magasságot, UV sugárzást és a légnyomást is mutatja az óra.

Az applikáció másik szerepe az értesítések továbbítása. Sajnos az óra kijelzőjén nem a legszebben van tördelve a szöveg, de igazából érthető az üzenet. Egy negatívumot itt meg kell említenem, hajlamos elveszíteni néha a Bluetooth kapcsolatot a telefonnal. Egy teljesen új termékről beszélünk, így ezt a későbbiekben biztos, hogy javítják, a szöveg tördeléssel együtt.

Az akkumulátorral kapcsolatban nem ért csalódás, pont amire számítottam. 1 hétig bírta folyamatos 10 percenkénti pulzusméréssel, és kb. 1 óra alatt feltöltődött. Úgy gondolom ez teljesen elfogadható egy fitnesz karkötőtől, ilyen aktív használat mellett.

Az apróbb hibák ellenére egy remek aktivitásmérő órát kapunk, ami jól néz ki, és mind szoftveresen, mind hardveresen jól szuperál. Sok újdonságot hoz, amit én hiányolok a Mi Band 2-ből, mint például: nagy kijelző, különböző óralapok, időjárás, sport aktivitásmérés, kikapcsolhatóság. Szerencsére ezeket a hiányosságokat az NO.1 F4 pótolja, így nagyon megszerettem a tesztidőszaka alatt.

Jelenleg Gearbesten akciós áron, 5800 forintért lehet hozzájutni, a Banggood egy ezressel drágábban adja. A vám miatt nem kell aggódni, mert nem haladja meg a vámköteles csomag összeghatárát. Bátran tudom ajánlani azoknak, akik szoktak mozogni vagy sportolni, vagy csak szeretnének odafigyelni az egészségükre.

Banggood >>

Gearbest >>