Fidget Yoyo – Itt a fidget spinner utódja

profile_shots-4_efa9c3d9-1bef-4e44-a9f7-202030c609dc_grande.jpgA fidget spinnerek letarolták a 2017-es nyári piacot. A mi szerkesztőségünk is több tesztben foglalkozott már a pár száz forintos pörgettyűkkel. Most viszont itt a követő, a nagy múltra visszatekintő fidget yoyo.

Az eredetileg begleri néven futó játék, a középkori Görögországból származik. Akkoriban jobban hasonlított egy rózsafüzérre, de az évek alatt elérte a mostani formáját: két gyöngyből és egy összekötő fonálból áll.

begleri1_grande.jpg

Fő különbség a spinerekkel szemben, hogy rengeteg nehezebbnél-nehezebb trükköt lehet velük kivitelezni. Ezért is alakult ki egy hihetetlen gyorsan fejlődő közösség, akik az utcán, buszmegállóban vagy a metró aluljáróban próbálják tökéletesre fejleszteni tudásukat, találnak ki új trükköket.

A fidget yoyo most Kínában próbálja megvetni a lábát. Rengeteg fajta játékot találunk a kínálatban. A profibb fém eszközöktől elkezdve az egyszerűbb világító műanyagokig mindenki megtalálja a választását. Az egészben a legjobb, hogy a spinerekhez hasonlóan a yoyok is csak pár száz forintba kerülnek. A videóból is látszik, hogy ez a hobbi egyszerűen „ultra laza” és vonzza a szemet. A GearBest raktáraiból 0.01 dollár ellenében szállítják, ami elhanyagolható költséget jelent.

micdropsnap3_1.png