SAST T9 Bluetooth hangszóró teszt

index2.jpg

A SAST T9 egy LED-es Bluetooth hangszóró, ami önmagában nem nagy szám, de egy viszonylag jól átgondolt darab, kitűnő ár/érték aránnyal megáldva, így kiemelkedhet a tömegből.

Fehér, letisztult, de mégsem minimalista csomagolásban érkezett, ami annak ellenére, hogy egy árva nyugati szó sincs rajta, igen jól néz ki. Már elsőre is megfogja a potenciális vásárlót a doboz. Ami furcsa lehet, az a SonicMaster logó a jobb sarokban, ami kissé kamuszagúnak tűnik, ugyanis ez a brand az Asus alá tartozik, mely például az N-es és X-es laptop modellekben felelős a tiszta hangzásért. Fel nem foghatom, hogy milyen üzleti megfontolásból álltak volna össze egy ilyen termékért, akárkivel is. Épp innen ered a bizonytalanságom az eredetisége kapcsán. Persze ez nem egy olyan pont, amin három másodpercnél tovább fennakadnánk, csak egy kis érdekesség.

A hangszórótól enyhén púposodó csomagot hamar szétkapva előbújt a nagy szürke test, és a két kábel amit kapunk hozzá. Egészen pontosan egy 3.5 mm-es jack-jack kábel, és egy micro USB töltőkábel. Garanciajegy és leírás csak kínai nyelven érhető el, tehát majdhogynem teljesen fölösleges számunkra. Ha ez gondot okozna, akkor szerencsére elég anyagot találni róla az interneten.

A hangszóró kinézete nem kirívó, de mégis ad annyi pluszt, hogy ne keverjük össze más gyártó termékeivel. Azt hittem először, hogy hengeres a formája, de kellemes meglepetés volt, hogy háromszögletes alapja van, így fektetve igazán jól mutat. Tapintása kellemes, puha műanyag háza minőségi darab, teljesen elfogadható illesztésekkel. A rács mögött egyértelműen látszik, hogy valami féle szövet van mögötte, ami a LED-ek pontszerű fényét igyekszik jobban szétszórni.

dsc04322.jpg

Kezelőgombok, és bemenetek a két oldalon találhatók meg, teljesen kézreeső és logikus elrendezésben.


Bekapcsolva a készüléket, itt is egy kínai hölgy hangjával találkozhatunk, mint számos más darab esetében is. Ez teljességgel felesleges, és nem csak azért, mert nem tudunk ezen a nyelven, de ugyanezt az információmorzsát (mármint hogy bekapcsolt, módot váltott, stb.) sokkal elegánsabban is elhintheti egy kellemes dallam vagy pár zongorahang. Ha le van véve a hangerő, ez a kínai nő akkor is jó hangosan mondja a magáét. Na de ezen túllendülve máris lubickolhatunk a csatlakozási lehetőségek tengerében. Lehet lejátszani zenét Bluetooth-on keresztül, 3,5 mm-es audio kábellel hozzácsatlakoztatott eszközről, micro SD kártyáról és Pendrive-ról. Ennek bőségesen elégnek kell lennie minden területen. Persze legtöbb esetben a vezeték nélküli csatlakoztatást használtam, amivel a hatótáv 10 méter körül alakul, betonfalak számától függően.

Kritikus pontnak tartom egy ilyen világítós hangfalnál a fények minőségét. Azt kell mondjam, hogy a Sast eszköze kitűnően vizsgázott. A LED-ek fényei nem pontszerűek, dinamikusan villognak a zenére és igen jól néznek ki. Több fényjáték közül választhatunk, de ezekből mindegyik megállja a helyét. A rendőrvillogó külön jópofa. Szerencsére, ha nem akarunk villódzó diszkót, akkor ki is kapcsolható a funkció.

dsc04328.jpg

Nem kis meglepetésemre, szépen szól. Nem vártam tőle sokat, de sikerült megugrania az elvárásaimat sőt, túl is teljesített. A magas és mély hangok egyaránt megtalálhatók, jól kivehetők. Sosem volt az az érzésem, hogy nem akarom hallgatni. A dobozhangzás is csak maximum a hangerő felső 10%-ában jelenik meg, de én csak a teszt kedvéért csavartam fel ennyire. Alapvetően elég hangos ahhoz, hogy ne max hangerőn bömböltessük, hanem kicsit alatta a jobb hangzás kedvéért.

dsc04325.jpg

Az üzemidő nem a legacélosabb, amit valaha láttam, de az ígért 8 órát biztosan hozza középhangerőn. Igazából nálam 10 órát is kibírt, viszont, ha feljebb toljuk a kakaót, akkor jóval megcsappan a szufla. Így mondhatni se nem kifejezetten jó, se nem rossz, de elfogadható ideig tudunk házibulit játszani vele a Balaton-parton.

Meggyőződésem, hogy ennyi pénzért nagyon megéri ez a hangszóró. Most, hogy itt a nyár, sokan akarnak maguknak ilyet a szabadban ücsörgéshez, iszogatáshoz esetleg mini bulikhoz, és nekik mindenképp ajánlom. Egyetlen hátránya az üzemidő, de amint rátekintek a 7.400 forintos árcédulára, ezt rögtön el is felejthetem. A hangja szép, a világítás hangulatos. Indulhat is vele egy felejthetetlen nyár!

Banggood - 7400 Ft