Mit lehet tenni a kézremegés ellen? – Képstabilizátor gimbalok Kínából

dji_osmo_mobile_fstoppers.jpgMit lehet tenni a kézremegés ellen? – KépstabilizáMit lehet tenni a kézremegés ellen? – Képstabilizátor gimbalok Kínából Írta: Woody - augusztus 23, 20170 Képstabilizátor gimbalok Pár évvel ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy komplett fényképezőgépekkel a zsebünkbe fogunk az utcán szaladgálni. A telefonban lévő kamerák fejlődésének köszönhetően mára bárki képes profi minőségű képek készítésére. Az innováció szerencsére sosem áll meg. Az idei év legnagyobb újdonsága a képstabilizátor gimbalok elterjedése. Az úttörő vállalat a kínai DJI, amely az Osmo nevű termékével hódította meg a világot, és mai napig csúcskategóriásként tartják számon.

Több cég követte a DJI-t, ennek köszönhetően remek kínálat alakult ki. Az egyik élen járó a Zhiyun, melynek belépő kategóriás eszköze az Osmo töredékéért megvásárolható. A következő lépcső már borsosabb, a Smooth 3 névre hallgató készülék 66.000 Ft-ért kerül le a boltok polcairól került ki a boltok polcaira cserébe négy órával több üzemidőt és nagyobb terhelhetőséget kapunk. A Zhiyun termékei több funkciósak, így GoPro 3, 4, 5-el is tökéletesen működnek és azonos méretű kamerával is, legyen az Xiaomi vagy a Thieye eszköze.

smooth-q.jpg

Másik vállalat a Feiyutech, melynek kezdő stabilizátora a Vimble C nagyjából 33.000 Ft-ért a miénk lehet. A középkategóriás eszközük az SPG, ami nyolc órás üzemidővel rendelkezik. Sajnos ezeket a termékeket nem lehet akciókamerákkal használni, viszont a gyártó készített egy akciókamerákra fókuszáló gimbalt is.

 

Ezek az eszközök forradalmasítják az otthon is elkészíthető videók minőségét. A beépített szervo motor minden apró kis remegést kiegyensúlyoz, ezáltal olyan felvételeket készíthetünk telefonunkkal, mintha az profi stúdiótól származna. Európában eddig hivatalosan csak az Osmo és Osmo Mobile eszközök kaphatók, viszont kínai raktárakból a konkurenciánál jóval kedvezőbb áron rendelhetőek, hasonlóan kiváló képességű stabilizátorok.