A Xiaomi története és termék válogatás 1. – Telefonok és viselhető eszközök

A Xiaomi története

A Xiaomi története egészen 2010-ig nyúlik vissza. Ebben az évben tíz partner alapította meg, nagy nevű befektetők segítségével. Fél év alatt már piacra is dobta saját operációs rendszerét a MIUI első verzióját. A Mi 1 2011 augusztusában került a boltokhoz, ez volt a cég első okostelefonja. Érdekesség, hogy a gyártó nevének tükörfordítása: „rókafarkú köles”. Nagy utat járt be ez idő alatt a Xiaomi. Mára egy meghatározó világvállalattá, technológiai óriás céggé váltak. Eszközeik kiváló minőségűek, sokan a kínai Applenek tekintik. Ez köszönhető a remek terméktámogatásuknak és az európai felfogásuknak. Rengeteg elektromos termékük mellett számos más is megtalálható: toll, futócipő, szemüveg és hátizsák is a kínálatuk része. Ami a világon létezik az biztosan szóba hozható a Xiaomival. Két részes cikk sorozatunkban válogatunk a legjobban sikerült termékeikből.

 

Okostelefonok

Az aktuális zászlóshajó Mi 6 néven fut, és szemkáprázató formatervezéssel rendelkezik. Az IP67 védelemmel ellátott telefon előlapján egy 5.15 inch-es Full HD felbontású kijelző található. A gép belsejében egy nyolc magos Snapdragon 835 processzor és 6 GB RAM dolgozik. Szerintem nem csak én mondhatom el magamról, hogy az adatok olvasása közben többször libabőrös lettem. A legújabb MIUI 8-ast futtató készülék előlapján 8 MP, míg hátoldalán 12 MP kamera található. Tökéletes választás annak, aki egy remek csúcskategóriás készüléket szeretne a konkurenciához képest igen alacsony áron.

A tavalyi zászlóshajó, a Mi 5 annyira jól sikerült, hogy még mindig felső kategóriás készüléknek tekinthető. Ráadásul annyira olcsón adták a konkurenciához képest, hogy már-már átverésnek éreztük. Pedig semmi csapda nincs benne, egy szinte tökéletes készülék. Az általunk is kiválóra értékelt telefon Full HD megjelenítője csodás színekkel kápráztatja el a vásárlókat. 3 GB RAM és egy szélvész gyors Snapdragon 820 SoC teljesít szolgálatot.  Két SIM foglalattal és rengeteg hasznos tulajdonsággal rendelkezik, például: ujjlenyomat szenzor, NFC és gyorstöltés. A kedvező árfolyamú dollárnak köszönhetően most még olcsóbban juthatunk a telefonhoz és a szállítással sem kell foglalkoznunk, hiszen ingyenes országunkba.

A legjobb ár/érték arányú készüléke a Xiaominak biztosan a Redmi Note 4. Több tesztünkben is foglalkoztunk már, amit itt és itt olvashattok. A háromféle színben kapható telefon (fehér, arany és fekete) a középkategóriát célozza meg. 3 GB RAM és 32 GB ROM került az 5.5 inches Full HD megjelenítő alá. A hátlapi 13 MP autófókusszal ellátott kamerával egész jó képeket készíthetünk.  A felújított 4X-szel ellentétben a 4 támogatja a B20-at, így vidéken is maximálisan élvezhetjük a 4G adta sebességet. Sajnos a készletek hiánya miatt ezt a hihetetlen jól sikerült telefont egyre kevesebb helyen kapni, de szerencsénkre a TomTop polcain még az utolsó darabok 35.000 Ft-ért elérhetőek.

Viselhető eszközök

Az elmúlt évek legnagyobb változása az okosórák és karkötők térnyerése. Egyre több ember kezét díszíti valamilyen eszköz, ami segít boldogulni a mindennapokban. Az egyik legsikeresebb készülék a Xiaomi által gyártott Mi Band 2, amit mi is teszteltünk. Remek formatervezéssel ellátott karkötő pulzusmérővel és okosébresztéssel is rendelkezik. Az alacsony ár mellett a vízállóságával is kiemelkedik. Elhanyagolható, 4 cent a szállítási költsége, és vámhatár alatt van az értéke, így nem kell az áfa miatt aggódnunk.

A nagy testvér az Amazfit, ami már tényleges óra dizájnt kapott. A fekete és piros színben elérhető okosóra már a mi tesztasztalunkon is járt. Képesek lehetünk a zenelejátszó vezérlésére és az értesítéseket is megjeleníti a karóra. IP67 védelmet és GPS-t is kapunk, így bárhol, bármikor kitűnő társ a Xiaomi órája. Az európai konkurenciához képest most remek áron, 27.000 Ft-ért kapható és ingyenesen érkezik hazánkba a GearBest polcairól. Ráadásul EU Expres szállítással, amivel az áfát is elkerülhetjük.

Lépjetek be a frissen létrehozott Kínából rendelők csoportjába, ahol kulturált körülmények között, szabályzat és moderálás mellett tárgyalhatjátok ki egymással a legkínaibb témákat!