A legmenőbb kínai kütyük egy helyen

Best of china

2017\06\25 rbagi

Megérkezett a Vernee Mars Pro

20170620105834_80603-696x473.jpgA Vernee piacra dobta a Mars utódját, a Mars Pro-t, amit nem kis szerénységgel 2017. legköltséghatékonyabb zászlóshajójaként emlegetnek. Meg kell hagyni, jelenleg akciósan valóban nagyon jó áron adják.

Kinézetben a gyári képek alapján nem történt változás, de ez nem is baj, a Mars nagyon jól nézett ki. A Pro is teljes fémházat, 2.5 D lekerített üveget és Gorilla Glass 3 védelmet kapott, így a karcoknak is jól ellenáll. A megjelenítő továbbra is 5,5 colos, Full HD felbontású IPS panel, amit a JDI szállít. Keskeny (1 mm) oldalsó kávákat kapott, javítottak az érintésérzékelésén is, garantáltan nem lesz "ragadós" az élmény. Incell technológiás a panel, azaz a megjelenítő és érintésérzékelő rétegek egyesítve vannak, így egyrészt vékonyabb lehet a készülékház, másrészt jobb a megjelenített kép, nagyobb a betekintési szög.

Vezeték nélküli technológiák terén is sokat kapunk, maradt a 4.0-s Bluetooth, a B20 támogatás és a kétcsatornás WiFi. Az ac támogatás viszont valamilyen rejtélyes okból kimaradt, bár simán lehet, hogy csak hibát ejtettek a leírásban. Továbbá NFC és infra sincs, de ezek már a Marsban sem voltak. A kamerák maradtak a régiek, a hátlapiban továbbra is 13 MP-es Sony IMX258 szenzor dolgozik.

Szép-szép, de akkor mégis mi változott? A válasz: a hardver. Kukázták a Helio P10-et, és a MediaTek egyik legújabb SoC-ját, a P25-öt pakolták bele. Nyolc darab Cortex-A53 mag dolgozik benne akár 2.5 GHz-en, a grafikus feladatokat a Mali-T880 látja el, így nyers teljesítményből nem lehet hiány. Az SoC sokat fejlődött a kamerakezelésben is, elsősorban a duál kamerarendszerek támogatás terén, de bízunk benne, hogy a Mars Pro is tudja kamatoztatni ezt a fejlődést. A másik jelentős változás, hogy már 16 nm-en készül a chip, így energiatakarékosabb és kevésbé melegszik, mint elődei. A MediaTek elég komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, a régi olcsó, de nem túl megbízható chipek ma már lassan a Snapdragonok szintjén állnak.

További változás, hogy az amúgy is tetemes 4 GB RAM 6 GB-ra emelkedett. Ez már kőkeményen a mai zászlóshajók szintje, némelyik asztali számítógépben nincs ennyi memória, szóval a sebesség és a multitasking biztosan nem ezen fog múlni. A háttértár mérete is a duplájára hízott, 64 GB-tal gazdálkodhatunk. Ha mégis kevés lenne, akár 256 GB-os micro SD kártyát is betehetünk, amit én már egy kicsit overkillnek is érzek.

A rendszer a legújabb, 7.1-es Android Vernee által kissé átszabott, Vernee OS néven kiadott változata. Az ujjlenyomat olvasó továbbra is a készülék jobb oldalán található, ami egyedülálló ötlet az iparban.

Az aksi 3500 mAh-sra hízott, és kapunk saját technológiás gyorstöltést is, ami 9 volton 2 amperrel pumpálja bele az energiát a gyári töltőfejjel, ez 18 W-ot jelent, ami kb. a jelenlegi csúcs. Az energiát Type-C csatlakozón keresztül veszi fel, ennek előnyei a micro USB-hez képest a nagyfelbontású, veszteségmentes hangátvitel, a gyorsabb adatátvitel, nagyobb áramok kezelése és nem elhanyagolható, hogy mindegy, hogy milyen irányban dugjuk be a csatlakozót. Így vége az esti játszadozásoknak a sötétben, hogy végre eltaláljuk, hogy is megy bele az a fránya USB kábel a telefonba.

A fekete és szürke színekben elérhető újdonságot a GearBest kezdi először forgalmazni, és mivel a Vernee a GB szponzora, megfejelik egy kis akcióval is. Így aki szeretne rá beruházni, most érdemes ezt megtennie, mert később emelkedni fog az ára. A "MARSPRO" kuponkóddal napi 80 darab a régi Mars árán, nettó 48.000 forintért rendelhető meg, minden nap 10:00-kor kezdődik az akció és június 26-tól 30-ig tart. Ezután indul a második kör, ahol még mindig igen kedvező áron, 50.000 forintért lesz megszerezhető.

További információ

Itt vehető meg