Blitzwolf BW-BS3 selfie bot teszt – Három a magyar igazság

1503481802_17-696x642.jpg

A Blitzwolf BW-BS3 selfie bot egy érdekes állatfaj, ugyanis három eszköz tulajdonságait ötvözi. Használhatjuk selfie botként, mert kihúzható, távkioldóként, mert a Bluetooth-os vezérlője kivehető, és háromlábú állványnak is, ha időzített képeket szeretnénk csinálni. Az eddig is jó minőségű termékeiről ismert gyártó legújabb kütyüje pedig 4.160 forintért haza vihető, ami még bőven a vám- és a fájdalomküszöbünk határa alá esik.

Itt megvásárolható >>


Kicsomagolás

A doboz úgy néz ki, mintha egy márkás szivart kaptunk volna Kínából. A Blitzwolf BW-BS3 is hasonló formájú, hengeres testként bújik meg a csomagolásban, néhány papír társaságában. Nincs is benne más, de nem is kell, hogy legyen, végül is a termék az érdekes, nem pedig a sok sallang, amit mellé adnak.

p1050093.jpg

Kézbe fogva kifejezetten jó minőségűnek mondanám, semmi gagyi műanyag, nincsenek öntési hibák, a belső széthúzható rész alumínium, a felső telefontartó pedig szivaccsal párnázott, megvédendő a drága technikát. Nagyon egyben van, de ezt nagyjából az összes Blitzwolf termékről elmondhatnám, amit eddig kézbe fogtam.

1503482686_17.jpg

A nyél felső részén egy kivehető Bluetooth „távirányítót” találhatunk, amire valószínűleg az igazi kontrollerek „megsértődnének”, lévén ezen összesen egy gomb van. Cserébe kicsi, könnyű, és távolról is vezérelhetjük mobiltelefonunk kamerájának elsütő gombját. Okos megoldás, és mivel csak 65 milliamperóra a kapacitása, gyorsan feltölthető. Aki esetleg aggódna a gyors lemerülés miatt, annak megemlíteném, hogy a gyár szerint egy feltöltés 5000 selfire elég, szóval, aki vetélkedni akar a japán turistákkal, az nyugodtan fényképezzen le mindent.

 

Tesztüzem

A selfie botot kivétel után egyből elkezdtem forgatni és tekergetni, hogy melyik része merre mozdítható, illetve, hogy mennyire használható a gyakorlatban. A felső részen egy széthúzható, karos telefontartó helyezkedik el, amibe 6 inch-ig az összes készüléket be tudjuk fogatni. Ez a tengelye körül 360 fokban körbeforog, míg a tartókar nyaka 203 fokban ,nullától, egészen hátra döntött állásig mozgatható.

Ami viszont zavart, hogy a félköríves karokban bizonyos telefonokat csak trükkösen lehet majd elhelyezni. Főleg azokkal lehet probléma, amelyeknek oldalra esik mindhárom – hangerő fel és le, illetve a lezárás – gombja, mert itt az egyiket mindig nyomni fogja a párnázott rész. Így jártam a Lenovo Vibe 1 S Lite telefonommal is, míg a HTC Desire kapcsolóit nem nyomkodta, szóval ez eléggé készülékfüggő. Egy kis igazgatással viszont sikerült két gomb közé beilleszteni, utána már ezzel sem volt problémám.

Maga a nyél háromfelé szétnyitható, illetve az alja párnázott, ezt használhatjuk háromlábú állványként. A középső alumínium rész pedig több lépcsőben kihúzható, ettől lesz a Blitzwolf BW-BS3 selfie bot. Érdekes, hogy folyamatosan körbe forgatható a tengelye körül, tehát nem tudjuk túlfordítani és eltörni. Maximálisan 60 centire húzható ki, a teljes magassága 62, az alsó résszel együtt.

1503481831_17.jpg

A felső részen található a már említett kivehető Bluetooth vezérlő, amivel beállított képeket tudunk lődözni, illetve ha bent hagyjuk a nyélben, akkor is elsüthetünk például időzített képkészítő funkciókat. De miért tennénk ilyet, mikor pont az benne a poén, ha kivesszük és nyomkodjuk? Ráadásul mivel a mobillal együtt negatív szögben is dönthető az állvány, így akár magasabbra is állítható, és onnan is készíthetünk vele felvételeket.

1503481928_17.jpg

A Blitzwolf BW-BS3 leginkább értékelhető tulajdonsága a sokoldalúság, illetve hogy pofonegyszerű használni. Gyakorlatilag az első pillanattól kezdve adja magát minden, ez pedig olyan előny, amit sok másik termék nem mondhat el magáról.

5-6.jpg

Ami a hordozhatóságot illeti, a selfie bot 148 gramm, ami nagyjából semmi egy átlagos felnőttnek, de még egy gyereknek sem. Végig a rövid nadrágom zsebében hordtam összecsukva, vezetés közben sem vettem ki, és egyáltalán nem volt zavaró. Egy dolgot viszont hiányoltam, a csuklópántot, ami sokszor jól jött volna, bár valószínűleg a nyél szétnyithatósága miatt nem megoldott a felfűzés.

44.jpg

A kompatibilitás terén pedig szintén nincs hiba, a Bluetooth 3.0 szabványt támogat, ami ugyan egy régebbi szabvány, de legalább mindennel menni fog. Ráadásul itt nincs különösen nagy adatátvitel, ezért nincs is szükség nagyobb „áteresztő képességre”. Cserébe viszont mindenféle Bluetooth képes okos kütyüvel működni fog, a felhasználók legnagyobb örömére

 

Összegzés

Kellemes termék a Blitzwolf BW-BS3 selfie bot, aminek nem nagyon van komoly hibája, persze baj is lett volna, ha egy faék egyszerűségű eszköznél találtam volna ilyet. A csuklópántot hiányoltam, de ezt a szörnyű hibát azt hiszem bőven kompenzálni fogja az a három fő funkció, amit az eszköz kiválóan ellát.

Selfie bot, háromlábú állvány és Blutooth-os kamera kioldó, mindössze 4.160 forintért. Nagyon egyszerűen használható, az üzemideje pedig több mint elég, ezért érdemesebb ezt a verziót megvenni az előző Blitzwolf selfie botok helyett, vagy akár a régieket lecserélni erre.

Itt megvásárolható >>