Meizu EP-51 bluetooth fülhallgató teszt

 

A doboza nagyon durva, olyan csomagolása van,a milyet itthon csak a huszonezres kategóriától várnánk el. A kemény karton külső szép marketingfotókat villant a termékről, illetve annak rendje-módja szerint kínaiul közöl mindent. A hátulján, ahol a sok kriksz-kraksz is van, egy műanyag ablakon keresztül látható a termék is, ahogyan szivacsok közé fektetve várja, hogy valaki az agyába dugja.

1461293605184543_1.jpg

1461293607266525_1.jpg

A belső, mágneses zárral ellátott, könyvszerűen kinyitható, piros dobozkát oldalra lehet kihúzni a külső, szürke borításból. Bal fent 3 pár gumiborítást találni a fülhallgatóhoz. Az M-es méretűek már rajta vannak, itt pedig S, L és XL méretekben találhatóak pótgumik. Jobb fent egy papírdobozka alá rejtették a terméket, hogy megfelelő védelmet kapjon, és a kutatás élménye is meglegyen. Jobb lent egy ,,Meizu" feliratos, matt fekete, zipzáros "sporttáskát" találni, benne a termékhez passzoló, vörös színű töltőkábellel, illetve egy kis papírral.

1464074705512263_1.jpg

A doboztól teljes mértékben el vagyok ragadtatva, ahogyan ettől a kis tatyótól is, aminek kellemes, új cipő illata van. Belül hálós rekesze is van, még a kábel is cipelhető benne szükség esetén, ám a rekeszeket valószínűleg nem erre találták ki. Futás közben mindig az volt a bajom, hogy nem tudtam magammal vinni pénzt, és lakáskulcsot is csak a kezemben. Na, hát itt a megoldás. Ebbe simán lehet papírpénzt és/vagy aprót tenni, de a lakáskulcs sem jelent neki gondot, hacsak nem egy hatalmas csomó.

1466995224165194_1.jpg

Szemügyre vettem a terméket is. Kb. 40 centi kábel választja el a két oldalt egymástól, amelyek közül a jobboson lóg az 5-7 centi hosszú vezérlő. Ebben van a 60 mAh-s akksi és a mikrofon is, rajta pedig a hívást és zenelejátszást kezelő gombok. Matt műanyagból és fémből készült, tapintásra jó minőségű, stabilan összeszerelt egység. A gombok felülete gumis, nem csúszik izzadt kéz alatt sem. A két oldal fémből és műanyagból készült, és meglepően kis tömegű. Kívülről nézve szemcsés fém borítást kapott, kivéve a kör alakú részt, amelyen a márkajelzés is bambul, mivel ott évgyűrűszerű, koncentrikus körök képzik a dizájnt. Fül felőli oldalon kemény műanyag. Fülbe helyezéskor hármas támaszt kap: az alakja passzol a fül alakjához, de felfekszik azon a kis pöckön, ami a hallójárat mellett van középmagasságban, viszont a gumis ,,U" alak ennek tart ellen.

 A bal fülembe tök könnyen belepasszolt, a jobbal viszont szokás szerint sakkoznom kellett, hogy kisebb gumi, nagyobb gumi, ilyen szög, olyan szög, de egyszer csak rájöttem a megoldásra. A gumijai nagyon jók, nagyon puhák, nem éreztem fájdalmat hosszú távon sem.

1461293609508158_1.jpg

Az viszont tény, hogy az illeszkedése, szigetelése nem olyan jó. Nekem ugyan elég elbeszerintett jobb hallójáratom van, de a bal sem illeszkedik, annyira ultrakirály módon. Félreértés ne essék; gond nincs vele, csak nem tökéletes.

1461293611872990_1.jpg

A gyártó ugyan Hi-Fi hangzással reklámozza a terméket, de érdemes megnézni, hogy miért van egy apró csillag mellette. APTX szabvánnyal operál, amihez APTX kompatibilis telefon, táblagép, satöbbi szükséges ahhoz, hogy a magas minőséget hozni tudja.

A hangminőséggel amúgy semmi gond nincsen. Szerencsére nem olyan borzasztóan erős a basszus, így egy nagyon kellemes összhangzást hozott ki elsőre is. Nem is módosítottam rajta hangszínszabályzással egy kevéskét sem, mert a basszus így is a minimum közelében volt. Nem egy gyenge darab ez sem... A közepek tökéletesen jók, a magasak pedig nem vágnak bele a dobhártyámba, és mégis jól hallom őket. Nincs más kívánalmam vele szemben.

1461293611705773_1.jpg

Tekintve, hogy sportoláshoz találták ki, elsősorban arra számíthattak a tervezők, hogy ambientet, popot, DnB-t, rockot, és hasonló, nagyrészt dübörgős dolgokat fog hallgatni a végfelhasználó, szemben mondjuk egy angol, kisujját eltartva teát szürcsölő úriembertől, akinél Beethoven a király. Ennek a hangzásnak pedig tökéletesen eleget is tesz. Ez nem azt jelenti, hogy más zenékhez nem jó, csak azt, hogy erre a legjobb. De nyilván a hangszínszabályzót ezért találták ki, hogy különböző stílusú zenékhez különböző hangzást lehessen beállítani.

1461293609197739_1.jpg

Hangerőben bőven elég, amit kínál, nem kell attól tartani, hogy városi zajban nem lehet tőle eléggé megsüketülni. Hallhatóak valamennyire a külső zajok is, tehát sem villamos, sem mentőautó nem fogja elütni a zenében elmerült jóembert.

1461293607715375_1.jpg

A gyártó 6 órás lejátszási időt adott meg, 45 órás készenléti idő mellett (ez BT-n kapcsolódva értendő!). A 6 órát könnyen túl lehet teljesíteni, ha nem maximumon bömbölteti az ember folyamatosan. Szerencsére kisebb mértékben vízálló is, így az izzadság egészen biztosan nem fog ártani neki, de minden bizonnyal, egy-egy ráhulló esőcsepp sem fogja hazavágni. A könnyebb szállíthatóság érdekében a kétoldalt látható körök mágnesekként funkcionálnak, így közel rakva őket egymáshoz, összetapadnak. Ebben az a jó, hogy még sokkal kevesebb gubanc keletkezik szebben hordva. Bár egy ilyen szép terméket már megérné a hozzá kapott tatyóban cipelni.

  

A telefonálás része szintén jól működött. Jelezte ugyan a partnerem, hogy olyan, mintha kicsit távolabbról hallana, de semmi ténylegesen zavaróra nem panaszkodott, teljesen jó a mikrofonja.

Ilyen áron abszolút jó vétel, kényelmes, nagyon jó a hangminősége, kihangosítóként is használható, mérsékelten vízálló és baromi jól néz ki.

Aliexpress - 9210 Ft

Amazon - 13570 Ft

Banggood - 11670 Ft

eBay - 10895 Ft-tól

DealExtreme - 10000 Ft

Gearbest - 8555 Ft

Geekbuying - 8500 Ft