Xiaomi Mitu LEGO jellegű építőkocka – Digitális fizikális

20180119155539_12810.jpg

Ugyan, ki felejtette volna el a gyermekkor boldog LEGO-zásait? Nekünk is sikerült egy ,,sok az egyben" építőelemes játékkészletet beszerválni tesztre, a Xiaomi Mitu Building Blocks tekintetében. Nézzük is meg, milyen élőlény lakozik a belsejében!

Xiaomi MITU pingvin - 12.800 Ft

 

Kellemes tapintású csomagoló anyagba bújtatva érkezik, és National Geographic-osan fogalmazva: XY már a teszt elején tudta a külsejét borító kínai írásjelekről, hogy valami szörnyűség leselkedik rá. 

img_3402_1.jpg

 Nem része a pakknak papíralapú építési útmutató, ehelyett egy telefonos app áll rendelkezésre. Többnyire jó is ez az ötlet, ugyanis a mozgó grafikák királyul mutatják, miként kell összeilleszteni az egyes elemeket. Valamint ha nem lenne egyértelmű melyik összetevőt kéne kikotorni a sok közül, akkor van mód zoomolásra és az egész modell forgatására is, szóval én díjazom az értelmes fejlesztést, ami megbújik az applikáció mögött.

img_3396.jpg

A LEGO alapötletéhez nyúltak vissza a Mitu fejlesztői is, kapsz egy csomagot, ami adott figura felépítése mellett kismillió egyéb apróság összepakolására is jó. De mivel mostanság az ingerküszöböt a mozgó, mobilról irányítható kit-ek jobban ingerlik, így megspékelték az egészet 3 extra kockával, hogy motor, áramforrás, és egy összekötő elem is rendelkezésre álljon.

20180119155539_45044.jpg

Ezek segítségével már mobilról irányítható ketyeréket is lehet alkotni. Valószínűleg a pozitív hatások közé sorolnám, hogy a gyerek a Mitu-val már nem közvetlenül a telefonjával játszik, hanem a fizikai világban kreatívkodik, egy digitális vezérléssel. 

20180119155539_93196.jpg

Ejtsünk pár szót az általam kipróbált konstrukciókról is, ötletesek, bár kissé IKEA jellegűek. Itt-ott a kialakítható menő forma miatt hangsúlytalanná vált a stabilitás, és kész játékként való továbbhasználhatóság. Erre egy példa a bemelegítő feladat, a forgó szék és asztal megalkotása, ami pár fordulat után fix, hogy ketté esik. Szerencsére az elemek pontossága, illeszthetősége rendben van, így megfelelő saját terv esetén nem fog darabokra hullani a művünk. 

img_3397.jpg

A Xiaomi termékei gyakran belső piacokra készülnek, így európai vásárlóként nem sokkal a megjelenés után, Google fordító képfelismerőjével kell harcolni a külföldi karakterekkel. Sajnos ez a probléma jelen esetben is fenn áll, így azt mondom tegyük fel pár hónapra még a szekrény tetejére a játékot. Míg a bevállalósoktól 12.800 Ft körüli összeget kérnek el a pingvinért.

Amint elérhető lesz angol vagy magyar összeszerelő alkalmazás, jelentkezünk egy teljes, összeépítős teszttel!

Xiaomi MITU pingvin - 12.800 Ft