Autós mindent bele – Androidos rádió, menetrögzítő és sok egyéb kütyü a kocsiba

1480060618941065.jpegAkinek autója van, az jól tudja, milyen sok minden tud hiányozni a kényelmes vezetéshez. Menetrögzítő, telefonos kihangosító, Androidos rádió vagy éppen egy szivargyújtóról üzemeltethető kütyü, például egy hűtőtáska. Ezeket a termékeket ráadásul fillérekért beszerezhetjük, ha jó helyen keresgélünk.

Az autós menetrögzítők nagyon hasznosak, ha balesetet szenvedünk, vagy más olyan esemény történik, aminek komolyabb jogi következménye lehet. Teszteltünk már ilyen készülékeket, az olcsóbb kategóriából a GW1-CB-t, míg a GPS-es nagyobb tudású eszközök közül a Mini 0805-öt említhetném. Az igazi ár-érték bajnok azonban az A118C, amit a külföldi szaksajtó is az egekig magasztalt, ami nem véletlen, hiszen remekül lát éjszaka, könnyen elrejthető és akár 1080p felbontásban is képes rögzíteni, ráadásul most flash sale-ben alig kerül 8.580 forintba. A második tesztelt termék kistestvére a Mini 0903p pedig 16.500 forintért kelleti magát a Mini0903 kuponkóddal, ez jelenleg az egyik legolcsóbb GPS alapú kamera, ami 1296p felbontásban is képes rögzíteni.

Sok autóba csak extraként lehet megvenni a kihangosítót, ami akár több tízezer forintba is kerülhet az extra listán. Az előrendelésben kapható Xiaomi Roidmi 3S ezt 6.150 forintból oldja meg, és még két USB portot is ad érte, illetve applikáció segítségével monitorozhatjuk a töltési folyamatot. Aki ennyit sem áldozna a termékre, és tényleg csak egy gyorstöltést is támogató telefontöltőre van szüksége, az válassza a Xiaomi Fast Charging modellt, amely akár 2.4 ampert is ki tud pumpálni portonként, kevesebb, mint 2.700 forintért.

Az új autórádiók egy jelentős része már nem a hagyományos módon gombokkal, hanem Androidos, érintőképernyős felületen vezérelhető. Ilyen például a 7002-es modell, ami GPS-t, Bluetooth-t és FM rádiót is magában foglal, az árat pedig további 5500 forinttal csökkenthetjük a CAR18OFF kóddal. Aki inkább a kínálat tetejéről válogatna, annak a Zeepin DY7098-as számú multimédiás modelljét érdemes megnéznie. Az Android 6.0-át futtató modell 1080p felbontású LCD kijelzőt kapott, magában foglal FM/AM rádiót, DVR-t, GPS-t, működik tolatókameraként,  ami pedig az adatkapcsolatot illeti, Bluetooth és WiFi is a rendelkezésünkre áll. A CAR18OFF kódot itt is használhatjuk, hogy újabb 2500 forint kedvezményt realizáljunk.

Egyéb érdekes és hasznos autós kütyükre is rátalálhat a szemfüles olvasó. Ilyen például az elengedhetetlen telefontartó, hiszen manapság mindenki a mobilján futó szoftverrel navigál. Azért hogy ne kelljen megbontani autónk műszerfalát, használjunk mágneses tartót, könnyen fel- és leszerelhető és csak 1.030 forintba kerül a szokásos CAR18OFF kóddal. Bár járművezetés közben tilos alkoholt fogyasztani, azt senki nem tiltja, hogy úton a buli helyre lehűtsük a nedűt. A Huanjie szivargyújtós hűtőláda akár 12 dobozos sörrel is megbirkózik, ami már a barátainknak is elég lehet, az 5.700 forintos ár pedig nagyon baráti. Félünk a tolvajoktól? Nem akarjuk, hogy ellopják autónkat? Tegyünk bele egy 4.000 forintos GPS nyomkövetőt, ami riasztást küld telefonunkra, ha a szükség úgy hozza, és a fenti kupon itt is használható.