Új készülékek a Xiaominál és debütál a MIUI 9!

MIUI 9Úgy látszik, Kínában nem állnak meg egy pillanatra sem. Xiaomi programozói megalkották legfrissebb felhasználói felületüket, ami MIUI 9 névre hallgat, és kaptunk hozzá egy remeknek ígérkező készüléket és egy otthoni asszisztenst is.

A Xiaomi Mi 5 kódnéven futó készülékük hatalmas siker volt, igazi csúcstelefont kaptunk nagyon olcsón. Most itt az utód, az 5X, ami számos újdonságot tartogat a vásárlók számára. A mindössze 7.3 mm vastag fém készülékház hátlapján két darab 12 MP, míg az előlapon egy darab 5 MP kamera található. Ezek ugyanazok a modulok, mint ami az aktuális zászlóshajóban, a Mi 6-ban dolgoznak. Az 5.5 inch-es Full HD megjelenítő alatt egy nyolc magos Snapdragon 625 processzor található.Továbbá 4 GB RAM és 64 GB ROM felel az extrém gyorsaságért és tárhelyért. A készülék dual SIM támogatással és kitűnő hangzásvilággal érkezik. A három színben kapható készülék (arany, fekete és rózsarany) 3080 mAh akkumulátor kapacitással rendelkezik, ami elegendő a mindennapi felhasználás során. A Mi 5X ingyenes kiszállítással érkezik, augusztus 28-ig akciósan, kb. 69.000 Ft-ért. A GearBest raktáraiból szintén elérhető, és Europe Registered szállítással kisebb esélyünk van arra is, hogy megvámolják.

A telefon legnagyobb újítása kétségtelenül a MIUI 9 felület. Az 5X-ben debütáló új operációs rendszer hatalmas ígéretekkel érkezik. A villámgyors rendszer ultra gyors applikáció futtatást és keresőt ígér.  A rendszerbe beépítésre került egy okos asszisztens is, ami képes bármit megtalálni a telefonon és későbbiekben több nyelven is elérhető lesz. Debütál egy okos alkamazásindító is, ami a képernyőn megjelenő tartalom alapján tanácsol applikációt. Továbbá egy új funkcióval is bővül a rendszer. A galériába immáron címszó alapján is kereshetünk, ezzel lecsökkentve a keresési időt.

Bejelentésre került egy új otthoni asszisztens is, ami egy kiváló társ a mindennapokban. A Mi Al Speaker névre keresztelt eszköz képes zenelejátszóként működni, feljegyzéseket készíthetünk és ébresztő órát állíthatunk a segítségével. A legjobb funkciója pedig kétségtelenül, hogy bármilyen kérdésünkre képes válaszolni. Legyen az időjárás, vagy az aktuális forgalomkorlátozások, bármivel kapcsolatban naprakész információkkal tud szolgálni. A más Xiaomi okosotthon eszközökkel is kommunikáló készüléket az  Amazon Echo ellenfelének szánják.  Az újdonság 21.000 Ft-ért már előrendelhető a GearBesten.