Termékek nőnap alkalmából –A gyengébbik nem örömére

nyito2.PNGMárcius 8-a nemzetközi nőnap, ennek örömére válogattunk a hölgyeknek a kínai műszaki eszközök felhozatalából. A gyengébbik nem képviselői jellemzően kisebb, színeiben élénkebb készülékeket választanak, és teljesen más szempontok szerint, mint a férfiak.  Ma ez előbbieket helyeztük fókuszpontba, hiszen ez a nap róluk szól.

thinking-girl-1.jpg

Hogyan lehetne jobban megírni egy nőnapi cikket, mint hogy megkérdezem barátnőmet arról, hogy ő mi alapján venne magának például telefont? Azt a választ kaptam, hogy legyen csajos a külseje, ne legyen túl nagy, kényelmesen elférjen a kezében, könnyű legyen és könnyedén férjen be a táskába is, csináljon jó fotókat, és álljon rendelkezésre elegendő háttértár ahhoz, hogy utazás közben tudja nézni a kedvenc sorozatait. Mivel alapvetően a többi műszaki paraméter nem érdekli, már csak egy szempont maradt: legyen minél stabilabb.

1488439349679998_eredmeny.jpg

Ami a telefonokat illeti, a Xiaomi Redmi 4X-et szerkesztőségünk nagyon szerette, elég kicsi készülék, csajos színekben – arany, pink – is elérhető, rendkívül jól kézre áll, többféle kiszerelésben is kapható, így a háttértár és a memória méretét is mi magunk választhatjuk meg. Nem mellékesen az árazása is korrekt, a MIUI rendszerek pedig hagyományosan beton stabilnak mondhatóak. A 3/32-es verzióért 35.000 forintot kérnek, míg ugyanez elérhető Európai Uniós raktárból is, durván 40.000 forintért.

1495069939305814_eredmeny.jpg

Másik igen kellemes készülék az Elephone P8 Mini, ráadásul ő is csak 5 inch-es, mint a Xiaomi. Kifejezetten kellemes kidolgozású, élénk színekben kapható mobil, a nálunk járt halványkék mindkét nemnek nagyon bejött. Teljesítményben igen közel áll a Redmi 4X-hez, viszont ezen Android 7.0 fut, és a kamerája nem túlzottan jó, ellenben minden más elemében kiváló. Tárhelyben és memóriában itt sem kell szűkölködnünk, a 4/64-es kiosztás még sokáig ki fogja szolgálni a mindennapi igényeket.

15118698103971_eredmeny.jpg

Ami a sporteszközöket illeti, egyik jeles képviselőjük a különböző okosórák, amelyek nem csak a telefonos funkciókat egészítik ki, hanem az aktív tevékenységeinket is monitorozzák. Néhányat kifejezetten a gyengébbik nem igényeire igazítottak, a szokásos funkciókon túl – SMS és egyéb üzenetértesítés, lépésszámlálás, alvásmonitor satöbbi – kifejezetten női lehetőségekkel is rendelkezik.

1491037663600569_eredmeny.jpg

Ha pedig a hét kellemetlenebb részére kell gondolnunk, ami a takarítást is tartalmazza, akkor is találhatunk remek ajánlatokat. A vezetéknélküli porszívók számtalan előnye közül az egyik legfontosabb a könnyű mozgathatóság, ami többek között kis súllyal is párosul. Az ilyen eszközöket a hölgyek előszeretettel használják, lévén jelentősen megkönnyíti és felgyorsítja a tisztogatást, nem mellesleg kis helyen is elfér.

1491033266453244_eredmeny.jpg

A Dibea termékei meglehetősen jó választásnak bizonyultak ilyen célokra – gondoljunk például a Dibea C 17 2 in 1-ra -, könnyedén szétszedhetőek, nagyon egyszerű a takarításuk, ráadásul a legtöbbjük elektromos forgókefével is rendelkezik, ez felel a megfelelő légáram és szívóteljesítmény kialakításáért. Filigránabb változata az ST1601 2 in 1, míg a C01-es változat hagyományos, de egyben vezetéknélküli porszívóként is funkcionál, ám a motorja a fejből kiemelhető, ilyenkor kézi takarítógépként is használhatjuk. Költségük pedig vetekszik a hagyományos porszívók 25-40.000 forintos árával.

1513247139967575_eredmeny.jpg

Aki pedig inkább a munkát automatizálná, az válasszon magának egy Xiaomi Roborock S50 robotporszívót. Mind külalakra, mind pedig tudását tekintve kiemelkedik a konkurencia mezőnyéből, hiszen rengeteg szenzor áll rendelkezésre ahhoz, hogy feltérképezze a takarítandó területet. Ráadásul applikáció alapú vezérlést is kapott, térképet rajzol, rendelkezik speciális szőnyegtisztító móddal, felmos, magától visszatér a kiindulási pontjára, automatikusan feltölt, illetve bármelyik napszakra időzíthető, így alkalmazkodik igényeinkhez. Az első generációs változat bár nem rendelkezik olyan széleskörű műszaki palettával, mint az utódtermék, lényegesen kevesebbe is kerül.

1513245175477828_eredmeny.jpg

Aki pedig kifejezetten felmosásra keres célszerszámot, az válassza szintén a Xiaomi műhelyéből érkező elektromos felmosójukat. A terméket leteszteltük, nagyon jó, sokkal gyorsabban lehet vele haladni, mint a hagyományos "belemerítem, kicsavarom" megoldással, ráadásul kevés folyadékot is használ, ami a száradást is nagymértékben megkönnyíti.

nyito_1.PNG

Aki pedig az igazán csajos dolgokra kíváncsi, amiket mi férfiak nem is érthetünk, nézzen szét a Gearbest direkt nőknek szóló válogatásában, ahol a műszaki eszközöktől a ruhákon át a szépségápolási termékekig számtalan egyéb termék szerezhető be jelentős, 10-30%-os kedvezménnyel.