Baseus autós töltő és USB kábelek tesztje - Menetkész utazó csomag

20170327180043_68474_eredmeny-696x504.jpg

Összeállítottunk és kipróbáltunk egy autós utazó csomagot, hogy menet közben se fogyjon ki senki az energiából. A Baseus autós töltő egyszerre két eszközt is képes tölteni, az USB kábelek segítségével pedig bármilyen eszközt rá is köthetünk.


Úgy tűnik, a Baseus a fehér-sárga papír csomagolást preferálja, teljesen rendben van a tálalás mindhárom terméknél. A töltőhöz angol nyelvű használati utasítást is kapunk, a kábelekhez ilyet nem mellékeltek, hiszen mindenki tudja, hogyan kell őket használni. Lapul még egy-egy kínai írásos papírka is a dobozokban, szerintem gari kártyák lehetnek. Nem járt korábban nálam Baseus termék, de ezek alapján az első benyomásom pozitív volt.

A töltő nagyon jó minőségű anyagokból készült, remek az összeszerelés és komoly tömeggel is rendelkezik.  Aranyozott a szivargyújtó csatlakozója, és szerencsére oldalsó pöcköket is tettek rá, így német autókkal is tökéletesen használható. A Roidmi 2S esetében volt pl. ilyen gond, hogy pöckök hiányában sok autóban csak átalakítóval lehetett használni, a Baseus eszköze ezzel szemben minden autóba beleillik.

Méreteit tekintve nem egy nagy jószág, mindössze 2,5 cm átmérőjű, 5,5 cm hosszú henger, nem lóg ki nagyon a szivargyújtóból. Ennek ellenére két USB portot is rápréseltek, amiken összesen 2,4 ampert tud kiadni 5 volton. Kapott még egy nagyon szép dizájn elemet is, ami nappal nem is látszik: egy fehéren világító gyűrűt az USB portok körül. Állati jól néz ki éjszaka ez a visszafogott, stílusos világítás, és a portokat is garantáltan megtaláljuk vele.

Dedikált gyorstöltési szabványokat (pl. QC) ugyan nem tud, de a 2,4 amperes kimenet elég jó, Apple eszközöket ilyen áramon szoktak gyorstölteni. Az már nem olyan jó hír, hogy ez a 2,4 amper megoszlik a két USB port között, így két eszközt rádugva már nem töltődnek olyan gyorsan. Normál eszközöknek azért elég ez a megosztott áramerősség is, szóval ha valakinek nem számít minden perc vezetés közben - tehát tudja nélkülözni a gyorstöltést -, nem lesz ezzel problémája.

 img_20171205_164958.png

A mérések alapján biztonságos is az eszköz. Ha nagy áramot kértem az egyik porton (>2,4 A), a másikat kikapcsolta, majd elkezdte a feszültséget csökkenteni, hogy az áramerősség még nőhessen, végül a korlát elérésekor lekapcsolta a kimeneteket, hogy ne sérüljön semmi. Ezek alapján bátran ajánlom ezt a töltőt mindenkinek, aki nem rohanó üzletember, és félre tudja tenni a gyorstöltést a kocsiban. Teljesítményben ugyan nem egy BlitzWolf, de ennek megfelelően nem is kerül annyiba, az érte kért 1.600 forintért nagyon megéri. Ráadásul négy színben is kapható, így biztosan megtaláljuk a hozzánk és autónkhoz illőt.

A két USB kábellel pedig egy teljesen univerzális szettet alkotnak, velük maximálisan kihasználhatjuk a töltő tudását akár Type-C, akár micro USB csatlakozós eszközünk van. A 120 cm-es micro USB-s változat az egyszerűbb darab kettőjük közül, mégis teljesen rendben van. Lapos kivitelű, így nem fog gubancolódni, és gumi borítást kapott. A csatlakozóknál megtörés elleni védelemmel is el van látva, így a hosszú élettartam garantált, ráadásul szállítással együtt alig kerül többe 800 forintnál. 

Az egy méteres Type-C-s társa nekem jobban bejön, még minőségibb a hatása. Ezt elsősorban harisnyázott kivitelének köszönheti. Szintén megerősített a csatlakozóknál, és attól sem kell félnünk, hogy csomót köt magára a kocsiban, nagyon nehéz összegubancolni. Ráadásul van egy szuper képessége is: micro USB-vé tud alakulni. A tetején lévő adapter ugyanis lepattintható, így a két kábellel két régi USB-s eszközt is tölthetünk, ha úgy hozza a szükség. 1.400 forintért ő is nálunk lehet szállítással együtt, ami figyelembe véve, hogy kétféle csatlakozót is kapunk, szintén nem nagy tétel.

p1970115.jpg

Végül egy érdekes, kissé futurisztikus kábelt is mutatunk, ami például egy Type-C-s töltőhöz vagy egy új Macbookhoz lehet hasznos. Lassan, de biztosan terjednek a töltők és eszközök, amiken csak Type-C csatlakozó van, így a hagyományos, nagy USB csatlakozót előbb-utóbb ezek fogják felváltani. Ehhez a forradalomhoz remek kellék ez a kábel, aminek egyik végét egy Type-C csatlakozós töltőbe vagy egy más eszközöket tölteni képes kütyübe (pl. notebook) dugunk, a másik három végét pedig bármibe.

Bizony, ez egy olyan kábel, aminek Lightning, Type-C és micro USB vége is van, így az Apple eszközöktől kezdve az újgenerációs csatlakozóval szerelt masinákon át a régi, de jól bevált micro USB-ig mindennel kompatibilis. Akár egyszerre is, mivel akár 3 ampert képes átvinni, így egy megfelelő töltővel több eszközt is tölthetünk vele egyszerre. Ennél univerzálisabb kábellel nem igen találkoztam még. Szintén harisnyázott, gubancolódás és megtörés ellen védett, strapabíró darab, ami az érte kért 1.000 forintos áron kötelező vétel, ha valaki ki tudja használni az - egyelőre - exkluzív tudását.

Ez volt az első találkozásom a Baseus termékeivel, de meggyőztek, hogy ők a minőségi kínai gyártók táborát erősítik. Mind a töltőjük, mind az USB kábeleik minőségi anyagokból, minőségi és strapabíró módon vannak összeszerelve, és nem utolsó sorban nagyon dizájnosak. A kínálatuk hasonlóan széles, mint a BlitzWolfé, ha USB-s töltésről van szó, náluk mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet.

A töltő itt megvásárolható >>

A micro USB kábel itt megvásárolható >>

A Type-C kábel itt megvásárolható >>

A 3 in 1 USB kábel itt megvásárolható >>

Egyéb Baseus termékek >>