LCD Writing Tablet HSP85 teszt

lcd-writing-tablet-8-5-ewriter-handwriting.jpg

Újra önfeledt szórakozásba lehet kezdeni az unalmas estéken ahelyett, hogy a telefonunkat nyomkodnánk, íme az LCD Writing Tablet HSP85! Amikor megkaptam sok más tesztkészülék mellett ezt az igazi retró őrületet, nagyon vártam, hogy kicsomagoljam, talán ő tűnt számomra szubjektíven a legérdekesebbnek. A cukiság természetesen a Banggoodtól érkezett, amely az egyik kedvenc kínai webáruházam.

A HSP85 álnéven is megtalálható tábla egy egyszerű kartondobozban érkezett hozzám. A fekete háttéren – jól prezentálva, mi is vár ránk a dobozon belül – a készülék neve, a 8.5 LCD jelzés látható, valamint a rajzolt táblán a papírmentes, a segítség tanulóknak, a szeresd a családodat, a már az elején nyerni és a kimondatlan szavak láthatóak. Bár még az elsővel tudok azonosulni a terméket illetően, őszinte leszek, a többi nem igazán jött át, hogy mit szeretne elmondani a tablettel kapcsolatban. Na jó, valójában minden mondatot a hátoldalon elmagyaráznak.

A szeresd a családod mondattal arra utalnak, hogy cuki üzenetekkel mutathatjuk ki szeretetünket, például a konyhaasztalra téve, a tanulók számára hasznos információk felírásához segítség – ezzel később vitatkoznék –, az elején nyerni pedig arra utal, hogy a gyerekeket nagyon jól lehet már nagyon kicsi kortól fejleszteni a tablettel írásra, rajzolással, számolással is. Az el nem mondott szavak mögött az újrahasznosítható anyagok, a könnyű hordozhatóság és akár a siketek számára is valóban hasznos funkció áll.

A gyártó még a dobozon jól láthatóan bemutatja, hogy könnyen lehet rá írni, egyetlen gombbal törölhető minden, könnyen hordozható, hiszen csak 110 gramm – igen, jóval könnyebb még a negyed ekkora telefonomnál is, ami egyébként persze szintén kínai –, dicsekednek a két évig bíró akkumulátorral és hogy nem található benne radioaktív anyag (tiszta szerencse!). A hátlap egyszínű, egy azonosítási kódon kívül semmit sem találunk rajta. Viszont alul egy kis tálca látható, melyet kipattintva előkerül az egész szerkezet lelke, egy egyszerű CR2016-os kerek gombelem. Ő hivatott két évig életben tartani újdonságunkat és szerencsére nem kell magunkat majd nagy költségekbe verni, ha kifogy a szufla.

Na de lássuk a táblát! A dobozból kihúzva rögtön maga a készülék, valamint egy neoprén-szerű anyagból készült tok kerül elő. Ez utóbbi jelen esetben kék színű – mindig olyat küldenek, amilyen színű a tablet –, tökéletesen illeszkedik és védi magát a megjelenítőt is. Mellékesen jegyezzük meg, hogy ezt a tokot az eredeti kütyühöz plusz 10 dollárért mérik, itt pedig ingyen jár hozzá. Nagyon ügyesen, az eredeti megoldásnál jobban oldotta meg a gyártó a toll tárolását, ugyanis a tábla „rejti”, egész egyszerűen az aljába bepattintható.

Na nem teljesen úgy mint a Samsung Galaxy Note széria esetében, itt más volt az alap koncepció és a kivitelezés is, erő kell hozzá. A ceruza helye mellett – ebből egyébként kettőt kapunk, hátha elhányja valaki az elsőt – látszik egy nem is kis lyuk a burkolaton, feltehetően ide lehet tenni a nyakbaakasztó pántját, bár el nem tudom ezt élő emberen képzelni.

img_20170528_144312.jpg

Az LCD Writing Tablet burkolata egyszerű műanyag, fekete és kék színekben pompázott a mi példányunk, elég hajlítható darab, ha a gyerek használja, nem árt, ha előtte meggyőződünk arról, hogy kompatibilis-e vele, ugyanis nagyobb erőnél valószínűleg törik. A kijelző 8.5 col képátlóval rendelkezik, így bőven van helyünk rajzolni. Többféle méret is létezik belőle, van 4.5 és 12 colos is, valamint kifejezetten pici gyerekek számára készült, ez máshogy néz ki, lényegesen gyerek-barátabb a kialakítás, kevésbé tudja a lurkó tönkretenni.

Be-, kikapcsológomb nincsen sehol, elvégre értelmetlen lenne. Maga a kijelző e-inknek tűnik, tehát csak aktív használat közben, amíg és ahova rajzolunk épp, ott fogyasztja az áramot, de ez is teljesen elhanyagolható. A hivatalos magyarázat szerint azonban a megjelenítő egy olyan szendvicspanel, amelyben folyadékkristályok trilliói találhatók, ezeket rendezzük át nyomás hatására. A kijelző teljesen fekete, ceruza vagy valami enyhén keményebb tárggyal zokszó nélkül hajlandó együttműködni.

A teszt során rajzoláskor elég érzékeny volt a nyomásra, így lehetett vékonyabb és vastagabb vonalakat húzni, nem maradt ki sehol pixel, jól teljesített. A rajz egészen addig a kijelzőn marad, amíg ki nem töröljük vagy nyomás nem éri a panelt, hogy újra átrendezze a kristályokat.

Maga az írási élmény tényleg hasonlít ahhoz, mint amikor az ember tollal vagy ceruzával ír papírra. Ahogy az várható, a tableten található egyetlen gombbal le lehet törölni a ráírt tartalmat. Itt jön be a képbe az, ami felnőtt korunkra és talán azért, mert már egy teljesen más világ van, mint anno, egyszerűen hiányzik: egy mentés funkció. Még akkor is, ha totál fapados lenne, mondjuk külön kellene microSD kártyát venni hozzá.

De akár az is jó lenne, ha rá lehetne kötni telefonra vagy számítógépre, és az venné át a ráírt dolgokat. Plusz nehézség mondjuk egy képlet felírásánál, hogy javításra lehetőség nincs, csak a teljes törlés funkció adott.

Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy mit vált ki az emberből ez a filléres cucc. Nézzétek csak! Igen, éppen amőbáznak! Ez nagyjából a tizedik kör volt! A kézhez kapás után egy baráti összejövetelre vittem el több más tesztalany mellett, és gyakorlatilag a srácok egymás kezéből tépték ki, és szó szerint órákig játszottak vele. Igen, felnőtt emberek. Visszaadja az ember gyerekkorát és a gondtalanság érzését az LCD Writing Tablet, és ez most nem bullshit szöveg. A cikk írásakor a tábla 4780 forintos áron beszerezhető a Banggood oldalán fekete, kék, piros és fehér színekben, csak ajánlani tudom!

Banggood - 4780 Ft