Coolpad Cool Play 6 - Felér a nevéhez?

coolpad_cool_play_6_gold_1502429602595.jpgA Coolpad Cool Play 6 már névre meg akarja vetetni magát, de vajon megítélhetünk e egy készüléket, nemhogy a "borítója", de a neve alapján? Ezt a telefont készítői főként játékra találták ki leírásuk szerint, ezért nem sajnálták belőle a CPU-t, a GPU-t és az akkumulátort sem, de ne szaladjunk ennyire előre.  Első ránézésre már ismert külalak tárul elénk, lekerekített oldalak, alumínium hátlap és két vékony csík az antennáknak, azonban hátul találhatunk egy olyan dolgot, ami már elüt a hétköznapok telefonjaitól, a dupla kamerát.

cool-play-6-234.jpg

Ne feledjük el a belsőt se, hisz mint tudjuk, az a fontosabb. A telefont egy Snapdragon 653-as 8 magos processzorral, Adreno 510-es grafikus gyorsítóval, 6 GB RAM-mal, valamint 64 GB háttértárral látták el, ezen tulajdonságok egy elég erős készüléket adnak eredményül. A mobilt egy Android 7.1-en futó Journey UI 1.0 kezelőfelület vezérli, amit már több kínai gyártó is használt korában.

coolpad-cool-play-6.jpg

A megjelenítő szerepében egy 5,5 inch-es, Full HD-s, IPS kijelzőt találhatunk, és ez, a Snapdragon CPU-val, és a nem kicsi 4060 mAh kapacitású akkumulátorral, nagyon jól egyensúlyoznak a teljesítmény és az energia hatékonyság határán. Utóbbi mellé szerencsére egy USB Type-C töltőport tartozik, ami támogatja a gyors töltést. Talán még érdemes pár szót ejteni, a hátlapon elhelyezett 2 db 13MP-es Sony szenzorról, amelyek közül az egyik nem rendelkezik színszűrővel, a monokróm képek érdekében.

cool-play-6-4.jpg

Összességében a Coolpad Cool Play 6-ba szinte minden fontosat beletettek, adatai alapján elég meggyőző gép. Így készen áll a harcra a vetélytársakkal szemben, amit csak az alapár húz vissza egy kicsit, ugyanis 81.000 forint körül szokták adni. Viszont elég gyakran találjuk meg leakciózva, például most is jelentősen olcsóbban, nettó 52.000 forintért vesztegetik. Érdemes tehát figyelni az akciókat, mert nagyon sokat spórolhatunk egy jól időzített vásárlással.

Banggood - 52.000 Ft