Így lehetsz az Instagram királya – Insta360 termékválogatás

insta360-one-selfie-stick-768x512.jpg

Az Instagram 2010 októberében indult el világhódító útjára. Fél év alatt sikerült 5 millió felhasználót szerezniük, ami felkeltette Mark Zuckerberg érdeklődését is. 2012-ben a Facebook felvásárolta a vállalatot. Mára a leggyorsabban fejlődő közösségi platformmá nőtte ki magát, hiszen nagyjából 700 millióan használják. Ez a nagyfokú siker a telefon kamerák ugrásszerű fejlődésének is köszönhető. Az első szelfit 1839-ben egy Robert Cornelius névre hallgató amerikai fotográfus készítette, aminek rögzítése rengeteg idejébe került. Napjainkban a telefonunk segítségével egy pillanat alatt készíthetünk kiváló képeket. Azonban most magasabb szintre emelhetjük fotóink minőségét. A mobilunkkal akár 4K-s 360°-os felvételeket rögzíthetünk. Ebben úttörő vállalat az Insta360, akik remek koncepcióval és termékekkel vonták magukra figyelmünket, és ennek hatására készítettük termékválogatásunkat.

 

Insta360 ONE>>

Az Insta360 legújabb terméke a ONE névre keresztelt kiegészítő. Az eszköz képes 360 fokos videofelvételre és élő adás közvetítésére 4K felbontásban. Bluetooth-on keresztül kapcsolódik telefonunkhoz, az egyelőre csak IOS rendszerrel kompatibilis termék. A ONE legnagyobb újítása a bullet time-nak nevezett funkció, amivel úgy készíthetünk remek felvételeket, hogy mi vagyunk a középpontban. Az extrém sport szerelmeseinek sem kell szomorkodnia, hiszen egy beépített 6 tengelyű stabilizátorral rendelkezik, így garantált a rázkódásmentes felvétel. A SmartTrack üzemmód használatával mindig a megfelelő pillanat lehet fókuszban. A mindösszesen 82 grammos készülék 820 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami a gyártó szerint nagyjából 70 percnyi videórögzítésre elegendő. Az Insta360 ONE nagyjából 79.000 Ft-ért előrendelhető a GearBest webáruháztól.

 

Insta360 Nano és Air>>

Számos telefonkiegészítőt láttunk már, amelyekkel fejleszthetjük mobilunk kameráját, viszont ennyire minőségi termékbe ritkán botlik az ember. A Nano és az Air nagyjából ugyanazzal a képességekkel rendelkeznek, csak míg a Nano az IOS operációs rendszerrel addig, az Air az összes többivel használható. A kiegészítők segítségével telefonunkat egy 360°-os VR kamerává változtathatjuk és élő közvetítéseket készíthetünk YouTube-ra, Facebookra vagy Instagramra. Az Air akár notebookkal is használható, így videóhívásainkat is új szintre emelhetjük. A legnagyobb előnyük, hogy csak csatlakoztatjuk, és már használhatjuk is. Az alacsony dollár árfolyamnak köszönhetően most mindkét eszköz remek áron elérhető.

 

 

 

Insta 360 Pro

Egy igazi ínyencséggel is készültünk. A Pro verzió képes akár 8K-s felbontású videórögzítésre. Továbbá rendelkezik képstabilizátorral és egy 5000 mAh kapacitású cserélhető akkumulátorral. A kamera képes lenyűgöző lassított felvételek készítésére és élő adás indítására is. A hangsáv rögzítésére használhatjuk a beépített négy mikrofont, illetve külső mikrofon csatlakoztatása is lehetséges. A szinte stúdió minőségre képes hatlencsés készülék ára sajnos nagyon magas, viszont biztosan emlékezetes felvételek készülhetnek a segítségével.

 

 

Konkurencia?

Hosszas kutatómunka után bátran jelenthetjük ki, hogy jelen pillanatban nem rendelkezik az Insta360 kínai vetélytárssal. Kétségtelen, hogy pár ezer forintért remek kiegészítő lencsék kaphatóak, amivel feldobhatjuk telefonunk képminőségét. Azonban ilyen szintű szoftveres támogatást egyikhez sem kapunk.

nyito.jpg